Image
Patrizia har köpt en bostadsfastighet i Västerås av Bonava för 420 miljoner kronor.

Patrizia köper av Bonava för 435 miljoner kronor

Transaktioner Patrizia, en ledande partner för globala reala tillgångar, har förvärvat en flerfamiljsfastighet i Västerås på uppdrag av sina institutionella kunder från Bonava genom en forward funding-affär värd cirka 435 miljoner kronor.


CBRE GI köper av Patrizia.

CBRE GI köper i Köpenhamn

Transaktioner CBRE GI köper bostadsfastigheter i Köpenhamn från Patrizia.


Johan Lagerdahl.

Patrizias jakt på nya förvärv i Sverige

Bolag Patrizia fortsätter investera stort i svenska bostäder. Johan Lagerdahl, Country Manager och Head of Asset Management för Patrizia, berättar om det senaste förvärvet i Stockholm, målsättningen i Sverige och vilka segment man är intresserade av.


Patrizia köper bostäder av SPG.

Patrizia köper bostäder i Storstockholm

Transaktioner Patrizia har signerat avtal om förvärv av en bostadsfastighet i Vegastaden i Haninge med en totalyta om 10 600 kvadratmeter. Goda förbindelser med pendeltågsstation innebär en restid till Stockholms centrum under halvtimmen. Patrizias förvaltade tillgångar (AUM) i Norden uppgår för närvarande till cirka 17 miljarder kronor.


Johan Lagerdahl, Head of Asset Management för Patrizias svenska verksamhet.

Tyska investeraren om svenska marknadens attraktion

Bolag Johan Lagerdahl, Country Manager och Head of Asset Management på Patrizia Sverige, kommenterar bolagets senaste miljardinvestering i Malmö och berättar varför de fortsätter att växa i Norden samt varför pandemin inte har varit en utmaning för den tyska investeraren.


Slättö säljer för 1,1 miljarder kronor i Hyllie.

Patrizia miljardköper av Slättö

Transaktioner Slättö har tecknat avtal avseende försäljning av 427 lägenheter i Hyllie, Malmö. Säljare är fonden Slättö Value Add I AB och köpare är en fond managerad av Patrizia. Beståndet är under uppförande och Patrizia tillträder vid färdigställande, som beräknas ske under det fjärde kvartalet 2021. Underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 1,1 miljarder kronor.


Vilhelm Isberg.

Neo är den utvalde – när Savills automatiserar

Bolag Savills har rekryterat sin allra första robot – Neo. För Fastighetssverige berättar Vilhelm Isberg, Head of Property Management på Savills, varför man tagit steget och hur det är tänkt att den ska underlätta företagets förvaltning.


Sofie Berggren.

Patrizia värvar från Newsec

Karriär Sofie Berggren har tillträtt posten som Asset Manager på Patrizia.


Novi hyr ut till Dollarstore

Uthyrning Novi Real Estate och fastighetsägaren Patrizia Sweden AB välkomnar Dollarstore, som hyr 3 001 kvm, till handelsplatsen Stenhagen i Uppsala.


Rikke Lykke, Nordenchef på Patrizia.

”Har hört att pensionsfonderna ska sälja”

Mipim Livsmedelsbutiker och handelsplatser med livsmedelsbutiker som ankarhyresgäster ses av många som säkra investeringsalternativ. Rikke Lykke på tyska Patrizia håller med – när det gäller Tyskland, men inte Norden.
Fastighetssverige träffade Rikke Lykke på Mipim för att prata trender, möjligheter – och rykten om den svenska bostadsmarknaden. ”Har hört att pensionsfonderna ska sälja.”


Patrizia köper lägenheter i Köpenhamn

Transaktioner Patrizia köper 259 lägenheter på Marmormolen i Nordhavn. Investeringen görs för tre tyska institutionella investerare.


Patrizia säljer del av Obligo-portföljen

Transaktioner Patrizia säljer 630 lägenheter i Umeå. Lägenheterna ingick i den portfölj man köpte av Obligo för en dryg månad sedan.


Patrizia tar över stor Obligo-portfölj

Transaktioner Patrizia tar över en stor lägenhetsportfölj från Obligo, före detta Acta.
Portföljen omfattar 13 500 lägenheter i Tyskland och drygt 500 i Umeå.
Det totala fastighetsvärdet uppgår till 900 miljoner euro, motsvarande drygt 8,4 miljarder kronor.


Klart: D Carnegie köper av Patrizia

Transaktioner Nu är det klart att D Carnegie köper tre fastigheter i Storstockholm, två i Jordbro och en i Vårberg, av det tyska fondbolaget Patrizia.


D Carnegie på väg att köpa av Patrizia

Transaktioner D Carnegie förhandlar med Patrizia om köp av cirka 1 000 lägenheter i Jordbro och Vårberg.


Zsolt Kohalmi, Rikke Lykke och Thomas Völker.

Internationella aktörer på Fastighetsmarknadsdagen

Fastighetsmarknadsdagen Stockholm Stockholm betraktas som en nyckelmarknad i Norden bland internationella aktörer. På Fastighetsmarknadsdagen i Stockholm den 18/11 träffar du några av dem.


Patrizia öppnar i Finland

Bolag Efter Köpenhamn och Stockholm öppnar Patrizia nu i Finland.


Patrizia storköper i Storbritannien

Transaktioner Patrizia köper, tillsammans med Oaktree Capital Management, tre business parks i England för motsvarande fem miljarder kronor.


Fastighetsbåten: Rekordlågt intresse från internationella investerare

Sverige Internationella investerares del av transaktionsvolymen på den svenska fastighetsmarknaden är rekordlåg – Patrizias Rikke Lykke och Swedbanks Göran Råckle gav på Fasticons Fastighetsbåten sina förklaringar till detta.


NCC säljer kontors- och handelsfastighet i Köpenhamn

Transaktioner NCC har sålt en kontors- och handelsfastighet belägen på huvudgatan i Lyngby, en förort till Köpenhamn, för 155 miljoner kronor.