Image

Norra Europas första sport- och äventyrsland öppnar i Uppsala

Bygg/Arkitektur Nu öppnar en helt ny typ av sport- och äventyrsland - mitt i Gränbystaden i Uppsala. Äventyrsbanor, klätterväggar och trampolinland är några av de aktiviteter som nya Turbo Sports & Adventure Zone har att erbjuda. Med lek, bus och äventyr vill man aktivera Uppsalas barn och ungdomar.
Publicerad den 11 Februari 2016
Turbo Sports & Adventure Zone öppnar i Gränbystaden i Uppsala. Bild: Atrium Ljungberg
Turbo Sports & Adventure Zone öppnar i Gränbystaden i Uppsala.

I tid till sportlovet öppnar portarna till Turbo Sports & Adventure Zone, norra Europas första aktivitetsland av sitt slag. Det är ett 4 400 kvadratmeter stort sport- och äventyrsland beläget mitt i den växande Gränbystaden, ett av fastighetsbolaget Atrium Ljungbergs mest expansiva byggprojekt.

I lokalen finns bland annat en trampolin- och parkourpark, hinderbanor, en stunt- och sportzon, klätterväggar och en toddlerzon – allt för att aktivera barn och ungdomar i alla åldrar. Detta är en del av Gränbystadens vision om att vara en samlingsplats för hela familjen där spännande upplevelser, umgänge och shopping står i fokus.

- Att drygt var tredje barn i Sverige spenderar mer än tre timmar av sin fritid varje dag online är för mig en oroande utveckling. Vi vet att motion hos barn lägger långsiktig grund för en hälsosam livsstil upp i vuxen ålder. Jag vill verka som en motpol mot det stillasittande samhället och inspirera fler att röra på sig. Turbo erbjuder därför roliga aktiviteter för alla barn, oavsett ålder och förmåga, säger Theo Blanco, grundare av Turbo Sports & Adventure Zone.

En annan viktig del i barn och ungdomars välmående är att de äter rätt mat. På Turbo kommer det därför att serveras genomtänkt och god mat som ger energi.

Bakom det nya aktivitetscentret står Theo Blanco, expertkommentator på TV3 och tidigare landslagsman och tränare inom amerikansk fotboll. Theo Blanco har en gedigen bakgrund inom hälsa och idrott och det är hans vilja att inspirera unga till en bättre livsstil som ligger till grund för Gränbystadens nya sport- och äventyrsland.

- Vi är jätteglada över att Turbo öppnar i Gränbystaden. Det är ett fantastiskt spännande och viktigt initiativ som ligger helt rätt i tiden. Turbo är en naturlig mötesplats för hela familjen och stärker Gränbystadens och Atrium Ljungbergs fokus på upplevelse, inspiration och umgänge, säger Jan Hammarling, marknadsområdeschef på Gränbystaden.

Den 17 februari öppnar Turbo Sports & Adventure Zone ovanför nybyggda Citygross i Gränbystaden.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Doldisen som spräcker miljardvallen

Bolag Stor intervju med Bricknovas grundare och vd Orlando Villacrez om hur bolaget byggts upp från noll till en miljard-pipeline, värderingen i den pågående nyemissionen – och sweet spot-marknaden som möjliggör nybyggda parhus, radhus och villor i bostadsrättsform för under fem miljoner kronor i Storstockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY