Image
Atrium Ljungberg hyr ut till spelutvecklare vid Medborgarplatsen.
Atrium Ljungberg hyr ut till spelutvecklare vid Medborgarplatsen. Bild: Atrium Ljungberg/Walk the Room

Atrium Ljungberg hyr ut till spelutvecklare

Uthyrning Klustret av spelutvecklare runt Medborgarplatsen i Stockholm stärks ytterligare när Fast Travel Games flyttar till nya lokaler på Magnus Ladulåsgatan. Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal som omfattar cirka 400 kvadratmeter med spelutvecklaren som har planer på att växa.
Publicerad den 28 Januari 2021

Fast Travel Games grundades 2016 och är specialiserade på spel inom virtual reality, VR. Idag har bolaget 25 anställda och inom de närmaste åren finns det planer på att växa ytterligare.
– Vi ser fram emot att flytta till nya lokaler där vi har utrymme att växa. Läget precis intill Medborgarplatsen passar oss perfekt. Vi ser en fördel med att det finns andra spelutvecklare i kvarteren runtomkring. Platsen har en skön atmosfär, många restauranger och bra kommunikationer, säger Oskar Burman, vd på Fast Travel Games.

Fastigheten på Magnus Ladulåsgatan ligger bara ett stenkast från Medborgarplatsen och Söderhallarna där Atrium Ljungberg i höstas även tecknade avtal med spelutvecklaren Chief Rebel i Söderhallarna.
– Vi är jätteglada att Fast Travel Games väljer att flytta hit och ansluter sig till klustret av andra spelutvecklare. Det är kul att det finns ett stort intresse hos den här kategorin företag att etablera sig runt Medborgarplatsen. När det gäller Söderhallarna finns det spännande utvecklingsplaner framåt och etableringar av dessa slag är helt i linje med vår vision för platsen, säger Mikael Gillerlöv, fastighetschef Medborgarplatsen och Liljeholmen, Atrium Ljungberg.

Hyresavtalet är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige