Image
Skanska tecknar nya projekt i USA.

Klirr i kassan för Skanska – order på en miljard kronor

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat kontrakt med Virginia State University om att bygga en akademisk byggnad i Petersburg, Virginia, USA. Kontraktet är värt cirka 1 miljard kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det fjärde kvartalet 2022.


Skanska tecknar nya projekt i USA.

Skanska tecknar nya uppdrag i USA

Bygg/Arkitektur Skanska får två nya uppdrag i USA. Det svenska bolaget bygger ett kriminaltekniskt laboratorium i Richmond, Virginia, för 189 miljoner dollar, motsvarande cirka 1,9 miljarder kronor och renoverar en vårdbyggnad i New York för 60 miljoner dollar, motsvarande cirka 610 miljoner kronor.


Skanska får dubbla miljarduppdrag i USA.

Skanska får dubbla miljarduppdrag i USA

Bygg/Arkitektur Skanska får två uppdrag i USA värda tillsammans över två miljarder kronor.


Skanska får order i USA värd cirka 630 miljoner kronor

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal om att renovera och bygga ut en kontorsbyggnad i Pennsylvania, USA.


Stigande räntor och en svagare ekonomi ökar de finansiella stabilitetsriskerna

Ekonomi/Finansiering Stigande räntor, minskad vilja att ta risk och en allt svagare ekonomi innebär påfrestningar för högt skuldsatta fastighetsbolag och hushåll. Den snabba omställningen till ett högre ränteläge och en minskad riskvilja innebär att riskerna för den finansiella stabiliteten har ökat sedan i våras. Samtidigt kan denna omställning på sikt bidra till lägre risktagande och skuldsättning och därmed lägre stabilitetsrisker.


Skanska investerar 3 miljarder i ett bostadsprojekt i Seattle, USA.

Skanska investerar tre miljarder i amerikanskt bostadsprojekt

Bygg/Arkitektur Skanska investerar i Kaye, ett bostadsprojekt i Seattle, Washington, USA. Den totala investeringen är USD 296M, cirka 3 miljarder kronor. Byggkontraktet är värt USD 190M, cirka 1,9 miljarder kronor, vilket inkluderas i orderingången för USA i det fjärde kvartalet 2022.


Anders Danielsson.

Skanska utvecklar en logistikanläggning i Houston

Bygg/Arkitektur Skanska har i ett joint venture med Indi Construction Partners LLC tecknat ett avtal för att utveckla en logistikanläggning i Houston, Texas, USA. Kontraktet är totalt värt 64 miljoner dollar, cirka 640 miljoner kronor. Skanska andel är värt 58 miljoner dollar, cirka 580 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det fjärde kvartalet 2022.


Susann Linde, CFO Wallenstam.

Susann Linde: "Wallenstam har ett starkt fundament att utgå från"

Ekonomi/Finansiering Stabil grund – det är vad Wallenstam konstaterar att de har i delårsrapporten för tredje kvartalet. Särskilt framhåller Susann Linde, CFO, deras starka balansräkning och deras centrala läge.


Skanska får miljarduppdrag i USA.

Skanska renoverar tunnelbanestationer i New York för cirka 1,5 miljarder kronor

Bygg/Arkitektur Skanska har i ett joint venture med Railroad Construction Company, tecknat ett avtal med Metropolitan Transportation Authority om renovering av tunnelbanestationer i New York, USA. Skanskas andel av kontraktet är värt USD 150M, cirka 1,5 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för tredje kvartalet 2022.


Bjarne Borg.

Index utvecklar nytt jätteprojekt i Florida

Bygg/Arkitektur Index har av City of Lakeland fått klartecken att utveckla Downtown West. Det är ett drygt 68 000 kvadratmeter stort markområde, centralt placerat i Lakeland, Florida, mellan Orlando och Tampa. På fastigheten har Index fått detaljplanen godkänd för att utveckla 1 500 lägenheter samt cirka 84 000 kvadratmeter kommersiella ytor.


Eva Landén och 1245 Broadway. Obs. Bilden är ett montage.

Corem tecknar hyreskontrakt i New York

Uthyrning Corem har tecknat ett hyreskontrakt avseende cirka 555 kvadratmeter kontorsyta i projektfastigheten 1245 Broadway i New York. Hyresgästen, ett amerikanskt digitalt marknadsföringsföretag, kommer flytta in under sommaren 2023 och hyrestiden är fem år.


Skanska får uppdrag i USA.

Skanska bygger skola i USA – ordervärdet är 770 miljoner kronor

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Wake County Public School System om att bygga en ny mellanstadieskola i Fuquay-Varina, North Carolina, USA. Kontraktet är värt cirka 770 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det tredje kvartalet 2022.


Skanska ska bygga ett nytt sjukhus i USA.

Skanska bygger sjukvårdsbyggnad i USA för en halv miljard

Bygg/Arkitektur Skanska har skrivit kontrakt med RWJBarnabas Health för att bygga en vårdbyggnad för cancervård i Livingston, New Jersey, USA. Kontraktet är värt USD 58M, cirka 570 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det tredje kvartalet 2022.


Skanska får miljarduppdrag i Florida i USA.

Skanska bygger i Florida för en miljard

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Marina Club Apartments LLC om att bygga bostäder och kommersiella lokaler i St. Petersburg, Florida, USA. Kontraktet är värt USD 111M, cirka 1 miljard kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det tredje kvartalet 2022.


Skanska får miljarduppdrag i USA.

Skanska får miljarduppdrag i USA

Bygg/Arkitektur Skanska tecknar ett tilläggskontrakt för utbyggnaden av flygplatsen i Portland, Oregon, USA för cirka 4,1 miljarder kronor.


Susanne Essehorn.

Susanne Essehorn blir chef för Marknad och Affär på Specialfastigheter

Karriär Specialfastigheter har rekryterat Susanne Essehorn som chef för avdelningen Marknad och affär. Susanne Essehorn kommer närmast från en tjänst som fastighetschef på Revelop och hon har tidigare haft liknande tjänster på bland annat Klövern, Sagax och GE Real Estate.


Eva Landén och 1245 Broadway. Obs. Bilden är ett montage.

Så ska Corem utveckla sitt New York-bestånd

Bolag Corem tecknar ett nytt hyreskontrakt i New York och fortsätter utveckla sina Manhattanfastigheter. Bolagets vd Eva Landén berättar för Fastighetssverige om utvecklingen av USA-beståndet, skillnaderna mellan att arbeta med New York kontra Sverige och Danmark och om möjligheten till intåg på nya marknader.


Susanne Lindqvist och Louise Hellman Strand.

Susanne Lindqvist blir ny vd för 7A

Bolag Susanne Lindqvist tillträder som ny vd för 7A med start den 1 september 2022. Hon lämnar sin roll som CFO på 7A som hon haft sedan april 2021. Susanne Lindqvist efterträder nuvarande vd Fredrik Hultman, som tillsammans med vice vd Bo Fuglsang är grundare av bolaget. De kommer fortfarande att vara involverade i 7A genom styrelsen, olika utvecklingsprojekt och inte minst som ägare.


Skanska får ett miljarduppdrag i USA.

Skanska får miljardorder i USA

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat ett kontrakt med Virginia Port Authority gällande att bygga om Portsmouth Marine Terminal i Portsmouth, Virginia, USA. Kontraktet är värt cirka USD 233M, cirka 2,3 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det tredje kvartalet 2022.


Fastighetsmarknadsdagen Skåne
Susanne Åhlén_Malmö

Fastighetsmarknadsdagen Skåne: Så här hanterar du kompetensutmaningen

Fastighetsmarknadsdagen Skåne Den 1 september startar branschen upp fastighetshösten på mötesplatsen Fastighetsmarknadsdagen Skåne på Malmö Live. Under dagen får du bland annat höra ett initierat föredrag om branschens kompetensutmaning och vad man som branschaktör kan göra för att hantera den.