Image
Erik Ranje.
Erik Ranje. Bild: Sarah Thorén

Stendörren gör första förvärvet utanför Sverige

Transaktioner Stendörren etablerar sig i den för bolaget nya marknaden Köpenhamn genom förvärv av industri- och lagerfastigheten Pedersholmparken 10 och 13, Frederikssund från en privat säljare.
Publicerad den 22 November 2021

Fastigheten blir Stendörrens första förvärv i Köpenhamnsregionen. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 100,1 miljoner danska kronor, motsvarande cirka 135 miljoner svenska kronor, och den totala uthyrningsbara ytan uppgår till 9 511 kvadratmeter.

Fastigheten är fullt uthyrd till en hyresgäst på ett hyresavtal som löper till och med 1 juni 2027.

Tillträde beräknas ske den 1 december 2021
– Vi är mycket glada att kunna fortsätta vår expansion i nya marknader och detta förvärv blir vårt första i den intressanta Köpenhamnsregionen. Vi har följt marknaden en tid och ser att det finns attraktiva affärer här som kan bidra med god avkastning och värdetillväxt. Fastigheten är belägen i ett bra läge, har utvecklingspotential genom tillhörande byggrätter samt är uthyrd till en stark hyresgäst på ett längre hyresavtal, säger Erik Ranje, vd för Stendörren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige