Image

Skanska bygger i Lund

BYGG Skanska påbörjar utveckling av nya kontorslokaler i Lund, ett stenkast från Ideon. Kontorsfastigheten Forskaren blir fyra våningar hög med cirka 4 600 kvadratmeter uthyrningsbar yta och beräknas stå klar våren 2009.
Publicerad den 6 December 2007

I området finns idag ett kluster av både stora och små företag, de flesta med fokus på forskning och utveckling som bland annat AstraZeneca, Gambro, Axis, Ericsson och Sony Ericsson. Kontorsfastigheten Forskaren är belägen invid E22 vilket ger ett utmärkt skyltläge och god tillgänglighet.

– Vi gläds åt Skanskas satsning i Lund som ytterligare förstärker konceptet Lund NE (North East) med fler kunskapsföretag i den unika, täta och innovativa miljö som är kännetecknande för en mycket betydande del av stadens näringslivsutveckling, säger Peter Sörbom, näringslivschef i Lunds kommun.

Richard Hultin, vd för Skanska Öresund fortsätter:
– I området finns sedan länge en stark efterfrågan på kontorslokaler, en trend vi tror är bestående. Med exponeringen mot E22 kommer vår nya kontorsfastighet att få ett mycket attraktivt läge för både medarbetare och besökare, säger Richard Hultin.

Bygguppdraget genomförs av Skanska Sverige och är planerat att påbörjas under januari 2008. Förhandlingar om uthyrning pågår med ett flertal tänkbara hyresgäster.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige