Image
Patrizia har köpt en bostadsfastighet i Västerås av Bonava för 420 miljoner kronor.
Patrizia har köpt en bostadsfastighet i Västerås av Bonava för 420 miljoner kronor. Bild: Patrizia/Bonava

Patrizia köper av Bonava för 435 miljoner kronor

Transaktioner Patrizia, en ledande partner för globala reala tillgångar, har förvärvat en flerfamiljsfastighet i Västerås på uppdrag av sina institutionella kunder från Bonava genom en forward funding-affär värd cirka 435 miljoner kronor.
Publicerad den 7 Juli 2021

Förvärvet rör en cirka 8 500 kvadratmeter stor flerfamiljsfastighet med 162 lägenheter som ligger vid vattnet i Västerås och erbjuder bra pendlingsmöjligheter till Stockholm.

Fastigheten kommer, när den är färdig 2023, att ha 162 lägenheter i olika storlekar i utmärkt läge vid vattnet i centrala Västerås, och erbjuda möjlighet till ett attraktivt modernt boende. Den lokala hyresmarknaden för bostäder i Västerås har utvecklats väl med positiva underliggande faktorer, inklusive en låg vakansgrad och hög efterfrågan på bostäder, med upp till fyra års bostadskö.

Västerås är Sveriges sjunde största stad och Stockholm kan nås med direkttåg på under en timme, vilket gör Västerås till en eftertraktad plats för pendlare. Stockholm Arlanda flygplats ligger drygt en timmes bilresa bort.
– Västerås gagnas av starka nationella och internationella transportförbindelser såväl som ett centralt geografiskt läge i Sverige, vilket bidrar till karaktären på stadens lokala bostadsmarknad med låg risk och hög efterfrågan. Den här fastigheten i stadens mest attraktiva läge, kommer erbjuda invånarna enkel pendling till Stockholm och en mängd lokala bekvämligheter som tilltalar en bred bas av potentiella hyresgäster säger Jörg Laue, Head of Transactions Nordics, Patrizia.

–Den här affären utökar Patrizias meritlista när det gäller att generera säker avkastning för våra klienter genom investeringar i framtidssäkra tillgångar, säger Johan Öhlund Lagerdahl, Sverigechef Patrizia.
– Jag är glad att vi tillsammans med Bonava tar en aktiv roll i skapandet av det nya Västerås, genom att leverera välbehövliga hyresbostäder av hög kvalitet. Vi fortsätter att aktivt söka nya investeringsmöjligheter i Norden.

CBRE var säljarens rådgivare i affären.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige