Image

Lokalmarknadsdagen 17 januari 2019

Lokalmarknadsdagen

Torsdag 17 januari kl. 09.00-16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15)

Rivstarta fastighetssäsongen tillsammans med branschkollegorna i ett högaktuellt seminarium som fokuserar på fastighets- och lokalmarknadsfrågor!
Seminariet hålls på Elite Park Avenue Hotel i Göteborg.


Medverkande 2019

 

Erik Blix, moderator

Erik Blix, moderator

Erik Blix är journalist, programledare, satiriker, professionell moderator, konferencier och skådespelare. Han var chefredaktör för Grönköpings Veckoblad 1999 till 2006 och hörs i radio bland annat i Public Service och i P4 Morgon.
Marie Bucht

Marie Bucht

Marie Bucht är vd för Novi Real Estate. Hon var dessförinnan på Headlight International där hon arbetade med executive search inom fastighetsbranschen. Hon har också erfarenhet från olika ledande befattningar på Skanska, NCC och Newsec.
Anders Hulegårdh

Anders Hulegårdh

Anders Hulegårdh är advokat och partner på Advokatfirman Delphi. Han har tidigare även jobbat på Setterwalls Advokatbyrå och på Wistrand Advokatbyrå.
Susanne Åhlén

Susanne Åhlén

Susanne Åhlén är sedan juni 2016 vd för Fasticon Kompetens. Hon arbetade tidigare för Atrium Ljungberg i sex år, senast som Head of Leasing Retail. Dessförinnan var hon på Aberdeen, bland annat som Sverigechef för Centre Management.
Terje Johansson

Terje Johansson

Terje Johansson är sedan 2013 vd för MKB, Malmös Kommunala Bostadsbolag. Han har tidigare varit vd för HFAB i Halmstad och utvecklingschef på Framtiden i Göteborg. Han har gått Förvaltningslinjen vid Göteborgs Universitet och har även arbetat på Konsument Göteborg, bland annat som tillförordnad konsumentchef.
Christoffer Börjesson

Christoffer Börjesson

Christoffer Börjesson är Chief Digital Officer på Fastighetsägarna Stockholm och dess dotterbolag Fastighetsägarna Service. Han kom till Fastighetsägarna 2017, då som chef för digital fastighetsutveckling. Han var tidigare produktchef på KTC Control. Han har efter utbildning på Chalmers erfarenhet av teknikföretag inom IT-infrastruktur i fastigheter och har drivit frågor runt digitalisering, internet of things och IT-säkerhet i fastighetsbranschen.
Björn Siesjö

Björn Siesjö

Björn Siesjö blev år 2012 stadsarkitekt i Göteborg, den förste på posten sedan 1999. Han flyttade till Göteborg 1983, utbildade sig till arkitekt på Chalmers och tog examen 1992. Han var en av grundarna av Kanozi arkitekter 2001, och var vd för företaget mellan 2008 och 2011.
Ilija Batljan

Ilija Batljan

Ilija Batljan har lång erfarenhet av ledande positioner från både offentlig och privat sektor samt internationella uppdrag. Han är före detta socialdemokratisk politiker och har bland annat varit kommunalråd i Nynäshamns kommun. Idag är han vd och grundare av fastighetsbolaget Samhällsbyggnadsbolaget (SBB). Han har en fil kand i nationalekonomi från Stockholms universitet.
Ola Serneke

Ola Serneke

Ola Serneke är grundare, huvudägare och vd för Serneke-koncernen. Han startade bolaget 2002 och har utvecklat det till en miljardkoncern med en vision om att bli landets ledande entreprenadföretag. 2015 invigdes koncernens då största projekt, Nordens största multisportanläggning Prioritet Serneke Arena i Kviberg och nu pågår bygger för fullt med den nya stadsdelen Karlastaden med bland annat Nordens högsta - Karlatornet - hus på Lindholmen i Göteborg. Ola Serneke ser ett stort värde i den samhällsnytta som idrottsrörelsen bidrar med och är storsponsor av IFK Göteborg och Frölunda Indians.
Carina Kloek-Malmsten

Carina Kloek-Malmsten

Carina Kloek-Malmsten arbetar som näringslivschef på Mölndals stad sedan april 2018. Hon kommer närmast från en tjänst som VD för IKEA Museum och dessförinnan som VD för Alfons Åbergs Kulturhus. Carina har även varit driftchef på Universeum, samt har en mångårig tjänst som delägare i ICE management ab i botten.
Amanda Welander

Amanda Welander

Amanda Welander är sedan januari 2018 Head of Research på CBRE. Hon har tidigare arbetat för Brunswick Real Estate där hon följde och analyserade de noterade bolagen. Hon har även arbetat som marknadsanalytiker på Skanska.
Fredrik Olsson

Fredrik Olsson

Fredrik Olsson är näringslivschef för Härryda kommun sedan 2016. Han har sedan tidigare arbetat som kommunikationschef på Swedavia AB med ansvar för intern och extern kommunikation. Fredrik Olsson har även varit ansvarig för service och kvalitét på Stena Line där han utvecklat och drivit introduktions- och serviceutvecklingsprogram, samt arbetat som konsultchef på Manpower Sverige.
Eva Blomberg

Eva Blomberg

Eva Blomberg är sedan januari 2019 projektchef på Next Step Group. Hon kommer närmast från en mångårig tjänst som projektchef på Wallenstam. Eva Blomberg har sedan tidigare även erfarenhet från olika chefsroller på Ramböll Sverige, Bostadsbolaget och Skanska.
Lennart Weiss

Lennart Weiss

Lennart Weiss är kommersiell direktör och talesperson på Veidekke där han har en övergripande roll inom Sverigeverksamheten med fokus på utveckling av varumärket och affärsstrategier. Han har en politisk karriär i bagaget (S) med uppdrag inom regeringskansliet och Stockholms läns landsting. Han var tidigare vd för Svefa och dessförinnan verksam inom HSB Sverige. 
Fredrik Ottosson

Fredrik Ottosson

Fredrik Ottosson arbetar som affärsområdeschef på Hufvudstaden. Han har många års erfarenhet av olika chefsroller med tjänster som samhällsbyggnadschef och fastighetschef på Halmstads kommun, kontorschef på Sweco Projektledning samt projektledare inom fastighetsutveckling på både Humlegården och Hufvudstaden.
Bjarne Fjellanger

Bjarne Fjellanger

Bjarne Fjellanger är sedan 2016 vd för Mölndala, som leder utvecklingen av Forsåker-området i Mölndal. Han är byggnadsingenjör från GTI, och har tidigare arbetat med fastighetsutveckling inom bland andra Veidekke, Steen & Ström och KF Fastigheter.
Kristina Pettersson Post

Kristina Pettersson Post

Kristina Pettersson Post är regionchef för Vasakronan i Göteborg. Hon har arbetat inom Vasakronan sedan 1993 och har haft sin nuvarande roll sedan 2011.
Ulf Merlander

Ulf Merlander

Ulf Merlander arbetar som lokalpolischef i nordöstra Göteborg sedan 2015. Han har mångårig erfarenhet inom polisen i Göteborg med tjänster som jourkommissarie, gruppchef, förundersökningsledare, biträdande chef och projektledare.
Olof Manner

Olof Manner

Olof Manner arbetar sedan 2015 som Head of Research på Swedbank och har sedan tidigare arbetat på banken som chef för makroanalys. Han kommer dessförinnan från en mångårig anställning på Öhman-gruppen med roller som senior rådgivare, vice vd och räntechef.
Haleh Lindqvist

Haleh Lindqvist

Haleh Lindqvist arbetar som kommundirektör i Kungälvs kommun. Hon har lång erfarenhet från olika chefsroller så som hälso- och sjukvårdsutvecklingsdirektör för Region Halland, kommunchef för Marks kommun, analys- och utvecklingschef på West Sweden och enhetschef inom vård och omsorg på Lundby stadsdelskontor, Göteborgs kommun.
Erik Fischer

Erik Fischer

Erik Fischer utsågs i början av 2017 till vd för Adapta Fastigheter, dit han rekryterades 2016. Han var tidigare på Platzer i sju år, bland annat som marknadsområdeschef. Han har även arbetat med analys på JLL.
Michael Pirosanto

Michael Pirosanto

Michael Pirosanto är vd för Gårdstensbostäder och har lång erfarenhet inom bolaget då han varit med sedan starten 1997. Sedan tidigare har han varit verksam i bolaget som tillförordnad vd och som chef för fastighetsförvaltningen.
Axel Josefson

Axel Josefson

Axel Josefson är ordförande för Moderaterna i Göteborg, 2:e vice ordförande i Trafiknämnden, ledamot i Byggnadsnämnden samt medlem i Västtrafiks styrelse, bland annat. Han är även aktuell att ta över som Kommunstyrelsens ordförande.
Patrik Andersson

Patrik Andersson

Patrik Andersson är sedan 2010 vd för Business Region Göteborg. Han är utbildad ekonom och startade sin yrkesbana inom finanssektorn 1991. Han har tidigare bland annat varit bankchef på Swedbank i Göteborg.
Mikael Dolietis

Mikael Dolietis

Mikael Dolietis är vd för Egnahemsbolaget i Göteborg. Han har över 30 års erfarenhet ifrån fastighetsbranschen och har arbetat både som entreprenör och konsult i privata och kommunala bolag.

Henrik Einarsson

Henrik Einarsson

Henrik Einarsson är avdelningschef på Etablerings- och investeringsavdelningen på Business Region i Göteborg. Han var tidigare konsult för Temaplan AB och har varit forskningsassistent på Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

Cornelis Uittenbogaard

Cornelis Uittenbogaard

Dr Cornelis Uittenbogaard arbetar som stadsplanerare och forskare på Stiftelsen Tryggare Sverige sedan 2016. Där arbetar han med säkerhetsproblem inom städer och i projekt inom stadsplanering med fokus på säkerhet. Cornelis Uittenboggard driver även det egna företaget eSCAPE Urban Development Studio sedan 2014. Han har sedan tidigare arbetat som forskare på KTH i projekt kring säkerheten på Stockholms tunnelbanestationer.
Peter Warda

Peter Warda

Peter Warda är sedan i februari 2015 analytiker på Etablerings- och investeringsavdelningen på Business Region Göteborg.
Han har en ekonomi-kandidat från Jönköpings internationella handelshögskola.

Lokalmarknadsdagen 2019

Var: Elite Park Avenue Hotel, Kungsportsavenyen 36, Göteborg

När: Torsdag 17 januari, 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15).

Pris: 4995 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.
 

Lokalmarknadsdagen är ett klassiskt heldagsseminarium med fokus på fastighetsmarknad och näringslivsutveckling i Göteborgsregionen.

Lokalmarknadsdagen är en viktig mötesplats och arena, kanske årets självklaraste, för Göteborgs fastighetsbransch. Här blir man uppdaterad på fastighetsmarknadens centrala trender samtidigt som man knyter nya affärskontakter.

Lokalmarknadsdagen lockar varje år till sig flera hundra personer från fastighetsbranschen, varav många på chefsnivå.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Du kan läsa om 2018 års upplaga här.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se
 

Arrangeras i samarbete med: 

Partner:Film från det senaste eventet: