Image
Active Fastighet och Tarnhelm Fastigheter AB förvärvar, via gemensamt JV, fem lager- och industrifastigheter i Irsta industriområde.
Active Fastighet och Tarnhelm Fastigheter AB förvärvar, via gemensamt JV, fem lager- och industrifastigheter i Irsta industriområde. Bild: Active Fastighet

Active Fastighet JV-köper i Västerås

Transaktioner Active Fastighet och Tarnhelm Fastigheter AB förvärvar, via gemensamt JV, fem lager- och industrifastigheter i Irsta industriområde. Förvärvet omfattar cirka 36 000 kvadratmeter mark, 12 000 kvadratmeter uthyrd LOA samt cirka 8 000 kvadratmeter outvecklade byggrätter.
Publicerad den 4 Juli 2022
Annons
Image

Fastigheterna ligger strategiskt belägna i Irsta industriområde vid E18, och i nära anslutning till infarten till Västerås stad och Västerås Flygplats.
– Vi är mycket nöjda med detta "klusterförvärv" som ger oss ett större sammanhållet bestånd att förvalta men också att utveckla och förädla. Det är inte ofta möjligheten ges till denna typ av förvärv, och speciellt inte på ett så attraktivt läge, så vi är tacksam att säljaren valde oss som nya ägare Vi ser mycket stora utvecklingsmöjligheter och ser fram emot vårt fortsatta arbete med vårt nya fastighetsbestånd inom Irsta Industriområde, säger Patrik Sarin, styrelseordförande, och Mikael Wallner, vd, Active Fastighet AB.
– Det är med stor glädje som vi genomför detta förvärv tillsammans med Active Fastighet, som är en välrenommerad och duktiga fastighetsförvaltare och fastighetsutvecklare. Vårt mål är att tillsammans med Active Fastighet genomföra fler förvärv, och vi ser det som sannolikt att det kommer att dyka upp många fler intressanta investeringsmöjligheter de närmsta åren säger Per Svensson, vd, Tarnhelm Fastigheter AB.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Lågkonjunktur skulle kunna stärka oss"

Bolag Efter en period av stark tillväxt renodlar John Mattson sin fastighetsportfölj för att stärka bolaget ytterligare inför framtiden. För Fastighetssverige berättar vd:n Per Nilsson om hur man parerat de ekonomiska utmaningarna under årets första halva, hur fokus ser ut för resten av året och varför en eventuell lågkonjunktur 2023 faktiskt skulle kunna stärka bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige