Nyligen förvärvades en kontorsfastighet från Fabege för 1,6 miljarder.

Folksamgruppen jagar fler miljardförvärv

Bolag Lars Johnsson, fastighetsdirektör på Folksamgruppen, berättar för Fastighetssverige om marknadsläget, en förändrad konkurrenssituation och om senaste miljardförvärvet i Stockholm.


Pelaren 1.

KPA Pension köper vid Globen för 1,6 miljarder

Transaktioner KPA Pension förvärvar en nybyggd kontorsfastighet av Fabege för 1 608 miljoner kronor. Förvärvet är ett led i att öka KPA Pensions fastighetstillgångar.


Kristina Sawjani.

Kristina Sawjani till Mengus

Karriär Folksams Kristina Sawjani blir ny transaktionschef och delägare på Mengus.


Riksbyggen säljer sin andel i Tornet till tung trio

Transaktioner Riksbyggen säljer sina aktier i Tornet Bostadsproduktion till övriga delägare Folksam, Balder och Peab.


Folksam teamar upp med Balder och Redito

Bolag Folksam kliver in som delägare i Sinoma.


KPA Pension och Folksam köper obligation från Stockholms stad för två miljarder kronor

Stockholm KPA Pension och Folksam investerar två miljarder kronor i en obligation för att bidra till byggandet av ett hållbart Stockholm. Genom förvärvet vill Folksamgruppen uppmärksamma betydelsen av att planera och bygga städer och samhällen som är inkluderande, säkra, motståndskraftiga och hållbara. Samtidigt bidrar affären till målsättningen att ge kunderna en god riskjusterad avkastning.


EQT köper av Folksam i Norra Hammarbyhamnen

Transaktioner Folksam har sålt tomträtten Hönsfodret 1 till EQT. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 345 miljoner kronor.


Folksam och Aberdeen lanserar ny miljardfond

Ekonomi/Finansiering Folksam och Aberdeen Standard Investments lanserar AIPP Folksam Europe II, en fond-i-fond som investerar i fastigheter och som bara är öppen för bolag inom Folksamkoncernen. 


Nattklubb byggs om till kontorslokaler

Bygg/Arkitektur Nu byggs Stockholms första nattklubb Ambassadeur om till kontorslokaler. Forsen leder ombyggnationen av den klassiska nattklubben.


"Skulle kunna köpa lika mycket till"

Bolag Efter en miljardaffär med Stena Fastigheter börjar Folksam få upp ångan i Göteborg. För Fastighetssverige berättar Lars Johnsson, chef för Folksamgruppens fastighetsverksamhet, om framtidsplanerna för Göteborg, stadens dragningskraft och varför man satsar på offmarket-affärer.

Stena storsäljer i Göteborg

Transaktioner Stena säljer fyra kontorsfastigheter, bland annat Gröna Skrapan, i Göteborg till Folksam för 1,63 miljarder kronor.


Stena Fastigheter säljer Gröna Skrapan, med Skanskas Göteborgskontor, till Folksam.

Stena storsäljer i Göteborg

Transaktioner Stena säljer fyra kontorsfastigheter, bland annat Gröna Skrapan, i Göteborg till Folksam för 1,63 miljarder kronor.


Mångmiljardfond tar sikte på nordiska samhällsfastigheter

Transaktioner Infranode har stängt sin första fond och nu ska 4,45 miljarder kronor investeras. För Fastighetssverige berättar Christian Doglia, partner på Infranode, hur mycket man hoppas pumpa in i samhällsfastigheter.


”Måste vara envis och uthållig”

Bolag Tidigare Vasakronan-toppen Lars Johnsson anställdes för två år sedan med målet att öka Folksamgruppens fastighetsbestånd med tio miljarder. Det har man snart uppnått. För Fastighetssverige berättar han var man ska bli större – och när nästa förvärv kommer.


Folksam går ur Friends Arena efter storförlust

Transaktioner Folksam investerade ursprungligen 100 miljoner kronor – nu säljer man andelen för 17 000 kronor plus en möjlig tilläggsköpeskilling.


Folksam gör första köpet i Göteborg

Transaktioner Folksam köper sin första fastighet i Göteborg; det är Folksam Sak som köper en kontorsfastighet för 330 miljoner kronor.


Skanska och Folksam bygger hyreslägenheter i Sorgenfri

Bygg/Arkitektur Skanska utvecklar och bygger 40 hyreslägenheter i samarbete med Folksam i Sorgenfri i Malmö. Projektet som beräknas stå klart i maj 2018 är Skanskas första projekt med egenutvecklade hyresrätter i Malmö.


Riksbyggen och Tornet tecknar entreprenadavtal med Peab

Bygg/Arkitektur I Munkebäck i Göteborg kommer ett helt nytt bostadsområde med 346 hyres- och bostadsrätter att byggas. Riksbyggen och Tornet har nu tecknat avtal med Peab som totalentreprenör för genomförandet av projektet.


Folksam uppe i över 25 miljarder

Bolag Folksamgruppens fastigheter hade en stor värdeökning under 2016. Arbetet med att öka fastighetstillgångarna med tio miljarder kronor går fortare än planerat.


Folksam köper på Kungsholmen

Transaktioner Folksam köper en fastighet - fullt uthyrd på 25-årigt avtal - på Kungsholmen i Stockholm för 550 miljoner kronor.


KPA satsar i Staffanstorp

Bygg/Arkitektur KPA Pension kommer att rusta upp ett bostadsområde om 450 lägenheter i Staffanstorp. Efter en noggrann inventering av behoven har en upprustningsplan tagits fram för att skapa en grön och hållbar boendemiljö.