Image
Gondolen.
Gondolen. Bild: Reflex Arkitekter

Avtal klart för nya Gondolen i Slussen

Uthyrning I veckan blev det klart att Atrium Ljungberg tecknat nytt hyresavtal med Eriks Restauranger i Katarinahuset, Slussen. Avtalet omfattar drygt 1 100 kvadratmeter som kommer att fördelas på två olika restauranger. Nya Gondolen beräknas öppna i augusti 2022.
Publicerad den 15 Maj 2020

I maj 2020 stänger anrika Eriks Gondolen i Katarinahuset i Slussen. Hela fastigheten ska genomgå en omfattande renovering och ombyggnation. Under ombyggnadstiden genomförs ett konceptarbete för Gondolen som kommer att öppna i ny tappning. Gästerna kommer dock att känna igen klassiska Gondolen då många av favoriterna kommer att finnas kvar.

Utöver klassiska Gondolen kommer restaurangkoncernen i november 2022 att öppna ytterligare en restaurang i fastigheten, denna gång ett helt nytt koncept som följer visionen med ett taklandskap på Katarinahuset. Atrium Ljungberg planerar i samband med öppningen av huset att tillgängliggöra takterrasserna för allmänheten med tillträde via både Katarinahissen och Mosebacke.
– Det känns roligt att inte bara kunna återöppna Gondolen utan att även få möjlighet att starta ett helt nytt restaurangkoncept i Katarinahuset. Vi ser verkligen fram emot en framtid på Slussen som kommer att bli en helt ny mötesplats i Stockholm, säger Anna Lallerstedt, vd och ägare Eriks Restauranger.
– Vi är väldigt glada över det fortsatta samarbetet med Anna Lallerstedt. Gondolen är en av Stockholms mest kända och anrika restauranger och en viktig del i utvecklingen av Katarinahuset och hela Slussen, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungberg förvärvade Katarinahuset 2018. I mars 2020 fattades beslut om att starta ett ombyggnadsprojekt och under våren tomställs huset för att möjliggöra rivningsarbeten. Avtalet med Eriks Restauranger är ett första steg i utvecklingen av Katarinahuset som efter ombyggnaden kommer att innehålla moderna kontor med en unik utsikt, hotell och flera restauranger. Renoveringsarbetet beräknas vara klart i sin helhet under första kvartalet 2023 och investeringen uppgår till 980 miljoner kronor.

Hyresavtalet med Eriks Restauranger är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige