Image
Fixfabriken i Majorna är byggstartad.

Startskott för ny stadsdel i Majorna

Bygg/Arkitektur På måndagen inleds bygget av det helt nya bostadsområdet Fixfabriken i Majorna i Göteborg. Med 500 nya bostadsrätter ska det gamla öde industriområdet mellan Vagnhallen Majorna och Älvsborgsbron förvandlas till fyra levande och myllrande kvarter. På kommunens intilliggande mark kommer det även att byggas för handel, skola, förskola och äldreboende.


Fastigos förhandlingschef Charlotta Stensson tillsammans med HSB Göteborgs HR-chef Emma Hård.

Fastigopriset till HSB Göteborg

Event Fastigopriset är ett årligt återkommande pris som går till ett fastighetsbolag som har presterat särskilt väl som arbetsgivare under det gångna året. Årets tema är digitalisering inom HR och vinnaren är HSB Göteborg. Priset delades ut i anslutning till tisdagens Fastigostämma.


Utvecklartrio får andra chans på stort brf-projekt

Bygg/Arkitektur HSB Göteborg, AF Projektutveckling och Veidekke Bostad får en andra chans att utveckla 200 bostadsrätter i västra Göteborg.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Lars Göran Andersson, Charlotta Nilsén och Marcus Cyrillus diskuterar nyproduktionsmarknaden på Stora Bostadsdagen Göteborg.

Stora Bostadsdagen GBG: Läget på nyproduktionsmarknaden

Stora Bostadsdagen Göteborg Sedan en tid tillbaka går nyproduktionsmarknaden mycket trögare än tidigare. Köparna är mer försiktiga och börskurserna för de noterade utvecklingsbolagen har mer eller mindre kraschat. Hur ser de ledande utvecklarna i Göteborg på den lokala marknaden? Hur går trenderna här och vad kommer att hända framöver?
Missa inte nyproduktionspanelen på Stora Bostadsdagen Göteborg den 24 april. Nu på fredag avslutas vårt BOKA TIDIGT-erbjudande.


Huset där sopnedkastet får nytt liv med solenergi

Energi/miljö En gång i tiden var HSB först med de då så innovativa sopnedkasten. Nu får de nytt liv i Kortedala där HSB Göteborg testar en ny lösning för att installera solceller. Genom att dra kablar genom de gamla sopnedkasten i byggnaden kan installationen både förenklas och effektiviseras.


Han får uppdraget att utveckla Nya Hovås

Bolag Nya Hovås Stadsutveckling hämtar in en ny vd för att fortsätta utvecklingen av området.


32 års väntar är över – nu får HSB bygga i Brottkärr

Bygg/Arkitektur Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge. Efter 32 års väntan får HSB bygga bostadsrätter i Brottkärr, Göteborg. Det står fast efter beslut i Mark- och miljödomstolen.


Ny marknadschef på HSB Göteborg

Karriär Jeanette Holmén blir ny marknadschef på HSB Göteborg och kommer senast från Got Event.


Serneke bygger 125 lägenheter åt HSB Göteborg

Bygg/Arkitektur Serneke har slutit ett entreprenadavtal med HSB om att bygga tio hus med sammanlagt 125 bostadsrättslägenheter vid Torpagatan i Björkekärr. Kontraktet är värt omkring 275 miljoner kronor. 


Riksbyggen och HSB utvecklar i Göteborg

Bygg/Arkitektur Nu är markanvisningstävlingen avgjord och juryn har utsett två vinnare som föreslås få det speciella uppdraget att bygga både hyres- och bostadsrätter i trä på Gibraltargatan i Göteborg. Två tomter markanvisas och totalt ska 134 bostäder byggas.


Sigillet säljer till HSB i Alingsås

Transaktioner HSB Göteborg köper ett fastighetsbestånd om fem välskötta fastigheter, innehållande 138 lägenheter och tre lokaler i Alingsås. Säljare är Sigillet Fastighets AB.


HSB Göteborg säljer fastigheter i Lysekil

Transaktioner HSB Göteborg säljer två fastigheter i Lysekil till Provalue. Tillträde sker den 1 november 2016. Fastigheternas totala yta är cirka 16 500 kvadratmeter och består av 251 hyreslägenheter.

HSB bygger i Solna

Bygg/Arkitektur HSB inleder försäljning av lägenheter i nytt område i Solna.


Sex bolag utvecklar Åseberget i Kungälv

Bygg/Arkitektur Peab, Förbo, HSB Göteborg, Tornstaden, Wästbygg och Ytterbygg väljs i bostadsutvecklingsprojektet som ska ge över tusen nya bostäder i Kungälv.


HSB förvärvar hyresfastighet i Göteborg

Transaktioner HSB Göteborg förvärvar en hyresfastighet med 22 lägenheter i Strömmensberg, Göteborg.


HSB köper i Stenungsund

Transaktioner HSB Göteborg köper två fastigheter med hyreslägenheter i Stenungsund.


Serneke bygger för HSB i Kvillebäcken

Bygg/Arkitektur Serneke har fått i uppdrag att bygga 89 lägenheter för HSB Göteborg i brf Cinnober i Kvillebäcken i Göteborg. Projektet är värt cirka 160 miljoner kronor och byggstart är planerad till mars i år.


HSB Göteborg rekryterar fastighetschef

Karriär HSB Göteborg förstärks med en helt ny tjänst. Kristian Isberg blir fastighetschef med ansvar för att utveckla och utöka HSB Göteborgs hyresbestånd. Han kommer närmast från tjänsten som projektutvecklingschef på Egnahemsbolaget där han drivit frågor kring bostadsutveckling.


HSB förstärker med ny marknadsområdeschef

Bolag Den nya medarbetaren kommer närmast från Tranemobostäder där hon har drivit frågor kring ökad kund- och affärsnytta.


Colliers växer i Göteborg

Bolag Colliers uthyrningsgrupp i Göteborg växer med Kim Grüneberger som ny uthyrare.


Veidekke bygger åt HSB Göteborg

Bygg/Arkitektur Veidekke Bygg Väst har fått i uppdrag av HSB Göteborg att bygga 70 bostadsrättslägenheter i Flatås, Göteborg. Kontraktet är värt cirka 82 miljoner kronor.