Image

Alecta omorganiserar

Bolag Alecta delar upp bolaget i två ansvarsområden: Ett för direkt och ett för indirekt ägande.
Publicerad den 1 Mars 2011

Alecta anpassar sin svenska fastighetsorganisation. Skälet är att man ser en ökad komplexitet inom marknaden för fastighetsinvesteringar. Fredrik Palm blir ansvarig för den direktägda fastighetsportföljen. Han har jobbat på Alecta sedan 2007 och har tidigare även varit på CB Richard Ellis och Ramböll.

Kent Jonsson blir ansvarig för indirekta fastighetsinvesteringar och får även särskilda uppdrag inom Alectas globala portfölj.

- Jag har skött båda delarna tidigare och i takt med att verksamheten vuxit och marknaden blivit mer komplicerad har vi känt att vi behöver dela upp verksamheten. Det blir bra med två extra händer, säger Kent Jonsson till Fastighetssverige.

Både Fredrik Palm och Kent Jonsson kommer att rapportera direkt till David Sherwood, som är ansvarig för investeringar globalt på Alecta.

Enligt Kent Jonsson har man jobbat i ett antal veckor med den här omorganisationen. Men det betyder inte att man inte har ett antal affärer i pipen.

- Vi kommer säkert att ha gjort något avslut kring påsk, säger Kent Jonsson till Fastighetssverige.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige