Image

Lokalmarknadsdagen - 8 Oktober 2020

8 oktober

Ett klassiskt heldagsseminarium med fokus på fastighetsmarknad, nuläge, framtida affärsmöjligheter och näringslivsutveckling i Göteborgsregionen.


Medverkande Lokalmarknadsdagen höst 2020

Erik Blix, moderator

Erik Blix, moderator

Erik Blix är en av Sveriges mest erfarna programledare och moderatorer. Han är en lyhörd intervjuare och debattledare, med en personlig och professionell stil där pålästhet kombineras med spontanitet och humor. Han utsågs 2018 av Sveriges radiolyssnare till Årets manliga programledare i radio för sitt programledarskap i P4 Extra - Sveriges största radioprogram - och satirprogrammet Public Service i P1. Erik Blix är en uppskattad och frekvent använd moderator på Fastighetssveriges seminarium.
Bild: Mathias Alm/Sveriges Radio
Marie Bucht

Marie Bucht

Marie Bucht är vd för Novi Real Estate. Hon var dessförinnan på Headlight International där hon arbetade med executive search inom fastighetsbranschen. Hon har också erfarenhet från olika ledande befattningar på Skanska, NCC och Newsec. Hon är moderator för Kontorsspåret på Lokalmarknadsdagen.
Lennart Sten

Lennart Sten

Lennart Sten är vd för Svenska Handelsfastigheter, som han grundade 2015. Han är dessutom ordförande i Fastighetsägarna Sverige, bostadsutvecklaren Klarabo och brittiska CLS Holdings och styrelseledamot i Ikeakopplade Interogo Holding. Han har en 17-årig karriär inom GE Real Estate bakom sig, bland annat var han Europachef mellan 2011 och 2014.
Jonas Attenius

Jonas Attenius

Efter 26 år som byggnadssnickare blev Jonas Attenius socialdemokratiskt kommunalråd 2016. Sedan dess har han framförallt arbetat med jobbpolitik, välfärdspersonalens villkor och upphandlingsfrågor. Nyligen valdes han till gruppledare för Socialdemokraterna i Göteborgs kommunstyrelse.
Axel Josefson

Axel Josefson

Axel Josefson är sedan årsskiftet kommunstyrelsens ordförande i Göteborg. Han är även gruppledare för Moderaterna i staden. Han är systemvetare i grunden och har en bakgrund inom SKF. Han har suttit i kommunfullmäktige sedan 2018, tidigare varit biträdande kommunråd i Göteborg och suttit i trafiknämnden och byggnadsnämnden.
Cecilia Fasth

Cecilia Fasth

Cecilia Fasth är vd för Stena Fastigheter sedan årsskiftet 2017-2018 och var innan dess vd för Castellum Väst. Hon har även varit vd för Sverigehuset och innehaft en rad ledande positioner inom Skanskakoncernen, bland annat vd för Skanska Fastigheter Göteborg, Green Business Officer på koncernnivå samt vice vd för Skanska i Storbritannien.
Gert Wingårdh

Gert Wingårdh

Gert Wingårdh är Sveriges mest namnkunnige arkitekt. Han har grundat arkitektbyrån Wingårdhs och har fem Kasper Salin-priser, vilket är fler än någon annan svensk arkitekt har. Han jobbar med allt från kontors- och butiksinredningar till stora fabrikskomplex.
Lisa Lagerén

Lisa Lagerén

Lisa Lagerén är chefsanalytiker på RSD Retail och ansvarar för marknadsanalys och handelsutredningar. Tidigare seniorkonsult på Newsec och analyschef på Niras.

Elvir Dzanic

Elvir Dzanic

Elvir Dzanic har jobbat med internationell logistik i hela sitt yrkesliv hos flera av världens ledande logistikaktörer - senast med placering i Houston USA. Sedan i juli 2019 är han tillbaka i Sverige som VD på Göteborgs Hamn AB. Elvir är 37 år gammal, Göteborgare i grunden med examen inom Sjöfart och Logistik från Chalmers.
Peter Wiman

Peter Wiman

Peter Wiman är analyschef på Savills, där han har arbetat sedan 2005. Han arbetade dessförinnan på EY. Utöver analysfrågor och generell fastighetsrelaterad rådgivning har han en bred erfarenhet av fastighetsvärdering samt förvärvsrådgivning och due diligence och har varit delaktig i ett antal större transaktioner på den svenska marknaden. Han är auktoriserad fastighetsvärderare av Samhällsbyggarna samt RICS och har en MSc från KTH.
Alexandra Stråberg

Alexandra Stråberg

Alexandra Stråberg är sedan ett år chefsekonom och chef för Hållbarhetssekretariatet på Länsförsäkringar. Hon har en bakgrund som analyschef på Skanska och har även arbetat med analys och strategi inom Ekonomistyrningsverket, Svenskt Näringsliv och Näringslivets Ekonomifakta.
Andreas Hansson

Andreas Hansson

Andreas Hansson är Civilingenjör och specialist inom geotekniska konstruktioner.Han är sedan 4 år ansvarig geotekniker på Stabtech AB som arbetar med grundförstärkning och lyft av byggnader som drabbats av sättningsskador, utan att störa den dagliga verksamheten i byggnaden. Stabtech är ett av Sveriges ledande företag inom injekterande geopolymerer.Han driver idag även en konsultbolag inom geoteknik och geokonstruktion och har erfarenheter som konsult på Ramböll och Teknik och Marknadschef på NCC:s grundläggningsverksamhet.
Mats Karlsson

Mats Karlsson

Mats Karlsson är universitetslektor på Chalmers och har forskat om Göteborgsleran i mer än 15 år. I samband med akademiska sidan har han alltid haft en fot i industrin både på konsult- och entreprenör-sidan. Han har även varit inblandad i Statens Geotekniska Institut och varit involverad i en rad olika projekt stora som små. Hans expertis är inom bl.a. sättningar, stabilitet och djupa schakter i lösa leror.
Bengt Brülde

Bengt Brülde

Bengt Brülde är professor i praktisk filosofi vid Göteborgs universitet, och före detta radiofilosof som var verksam på P3 i 15 år. Han är också författare till ett antal böcker, i ämnen som lycka och lidande, kärlek och vänskap, klimatetik, affärsetik samt det goda och meningsfulla åldrandet.
Yvonne Sörensen Björud

Yvonne Sörensen Björud

Yvonne Sörensen Björud arbetar som vd på United Spaces sedan februari 2019, efter att det köptes av Castellum. Hon har sedan tidigare erfarenhet av ledande positioner på flera framgångsrika företag inom besöksnäringen och kommer senast från egen verksamhet.
Anders Thor

Anders Thor

Anders Thor är Head of Leasing & Corporate Solutions på Colliers International. Han har lång erfarenhet inom fastighetsbranschen och hanterar både förhandlingar, uthyrningar, projektledning och transaktioner. Anders arbetade tidigare som hyresspecialist på SISAB och har en LLM från Uppsala Universitet. Dessutom har han studerat ledarskap och styrning med inriktning på fastigheter vid Handelshögskolan i Stockholm.
Lena Lid Falkman

Lena Lid Falkman

Lena Lid Falkman är forskare vid Handelshögskolan i Stockholm och lektor i arbetslivsvetenskap vid Karlstad Universitet. Hennes fokus är ledarskap, organisation och kommunikation och hennes doktorsavhandling fick pris i både Europa och USA. Hon är utsedd till en av Sveriges 100 häftigaste forskare av Vetenskap & Allmänhet. De senaste tio åren har Lena forskat om framväxten av moderna kontor och arbetssätt med projekt som Framtidens Kontor, finansierat av Vinnova. Hon är en ofta inbjuden föreläsare till konferenser, myndigheter och företag om digitalisering, självledarskap och ledarskap i det moderna arbetslivet. 
Ulf Wagner

Ulf Wagner

Ulf Wagner är stjärnkrögaren med närmare 50 års erfarenhet av branschen, där han samlat på sig erfarenheter från fantastiska restauranger som Grythyttan, Park Avenue, Göstas, The Place, Fiskekrogen, Basement m.fl. med nuvarande position som krögare på Sjömagasinet.
Camilla Nyman

Camilla Nyman

Camilla Nyman är sedan 2018 chef för Elite Hotels i Göteborg. Hon arbetade dessförinnan i nästan 18 år på Göteborg & Co, de sista sex åren som vd. Hon är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Göteborg och har även haft ledande roller inom Radisson SAS och Sheraton.
Fredrik Ottosson

Fredrik Ottosson

Fredrik Ottosson arbetar som regionschef på Hufvudstaden. Han har många års erfarenhet av olika chefsroller med tjänster som samhällsbyggnadschef och fastighetschef på Halmstads kommun, kontorschef på Sweco Projektledning samt projektledare inom fastighetsutveckling på både Humlegården och Hufvudstaden.
Henrik Kant

Henrik Kant

Henrik Kant är sedan 2018 stadsbyggnadsdirektör i Göteborgs stad. Han är utbildad civilingenjör från Chalmers och har även en högskoleingenjör i fysisk planering från högskolan i Gävle. Han har jobbat inom Göteborgs stad i 20 år.
Henrik Einarsson

Henrik Einarsson

Henrik Einarsson är avdelningschef på Etablerings- och investeringsavdelningen på Business Region i Göteborg. Han var tidigare konsult för Temaplan AB och har varit forskningsassistent på Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

Patrik Andersson

Patrik Andersson

Patrik Andersson är sedan 2010 vd för Business Region Göteborg. Han är utbildad ekonom och startade sin yrkesbana inom finanssektorn 1991. Han har tidigare bland annat varit bankchef på Swedbank i Göteborg.
Pernilla Hallin

Pernilla Hallin

Pernilla Hallin arbetar som partner inom corporate finance på Catella. Innan dess var hon director på CBRE och har arbetat med transaktioner i seniora roller i över tio år. Hon har en examen från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.
Alexander Steen

Alexander Steen

Alexander Steen är partner på Catella, tidigare rådgivare på samma företag. Dessförinnan investeringsanalytiker på JLL och säljare på TeliaSonera. 

Lokalmarknadsdagen 2020

Var: Elite Park Avenue Hotel, Göteborg

När: 8 oktober, 09.00–16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Pris: 4995 kronor exkl. moms.

Du anmäler dig till seminariet här.

Med anledning av corona-pandemin har vi på Fastighetssverige valt att öka säkerhetsnivån till max vad gäller hygien på samtliga våra seminarier. Det kommer att finnas relevant skyddsutrustning, såsom handsprit och ansiktsmasker, tillgänglig på plats och vi kommer att möblera med generöst utrymme i seminariesalen för att säkerställa att vi kan hålla social distans enligt nu gällande regler och rekommendationer. Hotellen kommer också att ha maximalt förhöjda städ- och hygienrutiner kring alltifrån toaletter till all kost som serveras under dagen.
Enligt besked från Polismyndigheten är Lokalmarknadsdagen inte att betrakta som offentlig tillställning varför vi kommer kunna genomföra seminariet fysiskt.
Föredrar du att inte närvara fysiskt på Lokalmarknadsdagen kan du följa dagen från din dator/mobil/läsplatta då vi kommer att live-streama hela dagen.

Lokalmarknadsdagen är ett klassiskt heldagsseminarium med fokus på fastighetsmarknad och näringslivsutveckling i Göteborgsregionen.

Lokalmarknadsdagen är en viktig mötesplats och arena, kanske årets självklaraste, för Göteborgs fastighetsbransch. Här blir man uppdaterad på fastighetsmarknadens centrala trender samtidigt som man knyter nya affärskontakter.

Lokalmarknadsdagen lockar varje år till sig flera hundra personer från fastighetsbranschen, varav många på chefsnivå.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Lokalmarknadsdagen arrangeras av Fastighetssverige, lokalnytt.se och Nordic Property News, som även arrangerar mötesplatserna Fastighetsmarknadsdagen Östergötland, Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering/Förvaltning, Fastighetskvinnan, Stora Kontorsdagen (med tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor), Stora Bostadsdagen, Stora Retaildagen, Fastighetsmarknadsdagen Jönköping, Fastighetsmarknadsdagen Borås och Fastighetsmarknadsdagen Skåne. 

Här kan du läsa om eventet våren 2020.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se


Partners:Filmen från senaste upplagan av Lokalmarknadsdagen här: