Image
Dan Sandén.

Dan Sandén blir ny vd för Framtiden Byggutveckling

Bolag Dan Sandén blir ny vd för Framtiden Byggutveckling. Han arbetar i dag som teknisk chef för Förvaltnings AB Framtiden, en tjänst som han haft sedan juni 2020. Dan Sandén har en lång erfarenhet från bostadsbranschen och allmännyttan, främst som vd för Skövdebostäder under många år.


Framtidens nya strategier har sänkt produktionskostnaderna.

Framtiden: Nya strategier – sänkta produktionskostnader

Bolag För ett år sedan antog Framtidenkoncernen nya strategier för investeringar i nyproduktion och sänkta produktionskostnader. Nu börjar resultaten märkas: I de senast beslutade projekten ligger kalkylerade produktionskostnader i snitt drygt 30 procent lägre än innan strategierna antogs.


Framtidenkoncernen rekryterar teknisk chef och kommunikationschef.

Framtiden rekryterar två nya chefer

Bolag Framtidenkoncernen rekryterar Dan Sandén som teknisk chef och Erik Zaar som kommunikationschef.


Skövdebostäder: budgeten stoppar 132 studentlägenheter

Bygg/Arkitektur I Sveriges nya budget slopas investeringsstödet vid årsskiftet. Det innebär att ansökningar om investeringsstöd som ännu inte behandlats riskerar att inte få stöd. I Skövde äventyrar detta nu projektet Kurorten med 132 studentlägenheter som kan missa 43 miljoner kronor, 26 procent av projektkostnaden.


Skövdebostäder skapar 189 nya lägenheter

Bostäder Skövdebostäders investering uppgår till 416 miljoner kronor. Lägenheterna är fördelade på sex hus i åtta våningar och första inflyttning förväntas ske 2019.


Upp till tio procent av lägenheterna till utsatta grupper

Bolag Skövdebostäder och Skövde kommun har upprättat ett bostadssocialt avtal, som innebär att utsatta grupper – bland annat nyanlända och personer med psykisk ohälsa – ska tilldelas mellan fem och tio procent av lägenheterna som omsätts.


Peab vinner anbudstävling

Bygg/Arkitektur Peab vann Skövdebostäders anbudstävling om bolagets del på Frostaliden. Nu börjar arbetet med att bearbeta och optimera förslaget innan ett kontrakt kan tecknas.


Skövdebostäder vill satsa sex miljarder på nya bostäder

Bygg/Arkitektur Skövdebostäder menar att bolaget kan satsa sex miljarder kronor på att bygga 3 000 bostäder på 15 år – om rätt förutsättningar ges.


Skövdebostäder tilldelas Sabos bopris

Event Skövdebostäders satsning på både hus och hyresgäster ger bolaget Sabos bopris 2014.
- Skövdebostäder har i samband med renoveringar tänkt längre än många andra när det gäller hållbarhet och människors hälsa. Bolagets arbete är en sporre för andra som vill utveckla sin förvaltning, säger Susanna Haby, juryns ordförande och ledamot i Sabos styrelse.


Skövdebostäder uppför 242 hyreslägenheter

Bygg/Arkitektur Skövdebostäder uppför 242 nya hyreslägenheter på Aspö i Skövde. Peab har fått bygguppdraget, värt cirka 300 miljoner kronor.


Börs-vd till Fastigos styrelse

Karriär Fastigo förstärker sin styrelse med en börs-vd. Dessutom väljs Reinhold Lennebo, vd på Fastighetsägarna Sverige, Kurt Eliasson, vd på Sabo och Håkan Berg, vd på HSB Norra Stor-Stockholm in i styrelsen. Och så har man valt en ny ordförande.