Image
Framtidenkoncernen rekryterar teknisk chef och kommunikationschef.
Framtidenkoncernen rekryterar teknisk chef och kommunikationschef. Bild: Sofia Sabel

Framtiden rekryterar två nya chefer

Bolag Framtidenkoncernen rekryterar Dan Sandén som teknisk chef och Erik Zaar som kommunikationschef.
Publicerad den 7 Maj 2020

Dan Sandén har lång erfarenhet från bostadsbranschen och allmännyttan, främst som vd för AB Skövdebostäder under många år. Dan Sandén har arbetat nytänkande med nyproduktion och renovering och uppdraget hos Framtidenkoncernen blir bland annat att fokusera på lägre produktionskostnader.

Erik Zaar har en gedigen kommunikations- och ledningsbakgrund, bland annat som kommunikationschef och tf. kommundirektör i Gislaveds kommun, dessförinnan som marknads- och kommunikationschef på Bräcke diakoni. Med erfarenhet från stora förändringsprocesser och varumärkesutveckling kommer Erik Zaar ha en nyckelroll i koncernens strategiska arbete.
– I fokus för koncernens uppdrag står en hög nyproduktionstakt med rimliga hyror, innovativt arbete med varsam renovering och kraftfulla satsningar för att stärka Göteborgs utsatta områden. För att klara uppdraget ska vi genomföra en omfattande förflyttning. Det är därför glädjande att vi nu kan förstärka staben på moderbolaget med Dan Sandén och Erik Zaar, säger Anna-Karin Trixe, stabschef.
– Framtidenkoncernen står inför en spännande utveckling. Vi investerar årligen flera miljarder på göteborgsmarknaden och bygger idag mer än på flera decennier. Vi räknar med en fortsatt hög produktionstakt med särskilt fokus på låga produktionskostnader. Samtidigt inleder vi nu på allvar vår del i arbetet med att ingen del av Göteborg ska finnas med på polisens lista över särskilt utsatta områden 2025, säger Terje Johansson, vd och koncernchef.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige