Image

Bostaden bygger 159 lägenheter i Umeå

Bygg/Arkitektur Bostadens planerade nyproduktion i centrala Umeå har fått klartecken att starta efter ett antal turer med överklagande av detaljplanen. Nu står det klart att man förtätar med 159 nya lägenheter på Östra Norrlandsgatan, i kvarteret Mården.
Publicerad den 30 Augusti 2016
Kvareteret Mården i Umeå. Bild: AB Bostaden
Kvareteret Mården i Umeå.

Lägenheterna blir i storlekarna ettor till fyror och byggs i en sammanhängande huskropp. I detaljplanen finns även en förskola med sex avdelningar och en lummig park.

– Vi räknar med att kunna gå ut med en förfrågan på bostäderna inom kort och vår förhoppning är att kunna påbörja bygget i början av 2017, säger Berndt Elstig, fastighetschef på Bostaden.

Designen har tagits fram genom en parallellskisstävling där tre olika arkitekter bjöds in att gestalta förslag. Bidragen lämnades in anonymt och det vinnande förslaget, framtaget av Arkinova Arkitekter, stämde väl överens med de krav Bostaden ställer på funktion, drift och energi och byggkostnaden bedöms vara mycket rimlig. Fasaderna som vetter ut mot gatan är inspirerade av olika stadsbyggnadsprojekt i Holland och Danmark.

– Bostaden har en viktig roll i Umeås utveckling. Om vi ska lyckas nå visionen om 200 000 invånare krävs det att vi producerar attraktiva bostäder i efterfrågade bostadsområden. Vår nyproduktion skapar flyttkedjor och ökar rörligheten på Umeås bostadsmarknad. Det gör det möjligt för fler att hitta ett boende som passar deras aktuella livssituation, säger Jerker Eriksson, vd på Bostaden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige