Image

Balticgruppen bygger vidare i Umeå

Bygg/Arkitektur Balticgruppen och Gert Wingårdh presenterar nu nya planer för Östra Strandgatan i Umeå: En byggnad som ska bli ytterligare ett steg i att knyta ihop området nere vid älven med staden.
Publicerad den 12 Oktober 2016
KVarteret Laxen. Bild: Balticgruppen
KVarteret Laxen.

Balticgruppen tar nu nästa steg i utvecklingen av kvarteret Laxen nere vid älven genom att etablera ett nytt hus mellan de befintliga byggnaderna och Kyrkbron. Den nya byggnaden har ritats av arkitektkontoret Wingårdhs med Gert Wingårdh i spetsen.

Bygglovsansökan kommer att lämnas in inom kort och arbetet väntas komma igång redan under vintern, med planerad inflyttning hösten 2018.

– Det här är ett stort steg i arbetet med att bygga ihop området runt Östra Strandgatan med centrum. Vi är otroligt nöjda med de förslag som Gert Wingårdh och hans kollegor har presenterat och jag kan knappt vänta tills vi får sätta spaden i backen, säger Jonas Olsson, vd för Balticgruppen.

Den planerade byggnaden är på knappt 6 000 kvadratmeter fördelat på fyra våningsplan. I huset kommer Balticgruppen att erbjuda kontorslokaler med möjlighet till öppet kontorslandskap och enskilda kontorsrum.

Under byggnaden planeras ett parkeringsgarage för att svara upp emot behovet av parkering. Ljus och närheten till älven har varit viktigt i arkitekternas arbete med huset.

– I fritt söderläge mot Ume älv ritar vi moderna kontorslokaler. De stora fönsterpartierna tar till vara utsikten och fyller våningarna med ljus. Växelvis växer huset med höjden och får en karakteristisk silhuett. En ny profil på strandkanten, säger Gert Wingårdh.

Det står redan klart att analys- och teknikkonsultföretaget WSP blir en av hyresgästerna i det nya huset.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige