Image

Veidekke gör supersatsning i Solna

Bygg/Arkitektur Veidekke förvärvar mark om 80 000 kvadratmeter för kontor, bostäder och lokaler av Solna Stad och blir först ut i utvecklingen av den nya Solnavägen. Satsningen, som är den första etappen i Solna stads vision för området, betyder att Veidekke tar ett första steg in på marknaden för kommersiell fastighetsutveckling.
Publicerad den 8 Februari 2018
Veidekke gör supersatsning i Solna. Bild: BSK/Veidekke
Veidekke gör supersatsning i Solna.

Arbetet längs Solnavägen ska påbörjas 2020 och omfattar 23 000 kvadratmeter Well-certifierat kontor, 4 000 kvadratmeter lokaler och tre bostadskvarter om totalt 52 000 kvadratmeter. Projektet uppförs i direkt anslutning till den nya tunnelbanestationen Hagalund, som ligger längs den gula linjen som förbinder T-Centralen med Arenastaden.

- Vi har haft en väldigt bra dialog med Solna Stad och är glada över förtroendet och över att stanna kvar i kommunen, som har bra infrastruktur och en spännande framtidsvision, säger Per-Martin Eriksson, vd för Veidekke Bostad, som är avtalstecknande part.

Kontorsdelen ska vara slutförd 2022 och den första etappen bostäder ska vara inflyttningsklara 2024, då även tunnelbanan invigs.

För Veidekke betyder projektet, som tagits fram i samarbete med koncernbolaget BSK Arkitekter, att företaget flyttar sitt Sverigekontor från Solna Business Park till Solnavägen.

- Projektet kommer att beröra alla verksamhetsgrenar: anläggning, entreprenad och bostadsutveckling. Vi har stark förmåga att utföra allt i egen regi och ser fram emot att göra nya insteg på marknaden för kommersiella fastigheter, säger Veidekke Sveriges vd Jimmy Bengtsson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige