Image
Arcona bygger om för Ursus.
Arcona bygger om för Ursus. Bild: Arcona

Arcona bygger om Postnords huvudkontor i Solna

Bygg/Arkitektur Arcona har fått i uppdrag av Ursus Real Estate Management AS att omvandla Postnords befintliga lokaler om 14 300 kvadratmeter (LOA) i kvarteret Polisen i Solna.
Publicerad den 3 Juni 2022

Hyresgästanpassningen är en totalentreprenad i samverkan som startade i december 2021 och ska vara färdigställd till slutet av december 2022. Kontraktssumman är på cirka 117 miljoner kronor.

2004 flyttade Posten in i den av Arcona nybyggda spektakulära fastigheten Arken i kvarteret Polisen i Solna. Byggnaden som ritades av BSK Arkitekter karaktäriseras av modernitet, öppenhet och effektivitet och nominerades till priset årets nybyggnation i tävlingen Årets Byggen 2003.
Postnord har nu tecknat nytt hyresavtal för sitt huvudkontor med fastighetsägaren Ursus och fastigheten ska förvandlas till en multi-tenant-byggnad där Postnord hyr de tre översta våningarna i byggnaden och resten av huset får nya hyresgäster. BSK är alltjämt med och har ritat ett framtidssäkrat och aktivitetsbaserat kontor som utformas för att skapa trygga arbetsmiljöer post-corona.

– Vi tycker det är fantastiskt roligt att nu få vara med och omvandla fastigheten som vi byggde för cirka 20 år sedan. I tidigt skede engagerade vi våra strategiska leverantörer och i samband med förhandlingar om kontraktet har vi också haft möjlighet att säkerställa leveranser av material med långa leveranstider, säger Peter Kihlman, projektchef på Arcona.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige