Image

Lokalmarknadsdagen - 27 Augusti 2019

Tisdag 27 augusti 09.00–16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15)

Ett klassiskt heldagsseminarium med fokus på fastighetsmarknad, nuläge, framtida affärsmöjligheter och näringslivsutveckling i Göteborgsregionen som arrangeras i samarbete med Business Region Göteborg.


Medverkande

Karin Klingenstierna, moderator

Karin Klingenstierna, moderator

Karin Klingenstierna har en bakgrund som lärare på gymnasiet och yrkeshögskolan men sedan drygt 20 år är hon professionell moderator, konferencier och artist. Hon är flitigt anlitad som moderator på bygg- och fastighetsrelaterade sammankomster och har tidigare varit moderator för såväl Göteborg 400+ som Lokalmarknadsdagen.
Marie Bucht

Marie Bucht

Marie Bucht är vd för Novi Real Estate. Hon var dessförinnan på Headlight International där hon arbetade med executive search inom fastighetsbranschen. Hon har också erfarenhet från olika ledande befattningar på Skanska, NCC och Newsec.
Hans Eliasson

Hans Eliasson

Hans Eliasson har grundat Gullringsbo Egendomar med bland annat Svenska Hus i portföljen. Koncernen omsätter i dag mer än fyra miljarder kronor. Hans Eliasson är styrelseordförande i Gullringsbo och har även styrelseuppdrag i MVB Holding AB, Näringslivsrådet i Energi- och Miljöeffektiva Byggnader vid LTH Campus, Stiftelsen för energieffektivt byggande, Svenska Hus AB och Svenska Solenergiparker AB. Hans Eliasson är utbildad gymnasieingenjör, har läst juridik och ekonomi och har även gått AMP-programmet på Harvard Business School. Han är dessutom Tekn. Dr. h.c vid Lunds universitet.
Christina Nyman

Christina Nyman

Christina Nyman är sedan vintern 2018 chefsekonom på Handelsbanken. Hon var tidigare prognoschef på samma bank. Hon kom till Handelsbanken i september 2017 och har tidigare arbetat på Sveriges Riksbank under flera år. Hon har en masterexamen från Stockholms Universitet. 
Mikael Lundström

Mikael Lundström

Mikael Lundström är vd på Svefa sedan i september 2012. Han har tidigare varit vd på Akademiska Hus och även haft ledande befattningar på JLL och NCC Property Development.
Han är utbildad civilingenjör på KTH och är dessutom ordförande i Elof Hansson Fastighets AB, samt ledamot i AB Göta Kanalbolag och Specialfastigheter.
Sara Östmark

Sara Östmark

Sara Östmark är affärsutvecklingschef och vice vd på Stenvalvet. Hon har varit på Stenvalvet sedan bildandet av bolaget 2010 och arbetade dessförinnan med transaktioner och projektutveckling på Nordicom Sverige, som analytiker på Lundberg & Partners och fastighetscontroller på Realia. Hon är utbildad civilingenjör på KTH.
Christian Wictorin

Christian Wictorin

Christian Wictorin är Chef Affärsutveckling på Corporate Fiber. Han var tidigare försäljningschef för IP Only i Sverige och dessförinnan Manager för Smart City & Digital Strategy på WSP. Han är civilekonom från Högskolan i Halmstad och har även arbetat för bland andra Vicicom, Itux Communication (Com Hem) och Teracom.
Peter Wiman

Peter Wiman

Peter Wiman är analyschef på Savills, där han har arbetat sedan 2005. Han arbetade dessförinnan på EY. Utöver analysfrågor och generell fastighetsrelaterad rådgivning har han en bred erfarenhet av fastighetsvärdering samt förvärvsrådgivning och due diligence och har varit delaktig i ett antal större transaktioner på den svenska marknaden. Han är auktoriserad fastighetsvärderare av Samhällsbyggarna samt RICS och har en MSc från KTH.
Cecilia Fasth

Cecilia Fasth

Cecilia Fasth är sedan årsskiftet vd för Stena Fastigheter. Hon kom då närmast från posten som vd för Castellum Väst. Hon har även varit vd för Sverigehuset och innehaft en rad ledande positioner inom Skanskakoncernen, bland annat vd för Skanska Fastigheter Göteborg, Green Business Officer på koncernnivå samt vice vd för Skanska i Storbritannien.
Peter Andersson

Peter Andersson

Peter Andersson är finansdirektör och koncernansvarig expansion för KappAhl. Han har tidigare också arbetat med finans, expansion och försäljning för bland annat Lindex och ICA Handlarna AB.
Jesper Örtengren

Jesper Örtengren

Jesper Örtengren är sedan våren 2013 affärsutvecklingschef Handel på Vasakronan. Med bakgrund från försäljning och butiksdrift samt med en magister i ekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet har handel varit en central del av Jespers yrkesverksamma liv. Efter en tid som etableringskonsult på Colliers började han 2005 på AP Fastigheter där han senare blev enhetschef för handeln i Göteborg. Han hade senast rollen som fastighetschef på Vasakronan i Göteborg innan han tog sig an handeln i hela bolaget.
Mats Hedenström

Mats Hedenström

Mats Hedenström är sedan 2015 Näringspolitisk chef på Svensk handel, en arbetsgivar- och branschorganisation för företag inom dagligvaru-, detalj-, parti- och e-handel.Han har tidigare varit Tillväxtdirektör på Länsstyrelsen Stockholm, regionchef för E.ON Sverige AB i Stockholm, marknadsdirektör på Kista Science City, evenemangsansvarig på Stockholm Visitors Board och borgarrådssekreterare i Stockholms stad.Han var också varit ordförande i AIK Hockey under flera år.
Gunilla Grahn-Hinnfors

Gunilla Grahn-Hinnfors

Gunilla Grahn-Hinnfors är ansvarig för stadsutvecklingsfrågor på Västsvenska Handelskammaren sedan 2017. Innan arbetade hon som politisk reporter på Göteborgs-Posten. På Handelskammaren arbetar hon för att Göteborg ska bli en attraktiv miljonstad, kärnan i en väl integrerad västsvensk arbetsmarknadsregion.
Ulf Däversjö

Ulf Däversjö

Ulf Däversjö är sedan 1 januari 2017 direktör för Innovation och hållbar utveckling på Akademiska Hus. Han var tidigare verksam som inköpsdirektör i Akademiska Hus och sitter i företagsledningen sedan januari 2015. Han är civilekonom från Handelshögskolan i Göteborg och har också mångårig erfarenhet som managementkonsult från Capgemini Consulting.
Anna K Johansson

Anna K Johansson

Anna K Johansson är handelsexpert med mer än 15 års erfarenhet inom handel och utveckling. Hon har arbetat med en rad internationella aktörer i samband med deras etablering på nya marknader. Hon är sedan 2013 Senior Projektledare på TAM Retail och arbetade tidigare för Cushman & Wakefield som Head of Retail för Norden.
Jonas Attenius

Jonas Attenius

Efter 26 år som byggnadssnickare blev Jonas Attenius socialdemokratiskt kommunalråd 2016. Sedan dess har han framförallt arbetat med jobbpolitik, välfärdspersonalens villkor och upphandlingsfrågor. Nyligen valdes han till gruppledare för Socialdemokraterna i Göteborgs kommunstyrelse.
Hanna Strand

Hanna Strand

Hanna Strand arbetar som Head of retail and real estate management på Colliers International sedan 2016. Hon har stor erfarenhet inom kommersiella fastigheter och har varit centrumchef på både Jernhusen och Unibail-Rodamco. 
Anna Marand

Anna Marand

Anna Marand är projektutvecklingschef på Hemsö sedan 2017. Hon har senast haft en roll som projektutvecklare på Hemsö och innan dess affärsutvecklare inom transaktion på Hemsö. Tidigare har Anna Marand varit fastighetsekonom på Kungsleden. Hon är utbildad civilingenjör på KTH.
Patrik Andersson

Patrik Andersson

Patrik Andersson är sedan 2010 vd för Business Region Göteborg. Han är utbildad ekonom och startade sin yrkesbana inom finanssektorn 1991. Han har tidigare bland annat varit bankchef på Swedbank i Göteborg.
Tomas Holmgren

Tomas Holmgren

Tomas Holmgren är vd för Swecos installationskonsulter och har många års erfarenhet av hur man kan skapa smarta och hållbara lösningar för att möta de ökade säkerhetskraven i framtidens urbana miljöer, där globalisering, urbanisering och digitalisering ställer allt högre krav på samhällsutvecklingen. Som strategiska rådgivare inom bland annat fysiskt skydd åt Fortifikationsverket och andra skyddsobjekt i 30 år har Sweco och Tomas Holmgren en djup kunskap om säkerhetsklassade byggprojekt på alla nivåer. 
Erik Norrman

Erik Norrman

Erik Norrman arbetar som affärschef inom Värdering & Analys på Svefa med ansvar för Region Mitt och Väst. Han har flera års erfarenhet inom Svefa och är av Samhällsbyggarna auktoriserad fastighetsvärderare. Erik Norrman har sedan tidigare bland annat arbetat som associate director på CBRE.
Axel Josefson

Axel Josefson

Axel Josefson är sedan årsskiftet kommunstyrelsens ordförande i Göteborg. Han är även gruppledare för Moderaterna i staden. Han är systemvetare i grunden och har en bakgrund inom SKF. Han har suttit i kommunfullmäktige sedan 2018, tidigare varit biträdande kommunråd i Göteborg och suttit i trafiknämnden och byggnadsnämnden.
Shervin Shikhan

Shervin Shikhan

Shervin Shikhan är advokat och delägare på Advokatfirman Lindahl. Under sina närmare 15 år på advokatbyrå har han löpande biträtt både privata och offentliga aktörer i nyttjanderättsfrågor och företrätt klienterna som rättegångsombud i fastighetsrelaterade tvister. Shervin Shikhan anlitas regelbundet som föredragshållare och är även engagerad av Göteborgs Universitet för undervisning på juristlinjen.
Henrik Einarsson

Henrik Einarsson

Henrik Einarsson är avdelningschef på Etablerings- och investeringsavdelningen på Business Region i Göteborg. Han var tidigare konsult för Temaplan AB och har varit forskningsassistent på Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

Lokalmarknadsdagen 2019

Var: Clarion Hotel Post, Göteborg

När: Tisdag 27 augusti 2019, 09.00–16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Pris: 4995 kronor exkl. moms.

Du anmäler dig till seminariet här.
 

Lokalmarknadsdagen är ett klassiskt heldagsseminarium med fokus på fastighetsmarknad och näringslivsutveckling i Göteborgsregionen.

Lokalmarknadsdagen är en viktig mötesplats och arena, kanske årets självklaraste, för Göteborgs fastighetsbransch. Här blir man uppdaterad på fastighetsmarknadens centrala trender samtidigt som man knyter nya affärskontakter.

Lokalmarknadsdagen lockar varje år till sig flera hundra personer från fastighetsbranschen, varav många på chefsnivå.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Lokalmarknadsdagen arrangeras av Fastighetssverige, lokalnytt.se och Business Region Göteborg. Fastighetssverige och lokalnytt.se arrangerar även seminarierna Fastighetsmarknadsdagen Östergötland, Fastighetsmarknadsdagen Uppsala, Göteborg 400+, Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering, Fastighetskvinnan, Stora Kontorsdagen (med tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor), Stora Bostadsdagen, Stora Retaildagen, Fastighetsmarknadsdagen Förvaltning och Fastighetsmarknadsdagen Skåne. 

Här kan du läsa om eventet våren 2019.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se


Arrangeras i samarbete med:


Partners:

 Filmen från senaste upplagan av Lokalmarknadsdagen här: