Image
Fotomontage om hur kvarteret Marsken eventuellt skulle kunna se ut.
Fotomontage om hur kvarteret Marsken eventuellt skulle kunna se ut. Bild: AB Bostäder i Borås

AB Bostäder satsar på Norrmalm

Bolag Den 31 januari 2020 övertog AB Bostäder i Borås fastigheterna Marsken 1 och 3 utav Anne och Jan-Olof Bengtsson och Marsken 2 utav Birgitta och Gunnar Hultgren, på Kråkekärrsgatan.
Publicerad den 3 Februari 2020

– Det är med stor glädje som vi tar över fastigheterna. Vår avsikt med fastighetsköpet är att utveckla fastigheterna över tid med en kommande nyproduktion. Då fastigheterna ligger i nära anslutning till våra fastigheter på Folkungagatan, säger Bengt Engberg, vd på AB Bostäder i Borås.
– Det blir en strategisk satsning där vi befäster vårt område på Norrmalm. Nyproduktionen är planerad till cirka 70 stycken lägenheter i varierande storlekar men först väntar arbetet med ändring i detaljplanen. Ansökan om planändring lämnas in inom kort. Det är först när vi är överens med Borås Stad som vi kan komma vidare i byggprocessen, fortsätter Engberg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige