Image
Nordhagsvägen i Torslanda, vårdcentral och tandläkare.

Planerad storförsäljning i Göteborg avbruten

Bolag Sedan 2019 har ett ärende pågått om att förbereda för försäljning av 19 kommunalt ägda fastigheter i Göteborg. På kommunfullmäktiges möte den 16 september beslutades att avbryta den planerade storförsäljningen.


Bergsjön.

Flera tungviktare får förlängd markanvisning igen

Bygg/Arkitektur En markanvisning för cirka 500 bostäder i nordöstra Göteborg som tilldelats bland annat Balder och Wallenstam behöver förlängas för tredje gången i ordningen. Fastighetssverige berättar mer.


Stora Saluhallen i Göteborg, en av Higabs många kulturbyggnader.

...och här är övriga vinnare av ramavtalet med Higab och Göteborgslokaler

Bolag Skeppsviken är ett av tre bolag som har tecknat ramavtal med Higab och Göteborgslokaler. Här är de två andra.


Skeppsviken tecknar ramavtal med Higab och Göteborgslokaler.

Higab och Göteborgslokaler tecknar ramavtal med Skeppsviken

Bolag Skeppsviken har tecknat ett avtal med Higab och Göteborgslokaler avseende större underhålls- och lokalanpassningsprojekt.


Från och med den 1 januari 2021 tar Bostadsbolaget över ägandet av Hammarkulletorget. GöteborgsLokaler fortsätter att förvalta lokalerna.

Framtidenkoncernen gör internaffär – Hammarkulletorget får ny ägare

Transaktioner Bostadsbolaget köper Hammarkulletorget av Göteborgslokaler vid årsskiftet 2020/2021. Transaktionen är en del i Framtidenkoncernens "Strategi i utvecklingsområden".


Fastigheten där anrika Hotell Eggers huserar är en av 29 fastigheter som kommunen vill försöka sälja.

Klart: Här är Göteborgsfastigheterna som kommunen vill sälja

Bolag Efter flera vändor har nu Göteborgs Stadshus kommit fram till att 29 av stadens kommersiella fastigheter är lämpliga för försäljning de närmaste tre åren. Fastighetssverige berättar mer om planerna och fastigheterna – som har ett sammanlagt värde på över en miljard kronor.


Göteborgslokaler blir åter en del av Framtidenkoncernen.

Tillbaka till Framtiden

Bolag Göteborgslokaler blir åter en del av Framtidenkoncernen.


Esperantoplatsen 7-9 kan bli till salu.

Fler anrika Göteborgsfastigheter kan snart vara till salu

Göteborg Sedan tidigare har det varit klart att bland annat fastigheterna där Hotell Eggers, Brewhouse och Göta källare huserar kan komma att bli till salu. Göteborgs stadshus har nu kommit fram till fler, totalt 36 kommersiella fastigheter värda cirka två miljarder, går att avyttra. Här är hela listan!


Nu finns Rutan i Göteborg

Bygg/Arkitektur Stjärnregissören Ruben Östlund medverkade i maj på Fastighetssveriges seminarium Göteborg 400+ och diskuterade Rutan – nu finns Rutan på plats i Göteborg.


Veidekke bygger handelshus i Selma stad

Bygg/Arkitektur Veidekke har fått i uppdrag av Göteborgslokaler att bygga handelshuset i Selma stad i Backa, Göteborg.


Nytt stadsdelshus med rum för kultur

Bygg/Arkitektur Under lördagen presenterar Göteborgslokaler de första skisserna på Göteborgs senaste offentliga byggnad – det nya stadsdelshuset i Selma stad.


Göteborgslokaler tar över salutorgen

Bolag Företaget tar över ansvaret för förvaltningen och uthyrningen av torgplatser vid salutorgen från Higab AB.


Selma Lagerlöfs torg blir Selma stad

Bygg/Arkitektur Snart inleds den stora omvandlingen av Selma Lagerlöfs Torg på Hisingen i Göteborg. 800 nya bostäder, nytt stadsdelshus med rum för kultur, handelshus, idrottshall och nya lokaler för vård och service kommer att byggas, lägg därtill levande torgstråk och parkstråk.


Göteborgslokaler hyr ut i Haga

Uthyrning Parkeringsbolaget har genom Göteborgslokaler hyrt ut 1 500 kvadratmeter i Haga till Medborgarskolan. Lokalerna kommer att anpassas för Medborgarskolans verksamhet.


Göteborgslokaler förlänger med anrika Cykelhuset

Uthyrning Cykelhuset på Axel Dahlströms Torg i Göteborg förlänger sitt hyreskontrakt med ytterligare fem år. Avtalet innebär att den anrika cykelbutiken utökar sin butiksyta i markplan samtidigt som en större yta på plan två frigörs för annan verksamhet.


Göteborgslokaler rekryterar från Framtiden

Karriär Göteborgslokaler har rekryterat Jan Wigartz som ny affärsutvecklare. Han kommer närmast från Förvaltnings AB Framtiden där han hade en liknande tjänst.


De bygger i Frihamnen

Bygg/Arkitektur Inom kort görs den första markanvisningen i Frihamnen, Göteborg.
En bedömningsgrupp har nu valt ut åtta aktörer som ska inleda utvecklingen av den nya stadsdelen.
Teamet bakom byggnationen garanterar 500 nyproducerade hyreslägenheter till låg hyra i minst 15 år.


Okidoki bakom 50-talslook på Vårväderstorget

Bygg/Arkitektur Samtliga fastigheter kring Vårväderstorget i Göteborg har fått ny färgskrud. Byggnaderna har målats om i tre gröna nyanser. Inspirationen till färgsättningen har hämtats från den tid då torget stod färdigt 1958. Okidoki står bakom den nya färgsättningen.


Göteborgslokaler hyr ut på Karl Johansgatan

Uthyrning Göteborgslokaler har skrivit ett femårigt hyresavtal med Göteborgs Psykoterapi Institut på Karl Johansgatan 12 i Göteborg. I lokalerna kommer cirka 30 psykoterapeuter att ha sin arbetsplats.


Fullt uthyrt på Hammarkulletorget

Uthyrning Folkhögskolan i Angered flyttar in i centrumbyggnaden på Hammarkulletorget och fastigheten är därmed fullt uthyrd.