Image

Besqab säljer till Heba i Täby

Transaktioner Besqab har tecknat avtal med Heba Fastighets AB om försäljning av fastigheten Fuxen 2 i Täby, som utgör vård- och omsorgsboendet Silverpark.
Publicerad den 23 Oktober 2017
Silverpark i Täby. Bild: Besqab
Silverpark i Täby.

Det underliggande fastighetsvärdet i affären uppgår till cirka 200 miljoner kronor. Tillträde sker den 1 december 2017. Försäljningen ger en resultateffekt om cirka 80 miljoner kronor.

– Försäljningen sker i enlighet med bolagets strategi att utveckla, förvalta och över tid omsätta de vårdboenden som vi utvecklar. Nu när vi säljer känns det tryggt att lämna över till Heba som är en erfaren förvaltare, säger Bo Björfors, chef för fastighetsutveckling på Besqab.

Silverpark ligger i närheten av Täby Centrum och uppfördes av Besqab under 2014-2015. Silverpark stod klart för inflyttning hösten 2015 och drivs av vårdgivaren Vardaga. Besqab expanderar affärsområdet och uppför just nu vårdboenden i Nacka och Spånga. 

Transaktionen genomförs som en bolagsaffär.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige