Image

Fastighetsmarknadsdagen Förvaltning - 27 November 2019

Onsdag 27 november 09.00-16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15)

Ny teknik medför nya möjligheter till en effektiviserad fastighetsförvaltning. Smarta lösningar kan leda till stora besparingar och mindre klimatavtryck. Här uppdaterar du dig om trenderna inom fastighetsförvaltning just nu.


Fastighetsmarknadsdagen Förvaltning – program

Du kan ladda ner programmet som PDF-dokument här.

8.15 Registrering och frukostmingel
Kom i tid, träffa branschkollegor och knyt nya kontakter innan själva seminariet börjar.

9.00 Välkommen!
 
Eddie Ekberg, chefredaktör, lokalnytt.se, Fastighetssverige och Nordic Property News, Erik Blix, moderator och Marie Bucht, vd, Novi Real Estate, expertkommentator/sidekick för dagen.

9.15 Fastighetsmarknaden i dag – en översikt
Den svenska fastighetsmarknaden har de senaste åren präglats av de rekordlåga räntorna som har gett en rejäl skjuts uppåt för värden och priser. Men retailmarknaden sviktar av samma transformation som ger logistikmarknaden ett uppsving. Bostadsutvecklarna har problem – samtidigt som det råder stor bostadsbrist. Kontorsmarknaden ser än så länge väldigt stabil ut – men konjunktursignalerna vittnar om en kommande avmattning. Vad kan vi vänta oss framöver? Hur påverkar de stora makrofrågorna med Trump, Brexit och handelskrig?
Cecilia Gunnarsson, analyschef, JLL

9.45 Digitaliserad fastighetsförvaltning – trenderna för dagen
De senaste åren har digitaliseringen kommit att prägla fastighetsförvaltningen mer och mer. Hur ser de aktuella trenderna ut, i dag och de närmaste åren?
Christoffer Börjesson, chief digital officer, Fastighetsägarna

10.10 Den nya förvaltarrollen – hur ser kompetensläget ut?
Digitalisering och automatisering gör att förvaltarrollen kräver nya kompetenser. Hänger branschen med i den snabba utvecklingen? Hur ser kompetensläget ut i dag och framöver?
Susanne Åhlén, vd och partner, Fasticon Kompetens

10.35 Fika- och mingelpaus

11.05 Outsourcing – eller i egen regi?
Hur sköts fastighetsförvaltningen bäst och mest effektivt – i egen regi eller outsourcat? Hur ser trenderna ut i dag, i den offentliga och privata sektorn? Vilka parametrar bör man lägga in i bedömningarna och var finns de största fallgroparna?
Per Ollas, affärschef, Förvaltningsrådgivning, Svefa

11.30 Case: Smarta lås och obemannade leveranser underlättar för hyresgästerna
En bra fastighetsförvaltare gör livet lätt för sina hyresgäster. ASSA ABLOY har tagit fram en logistiklösning som möjliggör obemannade leveranser, oavsett när på dygnet det är. Vilka möjligheter kan smarta lås öppna upp i framtiden?
Samuel Asarnoj, vice president, New Business, ASSA ABLOY

11.50 Dolda tillgångar i den digitala tvillingen
Fastighetsbranschen är en av de branscher som genomgår en tydlig digital transformation. För fastighetsägarna innebär detta stora möjligheter att ytterligare kapitalisera på sina tillgångar, men också risker för de aktörer som inte har en tydlig strategi för att möta nya digitala affärsmodeller.
Petter Bengtsson, vd, Zynka Group

12.10 Årets tekniska förvaltare – prisutdelning
  
Årets tekniska förvaltare är en ny utmärkelse, instiftad av Fastighetssverige och Lokalnytt i samarbete med prissponsorn Novi Real Estate. Priset går till "en nytänkande person som arbetar med teknisk förvaltning. Vinnaren arbetar med affärsmässighet och hållbarhet i fokus och excellerar i sin leverans – det är en person som genom sitt engagemang och innovationsdriv för fastighetsbranschen framåt."
Juryn: Henrik Forsberg, teknik- och projektchef, Novi Real Estate, Lena Boberg, vd, Ica Fastigheter och Christoffer Börjesson, chief digital officer, Fastighetsägarna

12.25 Lunch- och mingelpaus

13.25 Med kunden i fokus
  
I dag handlar det inte längre om att bara hyra ut en lokal på ett antal kvadratmeter. Den nya tekniken innebär nya arbetssätt och fastighetsbolagen behöver utveckla och breda sitt kunderbjudande och även tillhandahålla tjänster och lösningar som effektiviserar och underlättar vardagen för hyresgästerna. Hur ser de ledande bolagen på utvecklingen? Vad innebär coworking-trenden för fastighetssektorn? Vad efterfrågas och vad är i fokus när det gäller att förbättra kunderbjudandet?
Anna Kullendorff, affärsområdeschef, Humlegården, Anna Nordin, affärsområdeschef, Vasakronan, Håkan Jeppsson, vd, Convendum

13.50 Trygghetsskapande fastighetsförvaltning
Kommunala Botkyrkabyggen har inlett en storsatsning på trygghetsfrågorna – målet är att Fittja, Alby och Norsborg år 2025 ska kunna strykas från Polisens lista över särskilt utsatta områden. Genom aktiv fastighetsförvaltning och samarbete med andra aktörer ska de negativa spiralerna vändas, trygghet ska skapas – och fastighetsvärdena höjas.
Chris Österlund, vd, Botkyrkabyggen

14.15 Panel: Hållbarhet – trender och framtidsspaning
  
Hållbarhetsarbetet får en alltmer framträdande plats i näringslivet och mycket av det som var spjutspets i går är hygien i dag. Hur ser trenderna ut när det kommer till att göra fastighetsförvaltningen mer och mer hållbar – ekonomiskt, ekologiskt och socialt? Vilka fokusområden har de stora fastighetsbolagen i dag och hur ser framtiden ut?
Anna Nyberg, fastighetsutvecklingschef, Vasakronan, Kent Persson, samhällspolitisk chef, Heimstaden, Filip Elland, hållbarhetschef, Castellum

14.40 Fika- och mingelpaus

15.10 Case: Riksbyggen – effektivisering genom digital innovation
 
Riksbyggen satsar hårt på digital transformation in fastighetsförvaltningen, med effektivisering och hållbarhet i fokus. Det handlar om allt från att spara in 150 000 skickade kuvert per år till att automatisera interna processer och skapa digitala tjänster för kunderna. Här berättar Riksbyggens CDO Amir Chizari tillsammans med Riksbyggens robot Liv om satsningen.
Amir Chizari, chief digital officer, Riksbyggen, Liv, robot, Riksbyggen

15.35–16.00 Visionären: Christian Wictorin – framtidens möjligheter
Den digitala utvecklingen har aldrig gått så snabbt som nu – samtidigt sägs det att utvecklingen framöver aldrig kommer att gå så långsamt som nu. Hur kommer fastighetsförvaltningen se ut i framtiden? Vilka nya affärsmodeller väntar runt hörnet?
Christian Wictorin, digitaliseringsexpert och affärsutvecklingschef, Corporate Fiber

Fastighetsmarknadsdagen Förvaltning 2019

Var: Stockholm Waterfront Congress Centre​

När: Onsdag den 27 november 2019, 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15)

Pris: 4995 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här

Ett helt nytt seminarium om trenderna inom modern fastighetsförvaltning!
 
Ny teknik medför nya möjligheter till en effektiviserad fastighetsförvaltning. Smarta lösningar kan leda till stora besparingar och mindre klimatavtryck. Här uppdaterar du dig om trenderna inom hållbar fastighetsförvaltning just nu.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Partners:

  

Film från det senaste eventet: