Image
Joachim Hallengren.
Joachim Hallengren. Bild: Bonava

Bonava etablerar grönt finansieringsramverk

Bolag Bonava etablerar ett grönt finansieringsramverk för att möjliggöra finansiering av bostadsutveckling med gröna obligationer och gröna lån. Därmed tar bolaget ytterligare ett steg i sin strävan mot att bidra till minskad negativ klimatpåverkan.
Publicerad den 2 Mars 2020

Sedan Bonava bildades 2016 har bolaget haft en omfattande hållbarhetsagenda som bland annat lett fram till att företaget i dag är den första bostadsutvecklaren i Europa som fått sina klimatmål godkända av Science Based Targets initiative. Genom att halvera bolagets koldioxidutsläpp till år 2030 tar Bonava sitt ansvar för att hålla den globala uppvärmningen under 1,5 °C.
– Det gröna finansieringsramverket kopplar samman vår finansiering med vår hållbarhetsagenda och möjliggör för finansiärer att göra gröna investeringar i resurseffektiva och levande grannskap. Vi befinner oss i en resursintensiv bransch och arbetar varje dag för att bidra till minskad negativ klimatpåverkan, säger Joachim Hallengren, vd och koncernchef, Bonava.

I Bonavas hållbarhetsagenda innefattas skapandet av grannskap som möjliggör för bästa interaktion mellan människor och miljö. Det innebär bland annat gröna och kvalitativa val av material som är sunda för människor och miljö samt ett aktivt arbete med planteringar och grönytor som bidrar till den lokala biodiversiteten.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige