Image
BRA Bygg får uppdraget att bygga det första komplexet i GoCo Innovation City.
BRA Bygg får uppdraget att bygga det första komplexet i GoCo Innovation City. Bild: GoCo

BRA bygger åt Fujirebio

Bygg/Arkitektur BRA Bygg, ägt av Veidekke, har fått uppdraget för GoCo Health Innovation City, att i samverkan utföra en nybyggnation åt Fujirebios nya lokaler i GoCo Innovation City. Fastigheten är den första att uppföras i kvarteret och kommer vara en viktig kugge i utvecklingen av det resterande området som är beläget i Mölndal söder om Göteborg.
Publicerad den 15 April 2020

Avtalet innefattar 7 800 kvadratmeter nybyggnation av nya lokaler för forskning, produktion och utveckling av analysmetoder för cancerdiagnostik.

Byggnaden planeras vara färdigställd sommaren 2021, med ett ordervärde på cirka 185 miljoner kronor.

– Vi har haft ett mycket bra samarbete där vi tillsammans med beställare och brukare optimerat en byggnad för färdigställande redan sommaren 2021, säger Magnus Andersson på BRA Bygg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige