Image

Berglund lämnar Link

Bolag Elisabeth Berglund lämnar med omedelbar verkan vd-posten på Link arkitektur i Sverige. - Vi har haft olika syn på hur man ska bedriva verksamheten, säger Berglund till Fastighetssverige.
Publicerad den 10 Januari 2014
Elisabeth Berglund Bild: Link
Elisabeth Berglund

Elisabeth Berglund tillträdde i december 2012, men gjorde sin sista dag i går.
Hon berättar att hon inte har varit enig med ledningen i Norge om hur vissa frågor bör skötas.

- Vi har en bolagsordning som jag tycker att man ska följa. Om man klubbar en budget och sedan en månad senare gör ändringar som påverkar den svenska rörelsen borde detta tas upp med den svenska styrelsen först.

- Det är en del sådana frågor som ligger bakom.

- Samtidigt har det varit ett roligt arbete, vi har kommit en bra bit på väg.

Vad ska du göra nu?
- Jag vet inte. Jag är 61 år, så jag är så gammal att jag kan börja fundera på pension. Samtidigt kan man tänka sig en del konsultande, jag har många kontakter och flera har redan hört av sig och frågat om jag vill vara med på ett hörn i olika projekt.

Innan Elisabeth berglund började på Link arbetade hon med stadsutvecklingsfrågor på Tyréns. Hon har också varit stadsbyggnadschef i Sundbyberg, Solna och Haninge.

Link arkitektur har utsett en efterträdare till Berglund, se länkad artikel nedan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige