Image

Lokalmarknadsdagen - 16 januari 2020

16 januari

Rivstarta fastighetssäsongen tillsammans med branschkollegorna i ett högaktuellt seminarium som fokuserar på fastighets- och lokalmarknadsfrågor!


Medverkande 2020 

 

Erik Blix

Erik Blix

Erik Blix är en av Sveriges mest erfarna programledare och moderatorer. Han är en lyhörd intervjuare och debattledare, med en personlig och professionell stil där pålästhet kombineras med spontanitet och humor. Han utsågs 2018 av Sveriges radiolyssnare till Årets manliga programledare i radio för sitt programledarskap i P4 Extra - Sveriges största radioprogram - och satirprogrammet Public Service i P1. Han är moderator på Lokalmarknadsdagen. Bild: Mathias Alm/Sveriges Radio
Marie Bucht

Marie Bucht

Marie Bucht är vd för Novi Real Estate. Hon var dessförinnan på Headlight International där hon arbetade med executive search inom fastighetsbranschen. Hon har också erfarenhet från olika ledande befattningar på Skanska, NCC och Newsec.
Dan Törnsten

Dan Törnsten

Dan Törnsten är sedan 2009 vd för Colliers och har mer än 20 års erfarenhet av arbete med kommersiella fastigheter och fastighetsrådgivning. Karriären på Colliers började 2001 där han varit affärschef för Uthyrning samt arbetat med affärsutveckling innan han fick rollen som vd. Dan har stor kunskap kring komplexa projekt och transaktionsuppdrag. Idag leder han Colliers svenska verksamhet som är en del av Colliers International Group Inc. med mer än 16 000 anställda i 67 länder. Han är med i expertpanelen på Lokalmarknadsdagen,
Damian Harrington

Damian Harrington

Damian Harrington är en av Europas ledande fastighetsanalytiker. Han har 20 års erfarenhet av fastighetsmarknaden i EMEA och har varit baserad i London, Dubai, Prag och Helsingfors. Han har arbetat för Colliers sedan 2009 och är sedan 2015 head of Research på Colliers EMEA. Han har även arbetat för CBRE och drivit en egen konsultfirma.
Cecilia Andersson

Cecilia Andersson

Cecilia Andersson är sedan 2018 Chef för Fastighetsutveckling på Älvstranden Utveckling. Hon är i grunden civilingenjör med inriktning på väg och vatten. Innan hon kom till Älvstranden Utveckling var hon i fyra år projektutvecklingschef på Ernst Rosén och hon har även arbetat för bland andra HSB Göteborg, NCC och Skanska.
Stefan Karlsson

Stefan Karlsson

Stefan Karlsson är en av landets mest framgångsrika krögare. Han är delägare i Götaplatsgruppen och driver fem restauranger i Göteborg – SK Mat & Människor, Mr P, Bar Himmel, Toso och At Park. Han har tilldelats stjärnor i Guide Michelin för Restaurang Fond och SK Mat & Människor.
Soumia El Ghazouani

Soumia El Ghazouani

Soumia El Ghazouani jobbar med Masthuggskajen som fastighetsutvecklare på NCC Property Development sedan 2017, och kommer ursprungligen från Frankrike. Soumia flyttade till Sverige för 4 år sedan och är utbildad stadsutvecklare med en magisterexamen från Sorbonne-universitet i Paris. Hon har mångårig erfarenhet av hållbar stadsutveckling internationellt.
Alexandra Stråberg

Alexandra Stråberg

Alexandra Stråberg är sedan ett år chefsekonom och chef för Hållbarhetssekretariatet på Länsförsäkringar. Hon har en bakgrund som analyschef på Skanska och har även arbetat med analys och strategi inom Ekonomistyrningsverket, Svenskt Näringsliv och Näringslivets Ekonomifakta.
Walter Unterrainer

Walter Unterrainer

Walter Unterrainer tillträdde nyligen Sveriges första tvärvetenskapliga professur i arkitektur och ekonomi. Han är född och uppvuxen i Österrike, har tidigare drivit eget arkitektkontor och har lång erfarenhet från akademin. Hans arbete profileras av ekologisk hållbarhet och genom att bygga i egen regi har han utvecklat ett flertal innovativa lösningar för såväl energieffektivitet som kraftigt sänkta kostnader. Flytten till Chalmers gick närmast från Aarhus School of Architecture i Danmark.
Elinor Filipsson

Elinor Filipsson

Elinor Filipsson har arbetat på näringslivskontoret i Kungsbacka sedan 2010. Hon är sedan 2013 näringslivschef i kommunen. Tidigare har hon även varit biträdande regionchef på Svenskt Näringsliv och har en lång erfarenhet av utvecklingsfrågor inom kommun och region som rör näringslivet.
Kristina Pettersson Post

Kristina Pettersson Post

Kristina Pettersson Post är regionchef för Vasakronan i Göteborg. Hon har arbetat inom Vasakronan sedan 1993 och har haft sin nuvarande roll sedan 2011.
Jacob Karlsson

Jacob Karlsson

Jacob Karlsson är vd, grundare och hälftenägare i K-Fastigheter, som han startade tillsammans med Balders Erik Selin 2010. Bolaget satsar främst på förvaltning och utveckling av hyresbostäder. Han har även varit i Sverigeeliten i löpning.
Karl Persson

Karl Persson

Karl Persson är sedan 2018 vd för Cushman & Wakefield i Sverige. Han har närmare 30 års erfarenhet av fastighetsbranschen varav 25 år som konsult med ledande positioner hos bland andra CBRE och JLL. Han är utbildad driftingenjör från Chalmers. Under 2019 har Cushman & Wakefield bland annat medverkat i ett 40-tal fastighetsaffärer där transaktionsvolymen överstiger 40 miljarder samt värderat över 5 000 fastigheter.
Maria Ådahl

Maria Ådahl

Maria Ådahl är sedan juni 2018 vd för Landvetter Södra Utveckling AB, med uppdraget att leda utvecklingen och byggandet av Landvetter Södra, en ny hållbar stad, från grunden. Dessförinnan var hon ansvarig för området Samhällsbyggnad på Johanneberg Science Park och ledde innovations- och smart cities-projekt. Hon har även varit ordförande i byggnadsnämnden i Mölndal och chef i Göteborgs stad med ansvar för skol- och förskolebyggnationer.
Nenne Pettersson

Nenne Pettersson

Nenne Pettersson är sedan i höstas vd för Aranäs, Kungsbackas ledande privatägda fastighetsbolag. Han kom då närmast från Hufvudstaden och rollen som varuhuschef för NK i Göteborg. Han har även en lång karriär inom Ikeasfären bakom sig, bland annat som processledare för Ikeas produktutveckling.
Kristoffer Kruse

Kristoffer Kruse

Kristoffer Kruse är regionchef på Tenant & Partner sedan 2014 med ansvar för marknaderna i Göteborg och Malmö. Tenant & Partner arbetar med hyresgästrelaterad rådgivning inom områden som hyresgästrepresentation, omlokalisering, förhandling samt flyttprojektledning.
Magnus Koch

Magnus Koch

Magnus Koch är sedan november 2019, Head of Operations för Geely Innovation Centre. Han kom då närmast från AB Volvo och rollen som Senior Vice President för Volvo Group Real Estate, där han bland annat startade Campus Lundby-projektet. Han har även en lång karriär inom inköp, där han byggde upp AB Volvos globala inköpsfunktion för indirekta produkter och tjänster.
Erik Linn

Erik Linn

Erik Linn är Arkitekt SAR/MSA på White, med fokus på stadsbyggnad. Han använder geografiska informationssystem, GIS, för att mäta och synliggöra den funktionsblandade stadens struktur och komplexa samband. Han leder och medverkar i projekt inom stadsbyggnad och planering, och omvärldsbevakar inom dessa områden. Han är utbildad i Trondheim och Köpenhamn och har arbetat på White sedan 2012.
Henrik Einarsson

Henrik Einarsson

Henrik Einarsson är avdelningschef på Etablerings- och investeringsavdelningen på Business Region i Göteborg. Han var tidigare konsult för Temaplan AB och har varit forskningsassistent på Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

Anders Forsling

Anders Forsling

Anders Forsling är kommersiell kundchef på Wallenstam i Göteborg. Han är utbildad affärsutvecklare från Chalmers. Han har arbetat med kundrelationer och uthyrning i olika befattningar på Wallenstam sedan 2005 och är sedan 2018 chef för avdelningen med kommersiell uthyrning och kundansvar i region Göteborg.
Peter Warda

Peter Warda

Peter Warda är sedan i februari 2015 analytiker på Etablerings- och investeringsavdelningen på Business Region Göteborg. Han har en doktorsexamen i nationalekonomi från Jönköpings internationella handelshögskola.
Patrik Andersson

Patrik Andersson

Patrik Andersson är sedan 2010 vd för Business Region Göteborg. Han är utbildad ekonom och startade sin yrkesbana inom finanssektorn 1991. Han har tidigare bland annat varit bankchef på Swedbank i Göteborg.
Fredrik Olsson

Fredrik Olsson

Näringslivschef, Härryda kommun

Lokalmarknadsdagen 2020

Var: Clarion Hotel Post, Drottningtorget 10, Göteborg

När: Torsdag 16 januari, 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15).

Pris: 4995 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Lokalmarknadsdagen är ett klassiskt heldagsseminarium med fokus på fastighetsmarknad och näringslivsutveckling i Göteborgsregionen.

Lokalmarknadsdagen är en viktig mötesplats och arena, kanske årets självklaraste, för Göteborgs fastighetsbransch. Här blir man uppdaterad på fastighetsmarknadens centrala trender samtidigt som man knyter nya affärskontakter.

Lokalmarknadsdagen lockar varje år till sig flera hundra personer från fastighetsbranschen, varav många på chefsnivå.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Du kan läsa om 2019 års upplaga här.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:
Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Medarrangör:


Partners:
Film från det senaste eventet: