Image

Sjöberg och Böös lämnar Mörtstedts CLS

BOLAG Både vd Per Sjöberg och Anders Böös, som var tänkt som styrelseordförande Sten Mörtstedts efterträdare, lämnar sina poster i CLS Holding. Mörtstedt kommer nu att fortsätta som ordförande.
Publicerad den 5 Maj 2008

I ett pressmeddelande anges de ändrade skattereglerna i Storbritannien som ett av skälen till Sjöbergs avgång.

Per Sjöberg lämnar omedelbart vd-posten och efterträds av Henry Klotz, som har arbetat i företaget i tio år och bland annat varit chef för verksamheten i Tyskland och Sverige.

Sjöberg kommer att fortsätta som styrelseordförande i dotterbolagen Bulgarian Land Development och Lunarworks Holding AB, och han kommer att sitta kvar som styrelseledamot i Catena.

Anders Böös har lämnat sin plats i CLS styrelse. Tidigare har var det tänkt att Böös skulle ta över efter Sten Mörtstedt, som nu fortsätter som styrelseordförande.

- Samtidigt som det är tråkigt att vi förlorar Per, som har gjort ett strålande jobb som vd de senaste två och ett halvt åren, är vi glada över att Henry Klotz tar över. Henry har stor erfarenhet av internationella fastighetsaffärer över hela Europa, vilket kommer att vara viktigt för oss. Jag vill också tacka Anders för hans insatser, säger Sten Mörtstedt.

CLS Holding är noterat på Londonbörsen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige