Image
AMF Fastigheter har utsett Johan Lindskog till ny projektutvecklingschef.
AMF Fastigheter har utsett Johan Lindskog till ny projektutvecklingschef. Bild: AMF Fastigheter

AMF Fastigheter tillsätter ny tjänst – värvar från Skanska

Karriär AMF Fastigheter har utsett Johan Lindskog till ny projektutvecklingschef. Tjänsten är nyinrättad och innebär att bolaget på ett bättre sätt kan ta ett helhetsgrepp om byggprojekt då tjänsten har ett samlat ansvar för projekt, hållbarhet och inköp. Johan Lindskog kommer att ingå i bolagsledningen och tillträder sin tjänst idag.
Publicerad den 7 December 2021

Johan Lindskog kommer närmast från Skanska där han senast arbetat som distriktschef. Tillsammans med sitt team har han där haft ansvar för en kommersiell entreprenadverksamhet.
– Johan Lindskog har lång erfarenhet av att leda organisationer och stora byggprojekt. Han kommer att kunna tillföra mycket vad gäller att stärka vår projektorganisation och bygga upp teamet. Skapandet av rollen är en del av AMF Fastigheters hållbarhetsarbete inom ramen för Science based targets (SBT) där vi på detta sätt kan få ännu större effekt, säger Marie Barkman, vice-vd på AMF Fastigheter.

En viktig del i den nya rollen blir att leverera effektivitet och att skapa värde för pensionsspararna men samtidigt att tydligt integrera klimat- och hållbarhetsfrågorna i projekten.
– Hållbarhetsarbetet ska vara en lika naturlig del som att vi bedriver lönsamma projekt, blir klara i tid och levererar till rätt kvalitet. Rent konkret innebär det att vi måste bedriva projekt med lågt klimatavtryck, säger Johan Lindskog.

Utöver bolagets stora fokus på hållbarhets- och värderingsfrågor är strävan efter att utveckla platser där människor vill vara, parat med den långsiktiga synen på fastighets- och stadsutveckling något som lockar AMF Fastigheters nye projektutvecklingschef.
– Jag ser fram emot att få leda och utveckla projektverksamheten i ett bolag som på riktigt tar ansvar för stadens utveckling. Att få denna möjlighet samtidigt som vi bidrar till att Sveriges pensionärer får det bättre är väldigt tilltalande, avslutar Johan Lindskog.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige