Image
Lisa Anger.

Lisa Anger blir CDO på Semrén & Månsson

Bolag Som ett led i att stärka det digitala erbjudandet – som i dag spänner över allt från arbetsprocesser, hållbarhetsaspekter, geometriska förhållanden och data till parametrisk design – så anställer Semrén & Månsson Lisa Anger som Chief Digital Officer. Hon kommer att leda arbetet med att stärka upp och utveckla både erbjudandet och kompetensen internt.


Maria Broman.

Semrén & Månsson ritar första nybyggnadsprojektet i Kiev

Bygg/Arkitektur När kriget i Ukraina bröt ut kontaktade Maria Broman, vd för Semrén & Månssons internationella verksamhet, koncernens partnernätverk i Ukraina och erbjöd hjälp. Det har mynnat ut i att deras arkitekter i Sverige och Polen nu utvecklar ett projekt i Kiev som skänker hopp om framtiden.


Jens Laursen.

Semrén & Månsson förvärvar arkitektkontor och får ny regionchef i Malmö

Bolag Semrén & Månsson satsar stort i Malmö och förvärvar arkitektkontoret L Arkitekter i Malmö som från och med februari uppgår i Semrén & Månsson. Jens Laursen som sedan 2019 drivit bolaget med sammanlagt fyra anställda tar också rollen som ny regionchef.


Jan Larsson.

Semrén & Månsson rekryterar expert på hållbart träbyggande

Karriär Semrén & Månsson rekryterar Jan Larsson, arkitekt och adjungerad professor på Chalmers i Göteborg.


Heba köper i Nynäshamn.

Heba köper i Källberga

Transaktioner Heba Fastighets AB har tecknat avtal med bolag kontrollerat av MAMA Management AB gällande förvärv av 123 nyproducerade hyreslägenheter finansierade med investeringsstöd, i nya området Källberga. Förvärvet blir Hebas första etablering i Nynäshamn.


Magnus Månsson, koncernchef och grundare av arkitektkontoret Semrén & Månsson, är en av tre initiativtagare till det konsortium som vill återuppliva linbanan i Göteborg.

Konsortiets besvikelse över stoppade linbanan: "Där är vi förbryllade"

Bygg/Arkitektur Under tisdagens sammanträde i byggnadsnämnden togs beslutet att avbryta alla planer för linbanan i Göteborg. Ett hårt slag för det linbaneinitiativ som ville förverkliga projektet över Göta älv. För Fastighetssverige kommenterar en av gruppens initiativtagare, arkitekten Magnus Månsson, det tunga beskedet.


Daniel Bernmar (V) vill inte att arbetet med detaljplanerna för linbanan i Göteborg avbryts.

Bernmar: "Ingen har något alternativ till linbanan"

Bygg/Arkitektur Idag ska byggnadsnämnden i Göteborg åter ta ställning till om huruvida arbetet med detaljplanerna för linbanan ska avbrytas eller om ärendet ska bordläggas på nytt. För initiativet Linbanan 2.023 som vill väcka liv i planerna är det helt avgörande att detaljplanerna inte skrotas och även Vänsterpartiet och Miljöpartiet vill se en fördjupad analys av konsortiets förslag. För Fastighetssverige berättar kommunalrådet Daniel Bernmar (V) mer om sin syn på linbanans framtid.


Magnus Månsson, koncernchef och grundare av arkitektkontoret Semrén & Månsson, är en av tre initiativtagare till det konsortium som vill återuppliva linbanan i Göteborg.

Arkitektnestorn vill återuppliva linbanan: "Kan inte vänta"

Bolag Göteborgs högtflygande planer på en linbana över älven har stötts och blötts fram och tillbaka de senaste åren för att till slut se ut att begravas den här hösten. Men svanesången har än så länge inte sjungits och om arkitekten Magnus Månsson och näringslivsinitiativet Linbanan 2.023 får bestämma så kommer den inte att göra det heller. För Fastighetssverige berättar Semrén & Månssons grundare mer om konsortiets planer, den internationella finansieringen bakom satsningen och kampen mot klockan för att inte projektet ska rinna ut i sanden för gott.


Lisa Wänström och Izumi Takasu Brette

Semrén & Månsson satsar på tillgänglighet

Karriär Arkitekterna Lisa Wänström och Izumi Takasu Brette har certifierats som tillgänglighetssakkunniga och stärker Semrén Månsson Arkitekters erbjudande med sakkunnighet inom tillgänglighetsfrågor, både i våra uppdrag och som särskild kompetens.


Susanne Kovács Österberg och Sverker Karlsson, nya studiochefer på Semrén & Månsson.

Två studiochefer till Semrén & Månsson

Karriär Semrén & Månsson har nyligen gjort en strategisk rekrytering av två nya studiochefer i Göteborg – Susanne Kovács Österberg och Sverker Karlsson.


Skaraborgs sjukhus byggs ut med nya metoder.

Skaraborgs sjukhus byggs ut med nya metoder

Bygg/Arkitektur Efter sju års förarbeten pågår nu bygget av de 65 000 kvadratmeter stora tillbyggnaderna på Skaraborgs sjukhus för fullt. Arkitektkontoret Semrén & Månsson har varit med sedan start och arbetar tätt tillsammans med den blivande verksamhetens personal.
– Det är ett komplext och spännande projekt att få arbeta med. Alla inblandade vill verkligen skapa ett sjukhus i framkant, säger Lena Kristiansson, uppdragsansvarig arkitekt för projektet på Semrén & Månsson.


Anna-Karin Nilsson.

Semrén & Månsson tillsätter hållbarhetsstrateg

Bolag Semrén & Månsson anställer Anna-Karin Nilsson som hållbarhetsstrateg.


Tobias Landberg blir kontorschef när Semrén & Månsson etablerar kontor i Malmö.

Därför etablerar Semrén & Månsson vid Öresund

Bygg/Arkitektur Arkiktektbyrån Semrén & Månsson vänder blicken söderut och etablerar kontor i Malmö. För Fastighetssverige berättar blivande kontorschefen Tobias Landberg om varför man tar steget och vad som krävs för en lyckad satsning.


Magnus Månsson.

Månsson: "Det händer för lite"

Bygg/Arkitektur Arkitektprofilen Magnus Månsson efterlyser en större portion självrannsakan och mer dynamisk planering inom branschen.


70 nya företagsbostäder byggs i Toltorpsdalen i Mölndal.

Bygger företagsbostäder i Toltorpsdalen

Bygg/Arkitektur Cirka 70 nya företagsbostäder har byggstartats i Mölndal. Bakom projektet står fastighetsutvecklarna Westhouse och Månsson Fastigheter, som bygger åt Företagsbostäder, ett bolag i Choice-koncernen. Inflyttning är planerad till augusti 2020.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Hilda Esping Nordblom, Magnus Månsson och Alexandra Hagen diskuterar framtidens bostäder på Stora Bostadsdagen Göteborg den 24 april.

Stora Bostadsdagen GBG: Hur vill vi bo i framtiden?

Stora Bostadsdagen Göteborg Ledande arkitekter spånar på Stora Bostadsdagen Göteborg om framtidens bostäder – hur påverkar nedgången på marknaden hur bostäderna kommer att ritas de närmaste åren?


Maria Persson.

Semrén & Månsson tillsätter utvecklingschef

Karriär Semrén & Månsson vill förflytta arkitektrollen och ta ett större helhetsansvar. Nu kliver Maria Persson in i den nya rollen som utvecklingschef för att leda och utveckla nya arbetssätt och processer som skapar högre värde i projekten.


Semrén & Månsson satsar på byggherredrivna planer

Bygg/Arkitektur Ett snabbspår till produktion av nya bostäder, en mer sammanhållen process och tätare samverkan. Fördelarna med byggherredrivna planprocesser är flera. På Semrén & Månsson gör man nu arbetssättet till en naturlig del i utvecklingen av kontorets stadsbyggnadsstudio – och först ut är en detaljplan i centrala Lerum.


Ulrika Liss-Daniels blir ny vd för Semrén & Månsson

Bolag Ulrika Liss-Daniels utsetts till vd för Semrén & Månsson Group. Hon har lång erfarenhet från ledande befattningar inom näringslivet i Göteborgsregionen, senaste som chef för reklambyrån Grey Gothenburg. Hon tillträder tjänsten på Semrén & Månsson 1 mars.

Semrén & Månsson satsar på byggherredrivna planer

Bygg/Arkitektur Ett snabbspår till produktion av nya bostäder, en mer sammanhållen process och tätare samverkan. Fördelarna med byggherredrivna planprocesser är flera. På Semrén & Månsson gör man nu arbetssättet till en naturlig del i utvecklingen av kontorets stadsbyggnadsstudio – och först ut är en detaljplan i centrala Lerum.


Semrén & Månsson stärker upp inom stadsbyggnad

Bolag Semrén & Månsson Arkitekter som vässar sitt erbjudande inom stadsbyggnad i både Stockholm och Göteborg.