Image
Serneke säljer till Trenum som ägs av Balder och Tredje AP-fonden.

Serneke säljer hyresrättsportfölj till Trenum

Transaktioner Serneke har tecknat avtal med Trenum AB kring försäljning av en hyresrättsportfölj omfattande cirka 875 lägenheter. Affären har ett totalt värde på cirka 1,8 miljarder kronor.


Anders Solvarm håller på att bygga ett världsunikt bostadshus inglasat i ett växthus.

Här byggs ett världsunikt glashus i skogen

Bygg/Arkitektur Utanför Vänersborg byggs just nu en världsunik naturhusvilla med glastäcke som tar ekologisk hänsyn till material, energi och kretslopp. Det är en klimatsmart bostad med eget system för värme, el, vatten och näringsåtervinning inbyggt i ett växthus som tillför en egen medelhavsträdgård. Skaparen Anders Solvarm berättar för Fastighetssverige om husets unika kvaliteter – och om planerna att ge sig ut på den kommersiella marknaden.


Öxnered skola.

Serneke bygger ut skola i Vänersborg

Bygg/Arkitektur Serneke Bygg har skrivit entreprenadavtal med Vänersborgs kommun om att utveckla Öxnered skola med om- och tillbyggnader.


Caroline Arehult.

Hemfosa köper vårdfastigheter i Västsverige

Transaktioner Hemfosa har köpt tre moderna vårdfastigheter i Stenungsund, Uddevalla och Vänersborg till ett totalt fastighetsvärde om cirka 108 miljoner kronor.


Intea köper skola i Vänersborg

Transaktioner Intea köper Vänerskolan som ligger intill Vänerparken som Intea äger sedan tidigare.


Lidén köper fastighet i Vänersborg

Transaktioner Lidén Group tecknat avtal om att förvärva en hyresfastighet i centrala Vänersborg.


Byggstart för nytt innovationscenter

Bygg/Arkitektur Wargön Innovations test- och demoanläggning i Vargön, Vänersborgs kommun, ska stå klar under andra halvåret 2018.


Klartecken för byggstart i Korseberg Park i Vänersborg

Bygg/Arkitektur Över hälften av alla bostadsrätter i Riksbyggens Korseberg Park är sålda vilket innebär att det nu finns klartecken för att byggstarta projektet. På söndag den 29 januari är det markvisning för alla nya intressenter.


Lidén köper bostadsfastigheter i Vänersborg

Transaktioner Lidén Group förvärvar 130 lägenheter i ett samlat bestånd i Vänersborg.


Kungsleden säljer allt i Vänersborg och Mariestad

Transaktioner Kungsleden avyttrar de icke strategiska kontorsfastigheterna Poppeln 7 i Vänersborg och Länsstyrelsen 1 i Mariestad samt de obebyggda fastigheterna Pilen 2-7 i Vänersborg.


Mörtstedts bolag säljer sitt sista svenska innehav

Transaktioner Sten Mörtstedts CLS Holdings säljer Vänerparken i Vänersborg för 590 miljoner kronor.


De kan vinna Kasper Salin-priset

Event Nu har fyra byggnader nominerats till det prestigefyllda arkitekturpriset Kasper Salin-priset. Bland de nominerade i år återfinns terminalbyggnader, en rättspsykiatrisk klinik, ett kulturhus och ett kommunhus.


Ny konstellation köper av Specialfastigheter i Vänersborg

Transaktioner Erik Hemberg Fastighets AB och Nordanland AB köper fastigheten Haren 3 i Vänersborg av Specialfastigheter Sverige AB.


Corem säljer för 60 miljoner kronor

Transaktioner Corem fortsätter att renodla fastighetsbeståndet och har avyttrat fastigheter i Trollhättan, Vänersborg samt Stockholm.


Hemsö i renoveringssamarbete

Bolag Hemsö har i ett unikt samarbete helrenoverat Torpa vårdcentral i Vänersborg till en av de mest moderna i Västra Götalandsregionen. Hemsö och den privata vårdaktören Medpro Clinic har tänkt i nya banor och investerat sex miljoner kronor i projektet.


Skatteverket samlokaliserar i Uddevalla

Uthyrning Skatteverket föreslås samlokalisera sin verksamhet i Vänersborg och Uddevalla till Uddevalla.


Adesso köper butiksfastigheter

Transaktioner Adesso Bygg AB köper tre butiksfastigheter i Västsverige av B&B Tools för 30 miljoner kronor.


Corem renodlar

Transaktioner Corem säljer två mindre fastigheter i Karlstad och Vänersborg för 26 miljoner kronor.


Kefren: Fortsatt Hemfosadominans

Transaktioner KEFREN Också gårdagens Kefrenauktion dominerades av Hemfosa, som köpte de tre högst värderade fastigheterna. I dag är det en mellandag på auktionen, det sammanlagda fastighetsvärdet uppgår till knappt 75 miljoner kronor. Här är de fastigheter som ropas ut i dag.


Fastigheter för 178 miljoner ropas ut

Transaktioner KEFREN Tolv fastigheter ropas ut på dagens Kefrenauktion. Det rör sig inte om några tyngre pjäser. Den högst värderade fastigheten är en 40-miljonerskåk i Härryda.