Image
Stuveriet.

Brickland flyttar in i Stuveriet

Uthyrning Stena Fastigheter har tecknat hyresavtal med animations- och visualiseringsstudion Brickland i Stuveriet på Masthuggskajen i Göteborg. I augusti 2022 flyttar företaget in på sjunde våningen och får nya moderna lokalytor och flera gemensamma ytor i en av stadens mest kreativa stadsdelar.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Anton Eriksson, Henrik Hansen och Josefine Skoglund pratar om den digitala utvecklingen i bostadssektorn på Stora Bostadsdagen GBG den 2 juni på Elite Park Avenue Hotel.

Stora Bostadsdagen GBG: Ny teknik – nya möjligheter

Stora Bostadsdagen Göteborg Den 2 juni är det dags för Stora Bostadsdagen GBG – mötesplatsen för alla som i tjänsten kommer i kontakt med marknaden för bostadsfastigheter. Under dagen får vi, bland mycket annat, lyssna till en panel med företrädare från ägar- och leverantörssidan diskutera vilka digitala möjligheter det finns i bostadssegmentet. Anmälan stänger nästa fredag – säkra din plats nu!


Till vänster syns planområdet markerat i rött. Till höger en bild över området med Tempelriddarparken i mitten. Områden för föreslagen bebyggelse i cerise och gult område markerar område för föreslagen planläggning av parkmark.

Stena Fastigheter satsar på fler bostäder i Söderort

Bygg/Arkitektur Får markanvisning för att fylla på sina nuvarande tomträtter i Bredäng med fler bostäder. Fastighetssverige berättar mer.


Visonsbild från Fisksätra Torg.

Nu startar upprustningen av Fisksätra Centrum

Bygg/Arkitektur Som ett steg mot Stena Fastigheters vision för Fisksätra 2030, där man skapar ett ännu mer levande Fisksätra med närhet till allt – och alla, påbörjas nu upprustningen av Fisksätra Centrum. Stora delar av centrumfastigheten, om totalt cirka 8 000 kvadratmeter, kommer att moderniseras och rustas upp.


Stena Fastigheter hyr ut i Stuveriet på Masthuggskajen.

Stena Fastigheter hyr ut i Stuveriet på Masthuggskajen

Uthyrning Det nybyggda kontorshuset Stuveriet på Masthuggskajen i Göteborg står klar för inflyttning till sommaren. Ett flertal hyresgäster har tecknat avtal och senast är SMW Group som är specialister på rekrytering, employer branding och marknadsföring på sociala medier. Företaget hyr moderna lokaler på våning 13 av 16. Inflyttning sker 1 oktober 2022.


Stuveriet.

Stena Fastigheter tecknar avtal i Stuveriet på Masthuggskajen

Uthyrning Wallenius Wilhelmsen är nästa hyresgäst att flytta in i Stena Fastigheters nybyggda kontorshus Stuveriet på Masthuggskajen. Det globala fraktbolaget flyttar sitt göteborgskontor från Klippan till mer centrala delar, nära kajen och Järntorget. Inflyttning sker 1 juni 2022.


Wallenstams satsning Kallebäck terrasser syns högst upp i bild i grått medan Kallebäck allé syns i vitt. I Kallebäcks allé ska Stena Fastigheter, Ernst Rosén och Amlövs utveckla ytterligare bostäder.

Trio får markanvisningar vid tungviktarens stora satsning

Bygg/Arkitektur Ernst Rosén och Stena Fastigheter är två av aktörerna som föreslås få ytterligare bostäder anvisade i anslutning till Wallenstams stora projekt i Kallebäck i Göteborg. Fastighetssverige berättar mer.


Stena Fastigheter får markanvisning vid Telefonplan. Bilden illustrerar volymer och inte tänkt gestaltning.

Stena Fastigheter får markanvisning vid Telefonplan

Bygg/Arkitektur Stena Fastigheter har fått en direktanvisning för cirka 250 bostäder vid Telefonplan. Utöver markanvisningen planeras cirka 250 bostäder inom egen fastighet.


Stena Fastigheter lanserar co-livingsatsning.

Stena Fastigheter lanserar co-livingsatsning

Bygg/Arkitektur Stena Fastigheter har fått bygglov för 18 co-livingenheter Göteborg, varav 7 i Tynnered och 11 i Lunden. Bostäderna kommer att stå klara för inflyttning i början av 2023. Satsning på co-living är en del i bolagets hållbarhetsarbete, där den nya bostadsformen bidrar till att bland annat minska klimatavtrycket och öka den sociala gemenskapen.


Jakob Nilsson.

Stena Fastigheter först ut i Sverige – tecknar hållbarhetslänkat lån baserat på trygghet i kvarteren

Ekonomi/Finansiering För första gången ger Handelsbanken ett hållbarhetslänkat lån, där arbete med trygghet ligger som grund. Lånet på 500 miljoner kronor tas av Stena Fastigheter som arbetat systematiskt med social hållbarhet i över 20 år. Lånet kommer att användas till att utveckla Stena Fastigheters kvarter.


NCC bygger ytterligare 159 lägenheter i Haninge.

NCC bygger ytterligare 159 lägenheter i Haninge

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Stena Fastigheter bygga 159 lägenheter, både bostadsrätter och hyresrätter, i Haninge söder om Stockholm. Detta är parternas andra gemensamma projekt i området. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 220 miljoner kronor.


Illustrationer från Stena Fastigheter med de tidigare föreslagna påbyggnaderna (vita byggnadsvolymer) på befintlig byggnad (brun tegelbyggnad) inom fastigheten Stralsund 33 i centrala Malmö. Nu vill bolaget avsluta planarbetet.

Stena skrotar bostadsplaner i centrala Malmö

Bygg/Arkitektur Bolaget vill inte gå vidare med planen i Gamla staden. Fastighetssverige berättar mer.


Stena Fastigheter bygger just nu Stuveriet, ett LEED-certifieratkontorshus med storslagen utsikt, i den nya stadsdelen Masthuggskajen. Den 1 juni 2022 flyttar Ekan Management in i Stuveriets två översta plan.

Stena Fastigheter tecknar hyresavtal på Masthuggskajen

Uthyrning Stena Fastigheter har tecknat hyresavtal med konsultbolaget Ekan Management i Stuveriet på Masthuggskajen i Göteborg. Den 1 juni 2022 flyttar Ekan Management in i Stuveriet och får moderna lokaler i en LEED-certifierad fastighet med utsikt över hamninloppet och Göteborgs takåsar.


Planförslaget för Telefonplan sett mot nordväst med LM-fabriken i bakgrunden. Bilden illustrerar endast de föreslagna byggnadsvolymerna i projektet och inte den slutgiltiga utformningen. Nu ska 550 bostäder markanvisas inom projektet.

550 bostäder ska anvisas för nya Telefonplan

Bygg/Arkitektur Amasten föreslås få sin första markanvisning av Stockholms stad som en del i den nya utvecklingen av Telefonplan. Fastighetssverige berättar mer.


Den nya svanenmärkta förskolan byggs helt i trä.

Stena bygger för Kunskapsförskolan i Tynnered

Bygg/Arkitektur Stena Fastigheter bygger en ny Svanenmärkt förskola till Kunskapsförskolan i Tynnered.


Kvarteret Bilden. Anagram ska sitta på översta våningsplanet till höger.

Anagram flyttar in i Malmös kreativa kvarter

Uthyrning Den 1 juni 2022 flyttar Anagram in den gamla Trikåfabriken i det anrika kvarteret Bilden på Möllevången i Malmö. Tillsammans med Fojab är de först ut med att skriva på kontrakt i detta nya kontorskoncept som Stena Fastigheter utvecklar tillsammans med hyresgästerna.


Batteryloop flyttar in i Stuveriet.

Stena Fastigheter hyr ut i Stuveriet

Uthyrning Stena Fastigheter har tecknat hyresavtal med Batteryloop i Stuveriet på Masthuggskajen i Göteborg. Den 25 oktober flyttar Batteryloop in på våning 2, och får nya, moderna lokalytor, anpassade för verksamheten.


Planförslaget sett mot nordväst med LM-fabriken i bakgrunden. Bilden illustrerar endast de föreslagna byggnadsvolymerna i projektet och inte den slutgiltiga utformningen.

Här är nya planen för centrala Telefonplan

Bygg/Arkitektur Idén om jätteskraporna Tellus Towers skrotades förra hösten – nu har staden arbetat fram ett nytt förslag för den omfattande utvecklingen av Telefonplan. Fastighetssverige berättar mer.


Andreas von Hedenberg.

CA köper av Stena i Malmö

Transaktioner CA Fastigheter förvärvar fastigheterna Solbacken 13 och 22 i Malmö. Fastigheterna kallas i folkmun för "ABC-husen" och ligger på området Väster.


Carin Daal.

Carin Daal till Stena Fastigheter

Bolag Med en bakgrund inom innovation och näringslivsutveckling, kommunikation och hållbar stadsutveckling är Carin Daal ett välkänt namn i Skåne. Nu är det klart att Carin Daal börjar som kommunikationsansvarig i Stena Fastigheters Malmöbolag i augusti.