Image

Atrium Ljungbergs försäljning klar – delvis nya köpare

Transaktioner Atrium Ljungbergs försäljning av fyra handelsfastigheter har nu slutförts. Köparna är dock inte desamma som det ursprungligen var tänkt.
Publicerad den 5 November 2015
Annons
Image
Kvarteret Igor i Västerås. Bild: Pixprovider
Kvarteret Igor i Västerås.

I somras kommunicerade Atrium Ljungberg att handelsfastigheterna Rotundan 1 (Rotebro Handel i Sollentuna), Orminge 47:1 (Orminge Centrum i Nacka), Igor 8 (Kvarteret Igor i Västerås) och Månadsmötet 9 (Mittpunkten i Östersund) skulle säljas.

Den tänkta köparen – brittiska Revcap tillsammans med Magnus Löfgren (Ampla Kapital) som lokal partner – klarade dock inte av finansieringen.

När affären nu genomförs köper Revcap/Löfgren två av fastigheterna – Orminge Centrum och Rotebro Handel.

De övriga två fastigheterna – Igor i Västerås och Mittpunkten i Östersund – köps av den finska pensionsinstitutionen Keva tillsammans med en lokal partner, HEA fastigheter.

Tillträde sker den 1 december.

Den totala köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde uppgående till cirka 1 280 miljoner kronor före avdrag för uppskjuten skatt.

Affären ger Atrium Ljungberg ett positivt resultat efter skatt med cirka 80 miljoner kronor.

De fyra handelsfastigheterna omfattar totalt 63 300 kvadratmeter uthyrbar yta med ett hundratal butiker och restauranger.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige