Image

Stora Kontorsdagen - 18 November 2021

Kontorsmarknaden förändras snabbt – så här hänger du med!

18 november 2021

Stora Kontorsdagen är den självklara mötesplatsen för alla som i tjänsten kommer i kontakt med marknaden för kontorsfastigheter. Vinnarna i Sveriges Snyggaste Kontor presenteras.


Program Stora Kontorsdagen 2021

09.00 Välkommen
Karin Adelsköld, moderator
Eddie Ekberg, chefredaktör, Fastighetssverige, lokalnytt.se och Nordic Property News
Ingemar Rindstig, branschexpert/sidekick

09.10 Analys – den internationella fastighetsmarknaden
Hur utvecklas marknaden internationellt i en snabbt föränderlig värld och i spåren av pandemin? Fortsätter globaliseringen av ekonomi och fastighetsmarknad? Hur länge till kommer "The Wall of Money" att ösa pengar över fastighetssektorn?
Ingemar Rindstig, vd, Global Fastighetsanalys

09.30 Makroanalys – vart är världen på väg?
Hur ser den postpandemiska världen ut? Hur länge håller centralbankerna världens marknader under sina armar? Vad betyder oroligheter och flyktingströmmar för världens öppenhet och dess marknader? Swedbanks chefsekonom hjälper till att sovra bland de stora händelserna i världen och Sverige.
Mattias Persson, chefsekonom, Swedbank

10.00 Analys: Fokus på kontorsfastigheter
Kontorssektorn har varit ifrågasatt beroende på osäkerheten kring möjligheterna med nya arbetssätt, en trend som pandemin minst sagt har skyndat på. Hur ser kontorsfastighetsmarknaden för dagen ut? Vilka är trenderna? Hur utvecklas yielder, hyror och intresset för kontor som investeringsobjekt.
Peter Wiman, ansvarig för analys och fastighetsvärdering, EY

10.30 Fika- och mingelpaus

11.00 Punkt presenteras inom kort.

11.25 Panel: Trender på uthyrningsmarknaden
  
Hur ser intresset ut bland kontorshyresgästerna och hur har pandemin påverkat? Tre personer med örat mot rälsen ger sin bild av läget för dagen.
Jesper Swedenborg, uthyrningschef, Vasakronan
David Werner, uthyrningschef, New Property
Jesper Trotzigpartner, Tenant & Partner

11.50 Sveriges Snyggaste Kontor – prisutdelning
Varje år utser svenska folket vinnaren i tävlingen som premierar design, funktionalitet och hållbarhet. Tre finalister presenteras och vinnaren avslöjas!
 
12.00 Sveriges Snyggaste Kontor – historien bakom vinnarkontoret
Hur ser Sveriges snyggaste kontor 2021 ut? Här visas vinnarkontoret upp och vinnaren berättar historien om varför kontoret ser ut och fungerar som det gör.
Talare avslöjas på plats. 

12.20 Lunch- och mingelpaus

13.20 Case: Hållbarhet och återbruk i fokus
 
När Naturskyddsföreningens kontor i en gammal industrilokal på Södermalm ska moderniseras är ledorden hållbarhet och återbruk. Sveriges största miljöorganisation tillsammans med Kaminsky arkitektur inspirerar och delar med sig av tips och erfarenheter från den pågående processen.
Joakim Kaminsky, vd och grundare, Kaminsky Arkitektur
Helena Fredriksson, projektledare, Naturskyddsföreningen

13.45 Post corona: Den fysiska platsen som konkurrensmedel 
Efter ett och ett halvt år med hemarbete har många vant sig och tycker att det är ganska bekvämt. Och att arbetslivet post corona kommer att vara mer flexibelt är de flesta överens om. En av kontorets viktigaste uppgifter blir därför att vara så attraktivt att medarbetarna väljer att komma dit. Så hur utvecklar man konkret hälsosamma och kreativa miljöer – som hjärnan faktiskt behöver, vad som på riktigt ger positiv effekt på välmående, kreativitet och produktivitet? Vad händer om vi möts eller faktiskt inte gör det? Det finns tydlig statistik och forskning på positiva och negativa konsekvenser.  Här ges inspiration, fakta, forskning och en konkret checklista för att bibehålla och locka nya talanger till arbetsplatserna.  
Tina Lindh, affärsutvecklare, Kungsleden

14.10 Wework – revanschen
Wework var länge en framgångssaga som jämfördes med disrupters som AirBnB, Uber och Spotify. Men 2019 hamnade glorian på sned när en rad tveksamheter kom fram i ljuset i samband med bolagets hajpade börsnotering. Noteringen sköts fram, bolaget bytte vd och fokus flyttades från tillväxt till lönsamhet. Målet är nu att nå lönsamhet globalt innan året är slut.
I Sverige var den 14 000 kvadratmeter stora anläggningen i Urban Escape fullbelagd innan pandemin kom. Hur ser verksamheten ut i dag och hur ser man på framtiden?
Caroline Stjernberg, marknadschef på Wework Agency & Real Estate Partnerships i Benelux och Norden


14.35 Fika- och mingelpaus

15.05 Visionären: Karolin Forsling
Karolin Forsling är hjärnan bakom bland annat Sickla Köpstad, Mood Stockholm och Urban Escape – genom åren har hon visat sig ha förmågan att avläsa trender och skeenden och utveckla detta till morgondagens fastigheter. Nu är hon chef för Alecta Fastigheters satsning på projekt- och stadsutveckling och hon ger här sin bild av hur vi kommer att arbeta i framtiden och vad detta innebär för framtidens städer och kontorsfastigheter.
Karolin Forsling, chef stadsutveckling och nya erbjudanden, Alecta Fastigheter

15.35 Profilen: Sven-Olof Johansson
Många tror att de nya arbetssätten innebär stora förändringar för kontorsfastighetsmarknaden framåt. Hur ser en av de mest erfarna i branschen, Sven-Olof Johansson, på situationen – och framtiden?
Sven-Olof Johansson, vd, grundare, storägare, Fastpartner


Stora Kontorsdagen 2021

Var: At Six, Stockholm

När: 18 november, 09.00 - 16.00

Pris:   5495 kronor exkl. moms (fysiskt deltagande)

4995 kronor exkl. moms (digitalt deltagande)

Du anmäler dig till seminariet här.
(Din anmälan är helt ombokningsbar fram till midnatt dagen innan eventet)


Stora Kontorsdagen är ett seminarium som fokuserar helt och hållet på marknaden för, och utvecklingen av, kontorsmarknaden. Här blir du uppdaterad på det allra senaste inom kontorsmarknadens alla aspekter samtidigt som du får gott om tid för att knyta nya, värdefulla kontakter.

Stora Kontorsdagen riktar sig till investerare, ägare, mäklare, konsulter, arkitekter, designers, entreprenörer, utvecklare, advokater, finansiella aktörer med flera som i tjänsten kommer i kontakt med kontorsmarknaden.

Under programmet tittar vi närmare på ett antal nya trender och får följa med på djupdykningar i ett antal aktuella projekt samtidigt som vi får en rejäl marknadsuppdatering som hjälper oss att ta rätt beslut i framtiden.


Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

Partner:
Film från tidigare event: