Image

Göteborgslokaler förlänger med anrika Cykelhuset

Uthyrning Cykelhuset på Axel Dahlströms Torg i Göteborg förlänger sitt hyreskontrakt med ytterligare fem år. Avtalet innebär att den anrika cykelbutiken utökar sin butiksyta i markplan samtidigt som en större yta på plan två frigörs för annan verksamhet.
Publicerad den 23 Juni 2015
Göteborgslokaler förlänger hyresavtalet med Cykelhuset på Axel Dahlströmstorg i ytterligare fem år. Jan Lagermark på Cykelhuset ser det förlängda kontraktet som en möjlighet att fortsätta utveckla sin verksamhet. Bild: Göteborgslokaler
Göteborgslokaler förlänger hyresavtalet med Cykelhuset på Axel Dahlströmstorg i ytterligare fem år. Jan Lagermark på Cykelhuset ser det förlängda kontraktet som en möjlighet att fortsätta utveckla sin verksamhet.

Cykelhuset på Axel Dahlströms Torg har haft verksamhet på torget sedan 1959. I och med det nya hyresavtalet med Göteborgslokaler är det säkerställt att verksamheten fortsätter i samma lokaler i ytterligare fem år.

– Vi är väldigt glada för det här avtalet, säger Jonas Björk, fastighetsförvaltare på Göteborgslokaler. Cykelhuset är en viktig verksamhet för Axel Dahlströms Torg och det har varit angeläget för oss att komma fram till ett avtal som båda parter känner sig nöjda med.

Jan Lagermark driver Cykelhuset tillsammans med sina söner. Butiken har legat i samma lokal sedan Jans far öppnade den på 50-talet och nu blickar man framåt mot en ljus framtid för företaget.

– Det ligger i tiden att cykla. Trenden är tydlig och vi märker en stadigt ökad efterfrågan, både på konventionella cyklar, men även på elcyklar, berättar Jan Lagermark. Vi säljer också allt mer cyklar via nätet och då är det viktigt att kunna ha ett bra lager i anslutning till butiken. Det avtal vi nu kommit överens om gör att vi kan fortsätta utveckla butiken i den riktning vi känner är rätt.

Det nya hyresavtalet börjar gälla från den 1 augusti och innebär förutom den femåriga förlängningen också att butiksytan rustas upp med nytt golv och nya kontor. Samtidigt är ombyggnaden startskottet för ytterligare utveckling av fastigheten och i förlängning även hela torg.


- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige