Image

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering/Förvaltning - 4 maj 2022

Här får du koll på digitaliseringen och den framtida fastighetsförvaltningen.

4 maj 2022

Ny teknik medför nya möjligheter till en effektiviserad fastighetsförvaltning. Smarta lösningar kan leda till stora besparingar och mindre klimatavtryck. Här uppdaterar du dig om trenderna inom digitalisering och framtidens fastighetsförvaltning.


Medverkande Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering/Förvaltning 2022

Anna Bellman, moderator

Anna Bellman, moderator

Anna Bellman har arbetat som journalist inom radio och tv, och var under flera år marknads- och kommunikationschef på Capgemini, ett av världens största it- och managementkonsultföretag. Hon har också grundat en kommunikationsbyrå som bland annat hjälpte kunderna med strategiska kommunikationsfrågor. 
Eddie Ekberg

Eddie Ekberg

Eddie Ekberg är sedan 2004 chefredaktör på Fastighetssverige, lokalnytt.se och Nordic Property News.
Mattias Persson

Mattias Persson

Mattias Persson är chefekonom och global chef för makroanalys på Swedbank sedan 2020. Han har tidigare arbetat på Riksgälden, Nordea samt Riksbanken.
Lisa Anger

Lisa Anger

Lisa Anger är sedan i november 2020 Director of PropTech and Digital Strategy på Croisette Real Estate Partner. Hon har tidigare jobbat på bland annat ÅF och Sweco Architects. Lisa Anger är medlem i MERC Talangnätverk och styrelseledamot i Tosocial.
Christoffer Börjesson

Christoffer Börjesson

Christoffer Börjesson är Head of Digital Accelerator på Newsec. Han har tidigare varit Digital Officer på Fastighetsägarna samt produktchef på KTC Control. Han har efter utbildning på Chalmers erfarenhet av teknikföretag inom IT-infrastruktur i fastigheter och har drivit frågor runt digitalisering, internet of things och IT-säkerhet i fastighetsbranschen.
Niclas Ingeström

Niclas Ingeström

Niclas Ingeström är CDO på Castellum sedan februari 2019. Han kommer närmast från en mångårig tjänst på Stena-koncernen där han bl.a. varit CDO och CIO.
Petter Bengtsson

Petter Bengtsson

Petter Bengtsson är sedan 2017 vd för Zynka Group som driver digitaliseringen av bygg- och fastighetsbranschen genom att tillhandahålla skräddarsydda digitala lösningar för fastighetsägare och byggentreprenörer.
Mikaela Svefors

Mikaela Svefors

Mikaela Svefors är medgrundare och kommersiellt ansvarig för Avy, den digitala boende - och förvaltningstjänsten som hjälper större bostadsbolag att öka kundnöjdhet och förbättra driftnetto. Mikaela har en bakgrund som management konsult på PwC London inom finansiell och strategisk rådgivning. Hon kommer närmast från Oscar Properties där hon drivit flertalet bostadsutvecklingsprojekt och ansvarade för lanseringen nya retail konceptet Oscar Deli som var en del i ett aktivt arbete kring den fysiska och digitala boenderesan. Idag brinner hon för utmaningen att göra bostadsbranschen mer kundfokuserad med en tydlig koppling till nya affärsmodeller för fastighetsägare.
Jan Gösbeck

Jan Gösbeck

Jan Gösbeck, marknad- och försäljningschef på Fasticon. Han har tidigare bland annat varit vd för Estancia Property Management, centrumchef på Kista Galleria, haft ledande positioner inom hotell- och restaurangbranschen och varit egenföretagande konsult.


Magnus Svantegård

Magnus Svantegård

Magnus Svantegård är en av världens ledande auktoriteter inom proptech. Han är partner på Stronghold Invest sedan 2019 och senior advisor på Datscha. Han är utbildad civilingenjör på KTH och har arbetat för Datscha sedan år 2000. Han är även medgrundare till Nordic Proptech Initiative. 
Britt Lindqvist

Britt Lindqvist

Britt Lindqvist är Director, Head of Residential Operations på NREP sedan våren 2021. Innan dess innehade hon en tjänst som utvecklingschef på Vasakronan där hon började 2011. Hon har tidigare arbetat med olika former av affärsutveckling på bland andra Selecta, Addici och Manpower och varit examinator för Svensk Kvalitetsutveckling.
Britt Lindqvist är även styrelseledamot på RCO Security.
Christian Wictorin

Christian Wictorin

Christian Wictorin är affärsutvecklingschef på Corporate Fiber. Han var tidigare försäljningschef för IP Only i Sverige och dessförinnan manager för Smart City & Digital Strategy på WSP. Han är civilekonom från Högskolan i Halmstad och har även arbetat för bland andra Vicicom, Itux Communication (Com Hem) och Teracom.
Petter Green

Petter Green

Petter Green är digital affärsutvecklingschef på White Arkitekter och leder deras digitaliseringspraktik, Digital Matter.
Digital Matter hjälper företag i bygg- och fastighetsbranschen driva omställningen mot hållbara byggda miljöer genom digitalisering, design och data.
Petter Green har lång erfarenhet av strategiuppdrag, tjänstedesign och digital tjänsteutveckling som konsult och försäljningsansvarig på digitala byråer som Valtech, Creuna och Connecta.
Lotta Wibeck

Lotta Wibeck

Lotta Wibeck har idag rollen som Digitalization Program Lead på Skanska Sverige, där hon innehaft olika digitala roller de senaste elva åren. Hon arbetade även som ung elva år på dåvarande Skanska Prefab. Lotta Wibeck studerade sedan IT på 90-talet och har därefter arbetat med IT och digitalisering i ett antal olika branscher, bland annat läkemedelsbranschen, på AstraZeneca, både som anställd, konsult och egen företagare i Sverige och utomlands. Hon har tidigare bland annat även varit partner på Daymark som nu ingår i Sofigate.

Kaj Winther

Kaj Winther

Kaj Winther är sedan i augusti 2021 Chief Digital Officer (CDO) på Fastighetsägarna Stockholm.
Innan dess jobbade han i 15 år på Vasakronan i olika roller.

Niclas Sahlgren

Niclas Sahlgren

Niclas Sahlgren grundade Eways hösten 2015 och är vd på bolaget. Han har också grundat, och är vd på, Skillteam samt är medgrundare av Yanzi Networks och Åkers Krutbruk Potection AB. Mellan 2003 och 2005 var han även vice vd och vd på Skanska IT Solutions AB.


Håkan Eriksson

Håkan Eriksson

Håkan Eriksson är vd på och medgrundare av Accessy. Han har tidigare grundat en rad olika bolag, såsom Axessions, Confidencia Partners och Dreams & Coffee. Håkan Eriksson har tidigare även innehaft en rad olika tjänster inom Telia-koncernen.Jonas Arvidsson

Jonas Arvidsson

Jonas Arvidsson är VD och medgrundare av Parakey, en marknadsledande plattform för mobil access. Jonas är utbildad civilingenjör inom Automation och Mekatronik från Chalmers med bakgrund som konsult på Volvo och ÅF.
Anton Thynell

Anton Thynell

Anton Thynell är sedan i december 2021 Head Of Collaboration and Sales på Amido, vars plattform Alliera integrerar alla digitala nycklar.
Han har tidigare, bland annat, jobbat på Nordheim, Greenhouse Living och Västsvenska Handelskammaren.


  • Göteborg, Sverige
Anna Svensson

Anna Svensson

Anna Svensson är innovationschef på Soltech Energy och ansvarar för innovation och utveckling inom koncernen. Hon är också Sverigerepresentant för internationella energirådet för byggnadsintegrerade solcellslösningar – OECD-ländernas samarbetsorgan för energifrågor med 30 medlemsländer.
Rikard Silverfur

Rikard Silverfur

Rikard Silverfur är sedan 2018 chef för Utveckling och Hållbarhet på Fastighetsägarna Sverige. Han har varit verksam inom Fastighetsägarna sedan 201, tidigare som näringspolitisk expert. Han är civilingenjör från KTH.
Amir Chizari

Amir Chizari

Amir Chizari är sedan 2019 Chief Digital Officer på Riksbyggen. Han har arbetat inom Riksbyggen sedan 2008, bland annat som IT-chef. Han har även arbetat för Qbranch och Praktikertjänst.
Peter Karlsson

Peter Karlsson

Peter Karlsson är innovationsledare och diversearbetare inom digitalisering på Akademiska Hus, samt leder Akademiska Hus transformationsprogram med fokus på digitalisering och affärsutveckling. Han har sedan tidigare jobbat på olika poster inom Akademiska Hus, bla med ansvarsområde inom energi och uppbyggnaden av system för energiuppföljning. Före Akademiska Hus var han utvecklingsingenjör och teknisk chef på ett företag inom material-och rymdteknik. Där jobbade han med kolfiberstrukturer för rymdindustrin och har bl.a byggt delar av en robot som nu finns på Mars.
Anders Gidrup

Anders Gidrup

Anders Gidrup är sedan 2014 säkerhetschef på Locum. Dessförinnan har han bland annat varit säkerhetsansvarig på Svenska Bandyförbundet och säkerhetschef på Sahlgrenska Universitetssjukhus. 2019 utsågs Anders Gidrup till Årets säkerhetsprofil i Sverige.

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering/Förvaltning 2022

Var: Hotel Birger Jarl,  Birger Jarlsgatan 61A, Stockholm

När: 4 maj 2022, 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15)

Pris:   5995 kronor exkl. moms (fysiskt deltagande)

5495 kronor exkl. moms (digitalt deltagande)

Du anmäler dig till seminariet här.
(Din anmälan är helt ombokningsbar fram till midnatt dagen innan eventet)

 
Ny teknik medför nya möjligheter till en effektiviserad fastighetsförvaltning. Smarta lösningar kan leda till stora besparingar och mindre klimatavtryck. Här uppdaterar du dig om trenderna inom hållbar fastighetsförvaltning just nu.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:
Eddie Ekberg
0736-574316
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas.tollesson@fastighetssverige.se

Arrangörer:Partners:


Film från tidigare event: