Image

Stora Kontorsdagen - 24 Mars 2021

Kontorsmarknaden förändras snabbt – så här hänger du med!

24 mars

Stora Kontorsdagen är den självklara mötesplatsen för alla som i tjänsten kommer i kontakt med marknaden för kontorsfastigheter. Vinnarna i Sveriges Snyggaste Kontor presenteras.


Programpunkter presenteras löpande - håll utkik!

Utblick - den internationella fastighetsmarknaden
Hur har coronapandemin påverkat de stora internationella kapitalflödena och trenderna på fastighetsmarknaden?
Ingemar Rindstig, EY Real Estate och expertkommentator för dagen

Makroanalys
2020 går till ekonomihistorien som året då corona-pandemin skakade om det finansiella läget i hela världen. Hur ser den närmaste framtiden ut globalt och här i Sverige? Vilka lärdomar kan vi dra och (när) kommer vi få en normal situation igen?
Christina Nyman, Chefsekonom, Handelsbanken

Analys Fastighetsmarknaden

Hela fastighetsmarknaden har påverkats i corona-krisen. Här får vi en grundlig lägesgenomgång av hur de olika segmenten påverkats och utvecklats och hur framtidsutsikterna ser ut.
Arvid Lindqvist, analyschef, Catella

Inspiration: Framtidens arbetsplats post corona
Effekterna av covid 19 har förstärkt utvecklingen att jobbet är någonting man gör snarare än en plats man går till. Hör om det senaste gällande hur modern teknik formar våra framtida arbetsplatser och hur corona-pandemin påverkar utvecklingen.
Henrik Byström, affärsområdeschef, Modern Workplace, Microsoft Sverige

Vad signalerar din fastighet?
  
Coronakrisen har skyndat på digitaliseringen och många tror att även på längre sikt kommer kontorets betydelse att minska. De nya förutsättningarna kräver en mer genomtänkt branding av fastigheten, som måste bli så attraktiv att lokalerna kan konkurrera med videomöten och hemarbete. Hur skapar man den attraktivitet, identitet och värde som behövs framöver? Vad kan kontorsfastighetsägare lära av bostadssidan och hur arbetar de allra främsta i världen med property branding? Hur ser forskning, trender och utvecklingen ut ur ett internationellt perspektiv?
Maria Whyte, grundare, Whyte Lilja och Anna Blank, grundare, Näpen

Panelsamtal: Hur kommer vi jobba post corona?
    
En hel del signaler och undersökningar tyder på att anställdas både möjligheter och önskemål att jobba hemifrån kommer öka i och med och efter corona-krisen. Det talar i så fall för att kontoret på riktigt blir mer en mötesplats än en arbetsplats. Hur påverkar detta fastighetssektorn och vårt sätt att jobba i framtiden?
Yvonne Sörensen Björud, vd, United Spaces
Anders Thor, Head of Corporate Solutions, Colliers
Christina Bodin-Danielsson, arkitekt och forskare på Arkitekturhögskolan (KTH)

Utekontoret – coronasäker arbetsmiljö för framtiden?
Pandemin har mer eller mindre tömt kontoren på anställda. Istället jobbar många hemma – men frågan är vilka hälsoeffekterna blir av det? Kan utekontor vara ett relevant alternativ eller kanske ett komplement till det klassiska kontoret?
Susanna Toivanen, professor i sociologi och forskare inom framtidens arbetsplatser

Nytänkande efter Covid-19 – uthyrningsmarknaden
Pandemiperioden präglas av hemarbete och ett allmänt större digitaliseringsfokus, trender som förstås påverkar fastighetssektorn i allmänhet och kontorsmarknaden i synnerhet. Hur ser efterfrågan på kontor ut just nu och vad efterfrågar företagen? Hur ser det ut framöver?
Marie Cronström, COO och Head of Occupier Services, Cushman & Wakefield
Fler talare tillkommer

Från kontoret till hemmet och tillbaks – hur påverkas vi som människor?
Många av oss har jobbat hemifrån i snart ett helt år. Hur har vi egentligen påverkats av det här? Och hur blir det när/om vi ska tillbaka till ett vanligt kontorsliv igen? Hur kan vi själva tänka och hur kan organisationen underlätta omställningen? Här ges svar på frågorna.
Björn Hedensjö, psykolog, författare och föreläsare
Stora Kontorsdagen 2021

Var: Grand Hotel, Stockholm

När: 24 mars, 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15)

Pris: 5495 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här

Med anledning av corona-pandemin har vi på Fastighetssverige valt att öka säkerhetsnivån till max vad gäller hygien på samtliga våra seminarier. Det kommer att finnas relevant skyddsutrustning, såsom handsprit och ansiktsmasker, tillgänglig på plats och vi kommer att möblera med generöst utrymme i seminariesalen för att säkerställa att vi kan hålla social distans enligt nu gällande regler och rekommendationer. Hotellen kommer också att ha maximalt förhöjda städ- och hygienrutiner kring alltifrån toaletter till all kost som serveras under dagen.
 

Stora Kontorsdagen är ett seminarium som fokuserar helt och hållet på marknaden för, och utvecklingen av, kontorsmarknaden. Här blir du uppdaterad på det allra senaste inom kontorsmarknadens alla aspekter samtidigt som du får gott om tid för att knyta nya, värdefulla kontakter.

Stora Kontorsdagen riktar sig till investerare, ägare, mäklare, konsulter, arkitekter, designers, entreprenörer, utvecklare, advokater, finansiella aktörer med flera som i tjänsten kommer i kontakt med kontorsmarknaden.

Under programmet tittar vi närmare på ett antal nya trender och får följa med på djupdykningar i ett antal aktuella projekt samtidigt som vi får en rejäl marknadsuppdatering som hjälper oss att ta rätt beslut i framtiden.


Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se


Partners:

 Film från det senaste eventet: