Image

Lokalmarknadsdagen - 26 augusti 2021

26 Augusti 2021

Ett klassiskt heldagsseminarium med fokus på fastighetsmarknad, nuläge, framtida affärsmöjligheter och näringslivsutveckling i Göteborgsregionen.


Erik Blix, moderator

Erik Blix, moderator

Erik Blix är en av Sveriges mest erfarna programledare och moderatorer. Han är en lyhörd intervjuare och debattledare, med en personlig och professionell stil där pålästhet kombineras med spontanitet och humor. Han utsågs 2018 av Sveriges radiolyssnare till Årets manliga programledare i radio för sitt programledarskap i P4 Extra - Sveriges största radioprogram - och satirprogrammet Public Service i P1. Erik Blix är en uppskattad och frekvent använd moderator på Fastighetssveriges/Lokalnytts seminarium.
Bild: Mathias Alm/Sveriges Radio
Björn Siesjö

Björn Siesjö

Björn Siesjö blev år 2012 stadsarkitekt i Göteborg, den förste på posten sedan 1999. Han flyttade till Göteborg 1983, utbildade sig till arkitekt på Chalmers och tog examen 1992. Han var en av grundarna av Kanozi arkitekter 2001, och var vd för företaget mellan 2008 och 2011.
Anna Graaf

Anna Graaf

Anna Graaf är sedan 2012 hållarhetschef på White Arkitekter. Hon är civilingenjör från Chalmers och har lång erfarenhet av att driva och samordna miljö- och hållbarhetsfrågor i såväl byggprojekt som stadsplanering. Anna Graaf är även styrelseledamot i NMC, Nätverket för Hållbart Näringsliv och har varit finalist i ”Sveriges bästa Hållbarhetschef” både 2016 och 2020. Anna Graaf är moderator för spår Hållbarhet på Lokalmarknadsdagen.
Hans Wallenstam

Hans Wallenstam

Hans Wallenstam är sedan 1991 vd och storägare i börsnoterade Wallenstam. Han är utbildad civilekonom och började arbeta på Wallenstam (som hans pappa Lennart startade 1944) år 1986, då som finansdirektör. Under Hans Wallenstams ledning var Wallenstam det enda västsvenska börsnoterade bolaget som överlevde 1990-talets fastighetskris.
Michael Berglin

Michael Berglin

Michael Berglin är vd för Serneke sedan februari 2021. Han var tidigare vice vd och har varit på Serneke sedan 2012.
Mattias Persson

Mattias Persson

Mattias Persson är chefekonom och global chef för makroanalys på Swedbank sedan 2020. Han har tidigare arbetat på Riksgälden, Nordea samt Riksbanken.
Henrik Einarsson

Henrik Einarsson

Henrik Einarsson är avdelningschef på Etablerings- och investeringsavdelningen på Business Region i Göteborg. Han var tidigare konsult för Temaplan AB och har varit forskningsassistent på Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

Henrik Roderhult

Henrik Roderhult

Henrik Roderhult är regionansvarig för Newsecs team inom värdering och strategisk analys i Syd- och Västsverige sedan 2020. Han har varit på Newsec sedan 2013 och har tidigare arbetat på bland annat Savills och CBRE.
Daniel Holmén

Daniel Holmén

Daniel Holmén är chef för Fastighetsutveckling på Elof Hansson Fastigheter sedan 2015 och arbetar bland annat med utvecklingen av Masthuggskajen. Han har tidigare arbetat på bl.a. Ernst Rosén AB och Newsec Asset management AB.
Soumia El Ghazouani

Soumia El Ghazouani

Soumia El Ghazouani jobbar med Masthuggskajen som fastighetsutvecklare på NCC Property Development sedan 2017, och kommer ursprungligen från Frankrike. Soumia är utbildad stadsutvecklare med en magisterexamen från Sorbonne-universitet i Paris. Hon har mångårig erfarenhet av hållbar stadsutveckling internationellt.
Karina Antin

Karina Antin

Karina Antin är hållbarhetschef på K2A Knaust & Andersson Fastigheter. Hon är utbildad civilingenjör i materialdesign, med inriktning hållbara energisystem från KTH. Karina har bakgrund som hållbarhetskonsult på bland annat White arkitekter och PE Teknik & Arkitektur.
Fredrik Löfgren

Fredrik Löfgren

Fredrik Löfgren har studerat teknisk fysik och elektronik vid Linköpings Universitet och hunnit vinna flera stipendier och tagit medaljer vid tävlingar som VM och OS inom robotik och vunnit den prestigefyllda tävlingen "Genikampen" i SVT. Han blev även ett med svenska folket då han tog sig hela vägen till semifinal i talang på TV4 tillsammans med robotgänget LiU. Idag är han en populär föreläsare och har föreläst för stora namn såsom Göran Persson och Kronprinsessan Victoria. Fredrik har dessutom gästat både Nyhetsmorgon och Malou efter tio på TV4 och gjort ett flertal intervjuer i radio och TV som expert i området för AI och robotik. 
Jeff Pertot

Jeff Pertot

Jeff Pertot är marknadschef på Dyno Robotics, ett företag med fokus på AI och robotik. Han är även medgrundare till Around the Corner där man möjliggör för möten, event och konferenser i VR. Han har studerat design och produktutveckling vid Linköpings universitet.
Tommy Fritz

Tommy Fritz

Tommy Fritz är vd på Tosito. Tidigare vd på HV71 och innan dess regionchef på Riksbyggen.
Mellan 1989 och 1992 var Tommy Fritz även ordinarie spelare i HV71.
Daniel Åstenius

Daniel Åstenius

Daniel Åstenius är vd för Serneke-ägda Karlastaden Utveckling. Han har arbetat i olika positioner inom Sernekekoncernen sedan 2007.
Kristina Pettersson Post

Kristina Pettersson Post

Kristina Pettersson Post är regionchef för Vasakronan i Göteborg. Hon har arbetat inom Vasakronan sedan 1993 och har haft sin nuvarande roll sedan 2011.
Ola Hansson

Ola Hansson

Ola Hansson är Investment Manager på NCC Property Development sedan 2018. Han har tidigare jobbat inom Volvokoncernen och bland annat varit vice vd och Nordenchef på Volvo Group Real Estate.
Per Hanson

Per Hanson

Per Hanson är projektchef på Skanska Fastigheter Göteborg och arbetar som byggherre på kontorsprojektet Citygate i Gårda.
Anna-Maria Blixt

Anna-Maria Blixt

Anna-Maria Blixt är arkitekt på Link Arkitekturs Göteborgskontor och har under de senaste fem åren specialiserat sig på återbruksarkitektur. Hennes drivkraft är att jobba för omställningen av byggbranschen mot en cirkulär ekonomi och hon har deltagit i flera forskningsprojekt och utvecklingsarbeten på mer övergripande nivå samtidigt som hon jobbar med maximerandet av återbruk på projektnivå.
Joakim Kaminsky

Joakim Kaminsky

Joakim Kaminsky startade Kjellberg & Kaminsky 2007 tillsammans med Fredrik Kjellberg. Han  är arkitekt och certifierad passivhusbyggare. Han har studerat arkitektur vid Chalmers tekniska högskola och har tidigare arbetat på UN-studio i Holland och på Wingårdhs arkitektkontor i Göteborg. 
Lars Edström

Lars Edström

Lars Edström är vd för Göteborg Energi Nät AB sedan 2018 och har tidigare jobbat i olika positioner inom Vattenfall.
Anastazia Kronberg

Anastazia Kronberg

Anastazia Kronberg är verksamhetsledare i Gothenburg Climate Partnership, ett samarbete mellan näringslivet i Göteborgsregionen och Göteborgs Stad för minskad klimatpåverkan. Hon har tidigare varit projektledare inom hållbar mobilitet på trafikkontoret i Göteborg samt jobbat med hållbarhetsfrågor på Borås Stad.
Roger Sundbom

Roger Sundbom

Roger Sundbom är regionchef för projektutveckling på Jernhusen. Han har tidigare varit projektutvecklingschef på Platzer och jobbat med projektutveckling på HSB och NCC.
Leif Denti

Leif Denti

Leif Denti är fil. dr i psykologi vid Göteborgs Universitet och forskar på ledarskap, kreativitet och innovation.
Fredrik Andersson

Fredrik Andersson

Fredrik Andersson är generalsekreterare för Partille Cup sedan 2005. 
Hedvig Aspenberg

Hedvig Aspenberg

Hedvig Aspenberg är Stadsutvecklingschef på Göteborg Energi sedan 2020 och har tidigare haft flera olika roller inom företaget.
Magnus Tengberg

Magnus Tengberg

Magnus Tengberg är affärsområdeschef för fastighetsutveckling på Vasakronan region Göteborg sedan 2009. Han är även styrelsemedlem i IQ Samhällsbyggnad.
Peter Warda

Peter Warda

Peter Warda är sedan i februari 2015 analytiker på Etablerings- och investeringsavdelningen på Business Region Göteborg. Han har en doktorsexamen i nationalekonomi från Jönköpings internationella handelshögskola.

Lokalmarknadsdagen 2021

Var: Clarion Hotel Post, Göteborg

När: 26 augusti, 09.00–16.00

Pris:   5495 kronor exkl. moms (fysiskt deltagande)

4995 kronor exkl. moms (digitalt deltagande)

Du anmäler dig till seminariet här.
(Din anmälan är helt ombokningsbar fram till midnatt dagen innan eventet.)

Lokalmarknadsdagen är ett klassiskt heldagsseminarium med fokus på fastighetsmarknad och näringslivsutveckling i Göteborgsregionen.

Lokalmarknadsdagen är en viktig mötesplats och arena, kanske årets självklaraste, för Göteborgs fastighetsbransch. Här blir man uppdaterad på fastighetsmarknadens centrala trender samtidigt som man knyter nya affärskontakter.

Lokalmarknadsdagen lockar varje år till sig flera hundra personer från fastighetsbranschen, varav många på chefsnivå.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Lokalmarknadsdagen arrangeras av Fastighetssverige, lokalnytt.se och Nordic Property News, som även arrangerar mötesplatserna Fastighetsmarknadsdagen Östergötland, Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering/Förvaltning, Fastighetskvinnan, Stora Kontorsdagen (med tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor), Stora Bostadsdagen, Stora Retaildagen, Fastighetsmarknadsdagen Jönköping, Fastighetsmarknadsdagen Borås och Fastighetsmarknadsdagen Skåne. 

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Medarrangör:Partners:

 


Se film från en tidigare upplaga av Lokalmarknadsdagen: