Image
Bjorn Sundin, Senior Advisor på Diplomat Communications, en av Sveriges största kommunikationsbyråer, och konsult i egna företaget Samhällsbygget AB.

Idag kan "Örebromodellen" vinna stort Europapris

Bygg/Arkitektur Björn Sundin, tidigare kommunalråd (S) i Örebro, är en av åtta Europeiska politiker som konkurrerar om utmärkelsen Innovation in Politics Awards, i kategorin Välstånd. Han är nominerad för "Örebromodellen", ett samarbetsprojektet mellan Botrygg och Örebro kommun för att skapa nybyggda lägenheter med överkomlig hyra. Prisutdelningen sker under en gala i Berlin ikväll.


Sex byggaktörer bygger Södra Ladugårdsängens andra etapp i Örebro.

De bygger Södra Ladugårdsängens andra etapp

Bygg/Arkitektur Nu är det klart vilka byggaktörer som kommer att bygga etapp två av Södra Ladugårdsängen i Örebro. Sex förslag från sex olika byggaktörer har valts ut för att tillsammans skapa 500 bostäder i den nya stadsdelen.


Fem nya aktörer klara för Södra Ladugårdsängen

Bostäder För två veckor sedan blev det klart med de fem första byggaktörerna som får bygga på Södra Ladugårdsängen, Örebros nya stadsdel. Nu är det klart med ytterligare fem byggaktörer i etapp ett.


De bygger Södra Ladugårdsängen i Örebro

Bygg/Arkitektur Nu är fem av de elva första byggaktörerna som får sätta spaden i marken klara.


Sammanlagt 30 byggaktörer vill bygga i Södra Ladugårdsängen.

Stort intresse för Södra Ladugårdsängen

Bygg/Arkitektur Intresset för den andra etappen av Södra Ladugårdsängen i Örebro är mycket stort. Sammanlagt 30 byggaktörer har lämnat in intresseanmälning till de fyra planerade tomterna.


Etapp två av Södra Ladugårdsängen omfattar cirka 350 bostäder.

Södra Ladugårdsängen i Örebro växer vidare

Bygg/Arkitektur Nu fortsätter markanvisningen för Södra Ladugårdsängen i Örebro. Etapp två omfattar cirka 350 bostäder i 2-5 våningar med alternativa boende- och upplåtelseformer.


Södra Ladugårdsängen.

De får bygga Södra Ladugårdsängens första etapp

Bygg/Arkitektur Nu är de tolv aktörer som ska bilda team för första etappen av det nya bostadsområdet Södra Ladugårdsängen utvalda.