Image

Lokalmarknadsdagen - 25 augusti 2022

Branschens egna mötesplats i Göteborg

25 Augusti 2022

Ett klassiskt heldagsseminarium med fokus på fastighetsmarknad, nuläge, framtida affärsmöjligheter och näringslivsutveckling i Göteborgsregionen.
Lokalmarknadsdagen är en viktig mötesplats och arena, kanske årets självklaraste, för Göteborgs fastighetsbransch. Här blir man uppdaterad på fastighetsmarknadens centrala trender samtidigt som man knyter nya affärskontakter.


Medverkande Lokalmarknadsdagen 2022

 
Karin Klingenstierna, moderator

Karin Klingenstierna, moderator

Karin Klingenstierna har en bakgrund som lärare på gymnasiet och yrkeshögskolan men sedan drygt 20 år är hon professionell moderator, konferencier och artist. Hon är flitigt anlitad som moderator på bygg- och fastighetsrelaterade sammankomster.
Anders Hulegårdh

Anders Hulegårdh

Anders Hulegårdh är advokat och partner på Advokatfirman Delphi. Han har tidigare även jobbat på Setterwalls Advokatbyrå och på Wistrand Advokatbyrå.
Anders Hulegårdh är expertkommentator under Lokalmarknadsdagen.
Kristian Henninge

Kristian Henninge

Kristian Henninge är en energigivande och kommunikativ ledare som trivs i en miljö där samverkan och ständig utveckling prioriteras högt. Han har 20 års erfarenhet som konsult inom bygg- och fastighetsbranschen varav närmare 15 år i kombination med ledande befattning med resultat-, marknads- och personalansvar. 
De senaste två åren återfinns han på Norem. Han har tidigare jobbat på Hifab, Niras och  Linköpings Kommunala Fastigheter.

Mercedes Lennartsson Anderås

Mercedes Lennartsson Anderås

Mercedes Lennartsson Anderås är konkursförvaltare, advokat och specialist inom fastighetsrätt samt partner på Advokatfirman Delphi i Göteborg. Hon har tidigare erfarenhet från Vinge och som bolagsjurist på Wallenstam.
Mercedes Lennartsson Anderås modererar spår Kontor på Lokalmarknadsdagen.
Lennart Larsson

Lennart Larsson

Lennart Larsson är grundare och ägare av Husvärden där han också var vd under mer än 28 år. I dag har han rollen senior advisor. Han jobbade dessförinnan som projektledare och vice vd på Alexanderssons Fastighets AB och Ivar Kjellberg Byggnads AB.


Andreas Wallström

Andreas Wallström

Andreas Wallström är prognoschef och biträdande chef för Makroanalys på Swedbank. Han var tidigare chefsanalytiker på Nordea och har de senaste 15 åren arbetat med makroekonomisk analys. Han har bland annat arbetat på Finansdepartementet och på EU-kommissionen.
Henrik Lundqvist

Henrik Lundqvist

Henrik Lundqvist är hockey-Sveriges främsta målvakt genom tiderna och en av de största idrottsprofilerna överhuvudtaget. Han spelade 15 säsonger för New York Rangers i NHL och på meritlistan finns såväl OS-guld, VM-guld och SHL-guld. Han har också fått utmärkelsen (Vezina Trophy) som bäste målvakt i NHL och är den målvakt i NHL som hållit nollan i flest matcher. Tidigare i år stod det klart att han går in och investerar, tillsammans med Next Step och Balder, i projektet Goco Active.
Jacob Torell

Jacob Torell

Jacob Torell är vd för, och medgrundare av, Next Step Group som han startade tillsammans med Joakim Garfvé 2004. Jacob Torell har tidigare bland annat jobbat på Volvo Ocean Race och är utbildad på Kingston University i London, IHM Business School i Göteborg och Université Paris-Sorbonne i Paris. 
Amanda Welander

Amanda Welander

Amanda Welander är sedan januari 2018 Head of Research på CBRE. Hon har tidigare arbetat för Brunswick Real Estate där hon följde och analyserade de noterade bolagen. Hon har även arbetat som marknadsanalytiker på Skanska. 
Hon var finalist i Fastighetssveriges utmärkelse Årets Unga Fastighetskvinna 2019.
Fredrik Ottosson

Fredrik Ottosson

Fredrik Ottosson arbetar som affärsområdeschef på Hufvudstaden. Han har många års erfarenhet av olika chefsroller med tjänster som samhällsbyggnadschef och fastighetschef på Halmstads kommun, kontorschef på Sweco Projektledning samt projektledare inom fastighetsutveckling på både Humlegården och Hufvudstaden.
Magnus Tengberg

Magnus Tengberg

Magnus Tengberg är affärsområdeschef för fastighetsutveckling på Vasakronan region Göteborg sedan 2009. Han är även styrelsemedlem i IQ Samhällsbyggnad.
Heléne Lidström

Heléne Lidström

Heléne Lidström har över 20 års erfarenhet från ledande befattningar i bolag som Finnair, Microsoft, Icon Medialab och Tele2, där förändring på temat kommunikation, kultur och ledarskap i det nya arbetslivet har varit den röda tråden. Heléne Lidström är expert på förändringsprocesser och har sedan 2016 arbetat som konsult och är en uppskattad och ofta anlitad strategisk rådgivare och föreläsare. 
Sedan i november 2021 är Heléne Lidström arbetsplatsstrateg på Castellum.

Axel Edwall

Axel Edwall

Axel Edwall är partner på fastighetsrådgivaren Panreal som han grundade tillsammans med Filip Alexandersson 2014. Han har tidigare arbetat för bland andra Savills och Wallenstam.
Lena Dalerup

Lena Dalerup

Lena Dalerup är sedan 2016 vd på Innerstaden Göteborg. Hon har tidigare, bland annat, jobbat som stadsutvecklare i Haag under 30 års tid.


Nisse Rydh

Nisse Rydh

Nisse Rydh är sedan i januari 2022 vd på Svenska Hus. Han hade innan dess en roll som fastighetsutvecklingschef på Svenska Hus.
Han har tidigare innehaft olika ledande positioner på bland annat Wilfast, CBRE, Alaska Fastigheter och Pulsen.

Lisa Lagerén

Lisa Lagerén

Lisa Lagerén är chefsanalytiker på RSD Retail och ansvarar för marknadsanalys och handelsutredningar. Tidigare seniorkonsult på Newsec och analyschef på Niras.

Jennifer Eriksson

Jennifer Eriksson

Jennifer Eriksson är sedan i januari 2021 uthyrningsansvarig för Croisette i Göteborg. Hon har tidigare jobbat med uthyrning på Colliers International. Jennifer Eriksson är medlem i talangnätverket MERC.Jennifer Eriksson har en examen i Affärsutveckling och Entreprenörskap inom Samhällsbyggnadssektorn på Chalmers Tekniska Högskola.Apr
Mathias Holst

Mathias Holst

Mathias Holst är CFO på Lynk & Co där han har varit sedan 2017. Han har tidigare jobbat på bolag som EY, Jeff Electronics, JLT Mobile Computers och Telenor.
Karin Hedén

Karin Hedén

Karin Hedén är sedan 2005 hållbarhetsstrateg på White Arkitekter. Hon har tidigare jobbat på Hifab och även dessförinnan som byggnadskonstruktör på J&W (nuvarande WSP).Ola Larsson

Ola Larsson

Ola Larsson är arkitekt och delägare på Wester + Elsner arkitekter där han varit sedan sommaren 2001. Innan dess var han på Strategisk Arkitektur.


Alexandra Clason

Alexandra Clason

Alexandra Clason är sedan i november 2021 arkitekt på Wester + Elsner arkitekter. Hon har tidigare varit verksam som arkitekt på Kaka Arkitekter och Krook & Tjäder och har dessförinnan även drivit egen verksamhet inom arkitektur samt jobbat som arkitekt i Barcelona under ett år, 2005-2006.

Anders Heintze

Anders Heintze

Anders Heintze är advokat och delägare på Advokatfirman Vinge. Han biträder dagligen företag vid fastighetstransaktioner och kommersiella avtal inom entreprenad och fastighetsområdet. Vidare har Anders Heintze omfattande erfarenhet av fastighetsutveckling. 
Han har en bakgrund som domare och arbetar regelbundet som partsombud och skiljeman i kommersiella tvister och är utsedd skiljeman av Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut och av Västsvenska Industri- och Handelskammarens skiljeråd.
Sofia Andersson

Sofia Andersson

Sofia Andersson är sedan 2010 arkitekt och vd på Rstudio for Architecture.
Hon är utbildad på Chalmers i Göteborg, Yrgo och Arkitekturskolan I Aarhus.

Thomas Wernersson

Thomas Wernersson

Thomas Wernersson är sedan i januari 2020 senior advisor Retail planning på Rstudio Retail Planning. Innan dess drev han bolaget WerWer Retail AB som han grundade 2012. Han har också jobbat på Ramboll, Ågren, Intersport och MQ Sweden.Maria Wallin

Maria Wallin

Maria Wallin är samhällsanalytiker och föreläsare, specialiserad på territoriella kriminella nätverk, släktbaserade kriminella nätverk, parallella system, social oro, väpnade konflikter, utsatta områden och strukturellt våld. Hon har jobbat inom Polismyndigheten och Göteborgs stad.


Henrik Einarsson

Henrik Einarsson

Henrik Einarsson är avdelningschef på Etablerings- och investeringsavdelningen på Business Region i Göteborg. Han var tidigare konsult för Temaplan AB och har varit forskningsassistent på Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

Lokalmarknadsdagen 2022

Var: Clarion Hotel Post, Göteborg

När: 25 augusti, 09.00–16.00

Pris:   5995 kronor exkl. moms (fysiskt deltagande)

5495 kronor exkl. moms (digitalt deltagande)

Du anmäler dig till seminariet här.

Lokalmarknadsdagen är ett klassiskt heldagsseminarium med fokus på fastighetsmarknad och näringslivsutveckling i Göteborgsregionen.

Lokalmarknadsdagen är en viktig mötesplats och arena, kanske årets självklaraste, för Göteborgs fastighetsbransch. Här blir man uppdaterad på fastighetsmarknadens centrala trender samtidigt som man knyter nya affärskontakter.

Lokalmarknadsdagen lockar varje år till sig flera hundra personer från fastighetsbranschen, varav många på chefsnivå.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie.ekberg@fastighetssverige.se
 

Arrangörer:Medarrangör:


Partners:Se film från en tidigare upplaga av Lokalmarknadsdagen: