Image
Caroline Arehult.
Caroline Arehult. Bild: Hemfosa

Hemfosa köper vårdfastigheter i Västsverige

Transaktioner Hemfosa har köpt tre moderna vårdfastigheter i Stenungsund, Uddevalla och Vänersborg till ett totalt fastighetsvärde om cirka 108 miljoner kronor.
Publicerad den 17 December 2018

Förvärven stärker samarbetet med Västra Götalandsregionen, en av Hemfosas större hyresgäster.

I Stenungsund och Uddevalla har Hemfosa förvärvat två vårdcentraler med Västra Götalandsregionen som största hyresgäst. De fullt uthyrda fastigheterna har en uthyrningsbar yta om 2 600 kvadratmeter och en återstående avtalslängd om åtta år. Årliga hyresintäkter uppgår till 5,7 miljoner kronor.

I Vänersborg har Hemfosa förvärvat ett specialboende med åtta nybyggda lägenheter och lokaler för dagverksamhet med Vänersborgs kommun som hyresgäst. Fastigheterna har en uthyrningsbar yta om 1 600 kvadratmeter och en återstående avtalslängd om tio år. Årliga hyresintäkter uppgår till 2,4 miljoner kronor.

Samtliga fastigheter har tillträtts i december 2018.

– Hemfosa ska fortsätta växa med bra samhällsfastigheter på alla våra tre nordiska marknader och vi är aktiva med både förvärv och utveckling av nya fastigheter i samarbete med samhällsaktörer. Jag är nöjd att vi med dessa förvärv utökar samarbetet med Västra Götalandsregionen som redan är en av Hemfosas större hyresgäster i Sverige, säger Caroline Arehult, vd på Hemfosa.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige