Lokalmarknadsdagen 16 januari 2018

Lokalmarknadsdagen

Tisdag 16 januari kl. 09.00-16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15)

Rivstarta fastighetssäsongen tillsammans med branschkollegorna i ett högaktuellt seminarium som fokuserar på fastighets- och lokalmarknadsfrågor! Arrangeras tillsammans med Business Region Göteborg. Seminariet hålls på Clarion Hotel Post.Medverkande

 

Erik Blix, moderator

Erik Blix, moderator

Erik Blix är journalist, programledare, satiriker, professionell moderator, konferencier och skådespelare. Han var chefredaktör för Grönköpings Veckoblad 1999 till 2006 och hörs i radio bland annat i Public Service och i P4 Morgon.
Rutger Arnhult

Rutger Arnhult

Rutger Arnhult är sedan 2012 vd för Klövern. Han är civilekonom i grunden och arbetade som analytiker innan han började med egna fastighetsinvesteringar i mitten av 1990-talet. Han äger i dag M2 Gruppen och tillhör de största ägarna i de noterade bolagen Klövern, Corem och Sagax.
Stefan Attefall

Stefan Attefall

Stefan Attefall var mellan 2010 och 2014 civil- och bostadsminister (KD) i Alliansregeringen och införde bland annat de bygglovsbefriade attefallshusen. Han har varit ordförande i KDU, gruppledare i riksdagen (2002-2010) och suttit i KD:s partistyrelse 2001-2015. Sedan han lämnade politiken är han egenföretagare och arbetar bland annat som rådgivare i samhällsbyggnadsfrågor.
Lena Apler

Lena Apler

Bank- och finansprofilen Lena Apler har flera gånger utsetts till Sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenör i det svenska näringslivet. Hon är arbetande styrelseordförande för Collector Bank som hon grundade 1999. Hon har även haft ledande positioner inom Securum Finans, Societe Generale, Den Norske Creditbank och SEB.
Patrik Andersson

Patrik Andersson

Patrik Andersson är sedan 2010 vd för Business Region Göteborg. Han är utbildad ekonom och startade sin yrkesbana inom finanssektorn 1991. Han har tidigare bland annat varit bankchef på Swedbank i Göteborg.
Tor Borg

Tor Borg

Tor Borg är sedan i somras nordisk research-chef för JLL. Han har en magisterexamen i nationalekonomi från Lunds universitet och var tidigare chefsekonom på SBAB Bank. Han har även arbetat för Sveriges Riksbank och Folksam kapitalförvaltning.

Liu Chun

Liu Chun

Liu Chun är Kinas generalkonsul i Göteborg.
Mikael Dolietis

Mikael Dolietis

Mikael Dolietis är vd för Egnahemsbolaget i Göteborg. Han har över 30 års erfarenhet i fastighetsbranschen och har arbetat både som entreprenör och konsult i privata och kommunala bolag.

Bengt J Eriksson

Bengt J Eriksson

Bengt J Eriksson är analytiker på Boverket sedan 2003. Innan dess var han forskare på norska Statistiska Sentralbyrån (SSB).

Henrik Einarsson

Henrik Einarsson

Henrik Einarsson är avdelningschef på Etablerings- och investeringsavdelningen på Business Region i Göteborg. Han var tidigare konsult för Temaplan AB och har varit forskningsassistent på Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

Morgan Furby

Morgan Furby

Morgan Furby är skattejurist med rådgivningsfokus mot fastighets- och byggbranschen. Han har varit aktiv inom PwC-koncernen sedan år 2000 och är sedan sju år tillbaka ansvarig för PwC:s skatteverksamhet i region Väst som sysselsätter cirka 70 skatterådgivare. Han har även arbetat på domstol samt ett antal år inom Försvarsmakten.
Marcus Hansson

Marcus Hansson

Marcus Hansson är sedan 2007 finanschef på Balder. Han är utbildad civilekonom och har även arbetat som senior manager på Danske Bank.
Anders Hulegårdh

Anders Hulegårdh

Anders Hulegårdh är advokat och partner på Advokatfirman Delphi. Han har tidigare även jobbat på Setterwalls Advokatbyrå och på Wistrand Advokatbyrå.
Christer Klint

Christer Klint

Christer Klint är sedan i våras affärs- och projektutvecklingschef på Karlastaden Utveckling AB (ägt av Serneke och NREP). Han var dessförinnan vd på Biab i Trollhättan (som numera ingår i Serneke-sfären) och före det arbetschef på Skanska. Han är utbildad civilingenjör inom väg & vatten från Chalmers.
David Lega

David Lega

David Lega föddes med alla odds emot sig - förlamad i båda armarna och utan muskler i benen - och läkarna menade att det troliga var att han aldrig ens skulle kunna sitta upp. Men träning, beslutsamhet och hård vilja förvandlade den gravt handikappade pojken till en framgångsrik idrottsman. Han deltog i två paralympiska spel, vann tre VM-guld och slog 14 världsrekord i simning innan han drog sig tillbaka från idrottsvärlden för att bli föreläsare, entreprenör och politiker. I dag är han oppositionsråd (KD) i Göteborgs kommun.
Susann Linde

Susann Linde

Susann Linde är sedan 2013 CFO och IR-chef på Wallenstam. Hon har arbetat med ekonomifrågor inom Wallenstamkoncernen sedan 2001. Hon har en kandidatexamen med inriktning verksamhetsstyrning från Högskolan i Halmstad.
Jenny Madsen

Jenny Madsen

Jenny Madsen driver tillsammans med maken Niklas designfirman Superlab, där design, psykologi och forskning samspelar. Hon har arbetat med konceptutveckling och inredning i tio år och fokuserar på designstrategi och design som verktyg för beteendeförändring.
Niklas Madsen

Niklas Madsen

Niklas Madsen driver tillsammans med frun Jenny designfirman Superlab, där design, psykologi och forskning samspelar. Han utbildade sig till industridesigner i Florida och har de senaste 15 åren drivit ett antal olika designfirmor med olika inriktningar inom arkitektur, inredning och produktutveckling.
Martin Malhotra

Martin Malhotra

Martin Malhotra är partner och projektledare på Catella och arbetar med skapandet av nya bolag, IPO:s, finansiering och kapitalresning. Han har varit ansvarig projektledare på Catella vid skapandet av bland andra Torslanda Property, Solnaberg Property, Baltic Horizon och 3Kr.
Kristina Pettersson Post

Kristina Pettersson Post

Kristina Pettersson Post är regionchef för Vasakronan i Göteborg. Hon har arbetat inom Vasakronan sedan 1993 och har haft sin nuvarande roll sedan 2011.
Pia Sanger Schröder

Pia Sanger Schröder

Pia Sanger Schröder är försäljnings- och marknadschef på Skanska Nya Hem i Göteborg. Hon är utbildad i USA och har mångårig internationell erfarenhet av försäljning och marknadskommunikation från bla. finans- och servicesektorn genom tidigare anställningar på Thomson Reuters och Radisson Blu.
Andreas Wallström

Andreas Wallström

Andreas Wallström är chefsanalytiker på Nordea och har de senaste 15 åren arbetat med makroekonomisk analys. Han har bland annat arbetat på Finansdepartementet och på EU-kommissionen. Dessförinnan bedrev han forskning kring om invandrares integration på svensk arbetsmarknad. 
Gang Wei

Gang Wei

Gang Wei är sedan 2013 vice vd för CEVT (China Euro Vehicle Tehnology), ett forsknings- och utvecklingsföretag som ägs av kinesiska Geely. Han har en Master of Science i informationsteknologi från University of East London och en Master´s degree i business management från University of Durham. Han har arbetat inom den internationella bilindustrin sedan 2007, i Shanghai, Coventry och Göteborg.
Nils Åke Rydqvist

Nils Åke Rydqvist

Nils Åke Rydqvist är regionchef för Savills verksamhet i västra Sverige. Han har många års erfarenhet från uthyrning med Lofast och senare Colliers International.
Lennart Weiss

Lennart Weiss

Lennart Weiss är kommersiell direktör och talesperson på Veidekke där han har en övergripande roll inom Sverigeverksamheten med fokus på utveckling av varumärket och affärsstrategier. Han har en politisk karriär i bagaget med uppdrag inom regeringskansliet och Stockholms läns landsting och var tidigare vd för NAI Svefa och dessförinnan verksam inom HSB Sverige. 
Peter Wiman

Peter Wiman

Peter Wiman är analyschef på Savills där han har arbetat sedan 2005. Han arbetade dessförinnan på EY. Utöver analysfrågor och generell fastighetsrelaterad rådgivning har han en bred erfarenhet av fastighetsvärdering samt förvärvsrådgivning och due diligence och har varit delaktig i ett antal större transaktioner på den svenska marknaden. Han är auktoriserad fastighetsvärderare av Samhällsbyggarna samt RICS och har en MSc från KTH.
Susanne Åhlén

Susanne Åhlén

Susanne Åhlén är sedan juni 2016 vd för Fasticon Kompetens. Hon arbetade tidigare för Atrium Ljungberg i sex år, senast som Head of Leasing Retail. Dessförinnan var hon på Aberdeen, bland annat som Sverigechef för Centre Management.

Lokalmarknadsdagen 2018

Var: Clarion Hotel Post, Drottningtorget 10, 411 03 Göteborg

När: Tisdag 16 januari, 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15).

Pris: 4995 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.
 

Lokalmarknadsdagen är ett klassiskt heldagsseminarium med fokus på fastighetsmarknad och näringslivsutveckling i Göteborgsregionen.

Lokalmarknadsdagen är en viktig mötesplats och arena, kanske årets självklaraste, för Göteborgs fastighetsbransch. Här blir man uppdaterad på fastighetsmarknadens centrala trender samtidigt som man knyter nya affärskontakter.

Lokalmarknadsdagen lockar varje år till sig flera hundra personer från fastighetsbranschen, varav många på chefsnivå.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Lokalmarknadsdagen arrangeras av Fastighetssverige, Lokalnytt och Business Region Göteborg. Fastighetssverige och Lokalnytt arrangerar även seminarierna Fastighetsmarknadsdagen Östergötland (tillsammans med Näringsliv och tillväxt Linköping och näringslivskontoret i Norrköping), Fastighetsmarknadsdagen Uppsala, Göteborg 400+, Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering (STHLM, GBG, MALMÖ), Fastighetskvinnan, Stora Kontorsdagen (med tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor), Stora Logistikdagen, Stora Bostadsdagen, Fastighetsmarknadsdagen Jönköping och Fastighetsmarknadsdagen Öresund.

Du kan läsa om 2017 års upplaga här 

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

Arrangeras i samarbete med:

 

Partners: