Image
Katarinahuset sett från Mälarterrassen. Visionsbild.

Gullers Grupp flyttar till nya Slussen

Uthyrning Slussens utveckling från trafikplats till mötesplats fortsätter och Atrium Ljungbergs ombyggnad av Katarinahuset är en viktig pusselbit. Nu står det klart att Gullers Grupp, en av Sveriges ledande kommunikationsbyråer, väljer området som ny bas i Stockholm.


Skanska utför kvarstående och tillkommande arbeten vid Slussen till ett tillkommande värde om cirka 1,5 miljarder kronor.

Skanska utför mer arbeten vid Slussen värt cirka 1,5 miljarder kronor

Bygg/Arkitektur Skanska och Exploateringskontoret, Stockholms stad, har kommit överens om ny riktkostnad för kvarstående och tillkommande arbeten vid ombyggnaden av Slussen. Den nya riktkostnaden genererar en orderingång på cirka 1,5 miljarder kronor, vilket inkluderas i orderingången för Skanska Sverige för det andra kvartalet 2021.


Sjömansinstitutet.

Prisbelönt reklambyrå flyttar in hos Atrium Ljungberg

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med McCann i Sjömansinstitutet.


Gondolen.

Avtal klart för nya Gondolen i Slussen

Uthyrning I veckan blev det klart att Atrium Ljungberg tecknat nytt hyresavtal med Eriks Restauranger i Katarinahuset, Slussen. Avtalet omfattar drygt 1 100 kvadratmeter som kommer att fördelas på två olika restauranger. Nya Gondolen beräknas öppna i augusti 2022.


Karin Barck-Holst blir affärsutvecklare för Slussen.

Atrium Ljungberg rekryterar affärsutvecklare för Slussen

Bolag Atrium Ljungberg har anställt Karin Barck-Holst som affärsutvecklare. Hon tillträder sin tjänst den 23 april och kommer att ansvara för bolagets utvecklingsarbete i Slussen, Stockholm.


Nobel Center byggs vid Slussen.

Nobel Center tar plats vid Slussen

Bygg/Arkitektur Stadsgårdskajen vid Slussen är den plats som Nobel Center ska ligga på. Det meddelade Stockholms stad och Nobelstiftelsen vid en gemensam pressträff på fredagen. Det hela möjliggörs av en bytesaffär med markanvisningar mellan Stockholms stad och Atrium Ljungberg.


90 miljoner till nya Slussen

Sverige En viktig förutsättning för ombyggnaden av Slussen i Stockholm har varit att hitta finansieringslösningar för Mälarens avbördning. Nu har man fattat ett beslut kring detta i kommunfullmäktige.


Atrium Ljungberg öppnar för fler förvärv vid Slussen.

Atrium Ljungberg öppnar för fler Slussenförvärv

Bolag Atrium Ljungberg fortsätter sin storsatsning på Slussen. Efter köpet av KF-huset från Folksam öppnar man nu för ytterligare förvärv.


Så viktigt är Slussenbygget för Atrium Ljungberg

Bolag Efter ett starkt första delår 2017 rivstartade Atrium Ljungberg hösten med nyheten att bolaget ska vara med och bygga den omtalade Mälarterrassen vid Slussen. För Fastighetssverige berättar bolagets vd vad som kommer härnäst.

Atrium Ljungberg får bygga vid Slussen

Bygg/Arkitektur Atrium Ljungberg har tecknat avtal med Stockholms stad om en tidig markreservation om cirka 5 000 kvadratmeter BTA vid Slussen i Stockholm.


Atrium Ljungberg ges markreservation vid Mälarterrassen vid Slussen i Stockholm.

Atrium Ljungberg får bygga vid Slussen

Bygg/Arkitektur Atrium Ljungberg har tecknat avtal med Stockholms stad om en tidig markreservation om cirka 5 000 kvadratmeter BTA vid Slussen i Stockholm.


JM fortsätter bygga nya Slussen

Bygg/Arkitektur Exploateringskontoret i Stockholm ger JM Entreprenad förtroendet att i generalentreprenad utföra kajbyggnation i Slussen-projektet.


Slussgården planerar ytterligare förvärv

Bolag I går blev det klart att Slussgården köper Sandbacken Mindre 39 på Södermalm av Vasakronan. Men mer är att vänta från bolaget som riktar in sig på Söder och i synnerhet Slussen.
– Efter semestern går vi ut med ytterligare ett förvärv, avslöjar vd Jari Lalli för Fastighetssverige.


Skanska bygger om Slussen för två miljarder

Bygg/Arkitektur Stockholms Stad har genom offentlig upphandling valt Skanska som entreprenör för de två största projekten inom ramen för Slussens ombyggnad. Ordersummorna är på cirka 1 250 respektive 750 miljoner kronor.


Så här kan den nya bussterminalen i Katarinaberget komma att se ut.

Ny bussterminal planeras i Katarinaberget

Stockholm På Stadsbyggnadsnämndens sammanträde den 11 september påbörjas planarbetet för den nya bussterminalen i Slussen. Detta är möjligt efter att Stockholms läns landsting, Stockholms stad, Nacka kommun och Värmdö i juli 2014 träffade ett avtal om en ny bussterminal för Nacka- och Värmdöbussarna.


Domstol upphäver Slussen-plan

Juridik Mark- och miljödomstolen upphäver detaljplanen för bussterminal vid Slussen, kallad Katarinabergsplanen.


Gardell: En solklar muta

Stockholm Finansmannen Christer Gardell ryter till mot Stockholms stads agerande kring Slussenfrågan.
- Om det inte är en muta, vad är då en muta?


Newsflash

Slussens detaljplan fastställd

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för Nya Slussen fastställdes idag av Mark- och miljööverdomstolen. Domen kommer inte gå att överklaga.

Gardell: En solklar muta

Stockholm Finansmannen Christer Gardell ryter till mot Stockholms stads agerande kring Slussenfrågan. - Om det inte är en muta, vad är då en muta?


Här är ett av flera förslag på hur Slussen kan komma att utformas.

Stockholms stad och Atrium Ljungberg överens om Slussen

Stockholm I går fattade kommunstyrelsen formellt beslut om att överklaga den upphävda detaljplanen för ombyggnaden av Slussen. I dag lämnas överklagandet in till Mark- och miljööverdomstolen. Samtidigt kommer Atrium Ljungberg att lämna in ett medgivande att stadens förslag till ny detaljplan fastställs.


Tema får Slussen-uppdrag

Arkitektur Tema har fått i uppdrag att arbeta vidare med omvandlingen av Slussen, delområde Land. Området omfattar de offentliga platserna på Södermalmssidan, det vill säga det nya Södermalmstorg, Ryssgården, terrasser ner mot Södermalms kajer samt Stadsgårdskajen. Dessutom ingår de delar av Hornsgatan, Götgatan och Katarinavägen som berörs av ombyggnaden samt den lokalgata som ska anläggas framför nuvarande KF-huset och Atriumhuset.


Detaljplan för Slussen klubbad

Stockholm I går kväll klubbade kommunfullmäktige i Stockholm detaljplanen för Nya Slussen.