Image

Byggstart för nytt innovationscenter

Bygg/Arkitektur Wargön Innovations test- och demoanläggning i Vargön, Vänersborgs kommun, ska stå klar under andra halvåret 2018.
Publicerad den 14 Augusti 2017
Nu tas första spadtaget för Wargön Innovations test- och demoanläggning. Bild: Vargön Innovation
Nu tas första spadtaget för Wargön Innovations test- och demoanläggning.

Det första spadtaget för Wargön Innovations test- och demoanläggning blir en gemensam arbetsinsats av näringsminister Mikael Damberg, Vänersborgs kommunalråd Marie Dahlin, Martin Wänblom, vd för Innovatum och Mikael Lindwall, vd för Lindwalls Bygg.

När verksamheten startar under andra halvåret 2018 är målet att Vargön ska bli ett nationellt utvecklings- och kunskapscentrum för nya och miljömässigt hållbara material. Det handlar bland annat om att utveckla nya material från skogsråvara, men också om återvinning och materialutveckling av till exempel textilier.

Wargön Innovation blir den första etableringen i Wargöns Innovations- och industripark.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige