Image
Bonava säljer lägenheter i Helsingfors.

Bonava säljer i Helsingfors

Bolag Bonava säljer 138 hyreslägenheter i Helsingfors, Finland, till investeraren Icecapital Housing Fund VI Ky. Bostäderna förväntas överlämnas till kund och resultatavräknas under det andra kvartalet 2023.


Bonava säljer i Lübeck.

Bonava säljer 155 hyreslägenheter i Lübeck

Transaktioner Bonava säljer 155 hyreslägenheter i Lübeck, Tyskland, till fastighetsbolaget Industria Wohnen. Affären uppgår till cirka 45 miloner euro.


Bonava

Niam köper av Bonava i Greve, Danmark

Transaktioner Niam har ingått ett bindande avtal med Bonava om att förvärva sex punkthus under uppförande avseende totalt 80 hyreslägenheter i Greve, strax utanför Köpenhamn.


Riku Patokoski.

Riku Patokoski ny affärsenhetschef för Bonava Finland

Bolag Bonava har utsett Riku Patokoski till ny affärsenhetschef för Bonava Finland och medlem av Bonavas koncernledning och tillträder rollen senast den 1 juni 2021.


Bonava säljer i Åbo, Finland.

Bonava säljer 131 hyreslägenheter i Åbo

Transaktioner I två separata affärer säljer Bonava totalt 131 hyreslägenheter till investeraren EQ:s bostadsfond i Åbo, Finland. De två projekten förväntas överlämnas till kund och resultatavräknas under det fjärde kvartalet 2021.


Joachim Hallengren.

Hallengren lämnar Bonava

Bolag Joachim Hallengren, vd och koncernchef för Bonava, kommer att lämna sitt uppdrag. Han kommer att kvarstå i sin roll under en övergångsperiod, dock längst fram tills dess att en efterträdare kan tillträda. Arbetet med att rekrytera en ny vd inleds omedelbart.


Bonava köper i Åbo.

Bonava säljer 75 hyreslägenheter i Åbo

Transaktioner Bonava säljer ett hyresrättsprojekt till investeraren Icecapital Housing Fund V. Affären omfattar 75 hyreslägenheter i det nya bostadsområdet Kirstinpuisto i centrala Åbo. Projektet förväntas överlämnas till kund och resultatavräknas under det fjärde kvartalet 2021.


Lars Granlöf.

Han blir ny CFO på Bonava

Bolag Lars Granlöf har utsetts till ny CFO på Bonava och efterträder Ann-Sofi Danielsson som har beslutat sig för att gå i pension.


Bonava säljer i Köpenhamn.

Bonava säljer 121 hyreslägenheter i Köpenhamn

Transaktioner Bonava säljer 121 hyreslägenheter i Österbro, Köpenhamn, till fastighetsbolaget Hines, som genomför affären på uppdrag av Hines pan-European Core Fund (HECF).


Joachim Hallengren.

Bonava etablerar grönt finansieringsramverk

Bolag Bonava etablerar ett grönt finansieringsramverk för att möjliggöra finansiering av bostadsutveckling med gröna obligationer och gröna lån. Därmed tar bolaget ytterligare ett steg i sin strävan mot att bidra till minskad negativ klimatpåverkan.


Joachim Hallengren.

Bonava först att bli godkänt av internationellt klimatinitiativ

Bolag Bonava har som första bostadsutvecklare i Europa formellt fått bolagets klimatmål godkända av Science Based Targets initiative. Fram till år 2030 ska Bonava minska bolagets negativa klimatpåverkan med 50 procent genom fastställda klimatmål i enlighet med FN:s klimatpanels rekommendation om att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader.


Mästerbo, ett nytt bolag skapat av Estea och CBRE Global Investors, köper av Bonava Lund och i Sigtuna.

Estea och CBRE GI bildar bolag – köper för 800 miljoner av Bonava

Transaktioner Estea AB och CBRE Global Investors har etablerat ett nytt bolag, Mästerbo Fastighets AB, med inriktning på nybyggda bostadsfastigheter på svenska tillväxtorter. Mästerbo har i ett första skede köpt två bostadsprojekt av Bonava.


Joachim Hallengren.

Bonava: Kraftig utdelningssänkning – aktien faller

Bolag Bonavas resultat för helåret backade till 5,71 kronor per aktie (11,74), Utdelningen blir 3,00 kronor (5,20) per aktie.
Aktien faller åtta procent i börsöppningen.


Joachim Hallengren.

Bonava säljer 82 hyreslägenheter i Estland

Transaktioner Projektet väntas överlämnas till kund under det fjärde kvartalet 2021.


Joachim Hallengren.

Bonava i flera affärer i Tyskland

Transaktioner Bonava köper mark för 530 bostäder och säljer 186, bland annat till Hemsö.


Joachim Hallengren.

Bonava första bostadsutvecklare att förbinda sig till Science Based Targets Initiative

Energi/miljö Bonava har som första bostadsutvecklare i norra Europa ansökt om att fastställa klimatmål i enlighet med FN:s klimatpanels rekommendation om att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader. Bonava förbinder sig att minska bolagets direkta koldioxidutsläpp med ett absolut mål om 50 procent, och att minska hela värdekedjans koldioxidutsläpp med ett intensitetsmål om 50 procent per producerad bostad till år 2030 jämfört med 2018.


Joachim Hallengren.

Bonava säljer 64 hyreslägenheter i Schönefeld

Transaktioner Bonava säljer 64 hyreslägenheter till pensionsfonden Bewag i Schönefeld, Tyskland. Bostäderna förväntas resultatavräknas och överlämnas till kund under det andra kvartalet 2022.


Joachim Hallengren.

Bonava förvärvar mark och planerar för 450 bostäder i Düsseldorf

Bolag Bonava förvärvar mark i Düsseldorf, Tyskland. Fastigheten ligger i ett område där Bonava planerar att skapa ett nytt grannskap med fler än 450 lägenheter. De första bostäderna beräknas resultatavräknas och överlämnas till kund under det andra kvartalet 2022.


Joachim Hallengren.

Bonava säljer 56 lägenheter i Tyskland

Transaktioner Bonava säljer 56 hyreslägenheter till pensionsfonden Bewag i Schönefeld, Tyskland. Bostäderna förväntas resultatavräknas och överlämnas till kund under det tredje kvartalet 2021. Bonava har redan färdigställt cirka 500 bostäder och planerar för ytterligare 300.


Joachim Hallengren.

Bonava säljer 71 hyreslägenheter i Espoo

Transaktioner Bonava säljer ett hyresrättsprojekt i Espoo, Finland, till investeraren Icecapital Housing Fund V. Affären omfattar 71 hyreslägenheter i det nya bostadsområdet Vermonniitty. Projektet beräknas resultatavräknas under det första kvartalet 2021.