Image
Bild: Profi

Storaffär i Malmö

Transaktioner Profi renodlar sitt fastighetsbestånd och säljer sin bostadsportfölj i kvarteret Caroli i Malmö. Affären är den största i Malmö på några år.
Publicerad den 8 Februari 2011
Carolus 34 Bild: Profi
Carolus 34

Köpare är Akelius Fastigheter. Fastigheten Carolus 34 innehåller 635 lägenheter och är en del av kvarteret Caroli i centrala Malmö.

Nu ska Profi investera cirka 200 miljoner kronor i handelskvarteret Caroli.

- Genom försäljningen av bostadsdelen kan vi fokusera på utvecklingen av handelskvarteret Caroli och närområdet. Vi ser fram emot att fortsätta det goda samarbetat med Malmö stad, säger Staffan Olsson, vd i Profi.

Profi fortsätter arbetet med att utveckla butiks- och kontorsytorna i Kvarteret Caroli där Profi avser att investera cirka 200 miljoner kronor under de närmaste åren.

Försäljningen till Akelius Fastigheter AB omfattar 635 lägenheter med en uthyrningsbar yta om 31 400 kvadratmeter. Profi förvärvade Kvarteret Caroli 2006 och 2008 avskildes fastigheten Carolus 34 från handelskvarteret genom en så kallad tredimensionell fastighetsdelning. Akelius tillträder fastigheten den 1 april 2011.

- Vi är väldigt nöjda med att ha fått en seriös och långsiktig aktör som Akelius Fastigheter till Kvarteret Caroli. De är erkänt duktiga på förvaltning av bostäder, vilket gynnar våra hyresgäster och hela området, säger Thomas Sipos, vice vd i Profi.

Akelius Fastigheter äger och förvaltar 32 000 lägenheter med ett sammanlagt marknadsvärde om 28 miljarder kronor. Ett 30-tal hyresfastigheter finns i Malmö.

- Vi vill växa i nya Malmö och i det sammanhanget ser vi nya Caroli som ett mycket intressant område med en stor framtidspotential, säger Pål Ahlsén, vd i Akelius Fastigheter.

Efter försäljningen äger Profi inga hyresfastigheter, med undantag från ett bostadshus i Göteborgsområdet. Catella har varit säljarens rådgivare i affären och Glimstedt har varit juridisk rådgivare.

Profi erbjuder institutionella investerare exponering mot den svenska och nordiska marknaden genom Profis fastighetsverksamhet. Investerare i verksamheten är bland annat Postens Pensionsstiftelse, Nobelstiftelsen, Kåpan Pensioner, Systembolagets Pensionsstiftelse, Akershus Fylkeskommunale Pensjonskasse, och Trondheim Kommunale Pensjonskasse.

Profi är ett oberoende företag och har cirka 25 anställda i Stockholm och Malmö.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige