Image

Lokalmarknadsdagen - 8 Oktober 2020

8 oktober

Ett klassiskt heldagsseminarium med fokus på fastighetsmarknad, nuläge, framtida affärsmöjligheter och näringslivsutveckling i Göteborgsregionen som arrangeras i samarbete med Business Region Göteborg.


Program uppdateras löpande – håll utkik!

Inledning: I pandemins mitt
 
När corona-pandemin slog till i Sverige lamslogs hotell- och mötesindustrin i princip totalt. Här får vi en vittnesskildring inifrån corona-stormens öga av Elite-chefen som bland annat basar för hotellet som vi befinner oss på för dagen. 
Camilla Nyman, regionchef, Elite Hotels

Makroanalys
2020 går till ekonomihistorien som året då corona-pandemin skakade om det finansiella läget i hela världen. Hur ser den närmaste framtiden ut globalt och här i Sverige? Vilka lärdomar kan vi dra och kommer vi någonsin, och i så fall när, få en normal situation igen?
Talare meddelas inom kort

Analys: Fastighetsmarknaden post corona
Alla segment i fastighetsmarknaden har påverkats i och med corona-krisen. Här får vi en genomgång om hur de olika segmenten påverkats och utvecklats och inte minst hur framtidsutsikterna ser ut.
Peter Wiman, analyschef, Savills

Analys: Göteborgsregionen
Hur ser de dagsaktuella siffrorna ut för Göteborgsregionen gällande sysselsättning, konkurser och andra nyckelområden? Vilka sektorer har klarat sig bäst/sämst i corona-krisen och hur ser framtidsutsikterna ut för regionen som helhet?
Henrik Einarsson, etableringschef, Business Region Göteborg

Finansieringsläget i coronas kölvatten
Hur har kreditmarknaden utvecklats generellt det senaste halvåret? Hur har marknaden för obligationer påverkats och hur ser utvecklingen ut framgent? Hur ser marknaden för gröna obligationer ut? Hur påverkas finansieringsmöjligheterna för företagen i fastighetsbranschen i det rådande läget?
Mattias Malmberg, director, Swedbank

Kristallkulan: Göteborg efter pandemin
Har Corona-pandemin fördunklat synen på Göteborg som en tät och blandad stad? Blev virus-frossan dödsstöten för den täta staden så som vi vant oss att se den, och vad väntar i så fall i stället? I vilket ljus kommer vi se Göteborg när corona-dammet lagt sig – och hur kan politik och näringsliv/fastighetsbransch samarbeta för att mildra skadorna?
Axel Josefson (M), Kommunstyrelsens ordförande Göteborg
Jonas Attenius (S), kommunalråd, Göteborg
Patrik Andersson, vd, Business Region Göteborg
Fler talare tillkommer

Panelsamtal: Hur kommer vi jobba post corona?
En hel del signaler tyder på att anställdas möjlighet att jobba hemifrån i många fall kommer att permanentas efter corona-krisen. Det talar i så fall för att kontoret på riktigt blir mer en mötesplats än en arbetsplats. Hur påverkar detta fastighetssektorn och vårt sätt att jobba i framtiden?
Heidi Chard, Associate Director, Colliers International
Lena Lid Falkman, lektor, Karlstad Universitet
Yvonne Sörensen Björud, vd, United Spaces

Stadsutvecklingsläget i Göteborg
Södra Älvstranden, Evenemangsstråket, Västlänken och Region City är bara några av den stora mängd stadsutvecklingsprojekt i den gigantiska omvandling som Göteborg står inför. Här får vi en lägesuppdatering om hur Göteborgs stadsutvecklingsprojekt ser ut just nu och hur de påverkats av krisen.
Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör, Göteborg

Intervju: Krogförsäljning med corona-hinder
Efter närmare 50 år i krogbranschen såg stjärnkrögaren Ulf Wagner fram emot att ta det lite lugnt i och med försäljningen av klassiska Sjömagasinet. Men corona-krisen satte stopp för planerna och nu kör han vidare – hur ser han på framtiden?
Ulf Wagner, krögare, Sjömagasinet

Storägaren om framtidsplanerna
Hufvudstaden är storägare i och runt Brunnsparken, Nordstan, NK, Fredsgatan, Drottninggatan och Södra Hamngatan. Hör hur man har hanterat corona-krisen och vad man har för framtidsplaner för området.  
Fredrik Ottosson, regionchef, Hufvudstaden

Lokalmarknadsdagen 2020

Var: Elite Park Avenue Hotel, Göteborg

När: 8 oktober, 09.00–16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Pris: 4995 kronor exkl. moms.

Boka tidigt-rabatt: Gå 4 betala för 3!
Ange "4 för 3" i rutan Kampanjkod vid anmälan.
Erbjudandet gäller t.o.m 14/8 vid anmälan av fyra personer.

Du anmäler dig till seminariet här.

Lokalmarknadsdagen är ett klassiskt heldagsseminarium med fokus på fastighetsmarknad och näringslivsutveckling i Göteborgsregionen.

Lokalmarknadsdagen är en viktig mötesplats och arena, kanske årets självklaraste, för Göteborgs fastighetsbransch. Här blir man uppdaterad på fastighetsmarknadens centrala trender samtidigt som man knyter nya affärskontakter.

Lokalmarknadsdagen lockar varje år till sig flera hundra personer från fastighetsbranschen, varav många på chefsnivå.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Lokalmarknadsdagen arrangeras av Fastighetssverige, lokalnytt.se och Business Region Göteborg. Fastighetssverige och lokalnytt.se arrangerar även mötesplatserna Fastighetsmarknadsdagen Östergötland, Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering/Förvaltning, Fastighetskvinnan, Stora Kontorsdagen (med tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor), Stora Bostadsdagen, Stora Retaildagen, Fastighetsmarknadsdagen Jönköping, Fastighetsmarknadsdagen Borås och Fastighetsmarknadsdagen Skåne. 

Här kan du läsa om eventet våren 2020.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

 

Arrangeras i samarbete med:


Partners:

Filmen från senaste upplagan av Lokalmarknadsdagen här: