Image

Semrén & Månsson stärker upp inom stadsbyggnad

Bolag Semrén & Månsson Arkitekter som vässar sitt erbjudande inom stadsbyggnad i både Stockholm och Göteborg.
Publicerad den 26 Oktober 2018
Jakob Örtendahl och Elin Johansson. Bild: Semrén & Månsson
Jakob Örtendahl och Elin Johansson.

– Vi har länge fokuserat på visionsarbete och uppfattar att byggherrar och kommuner allt oftare behöver nära rådgivning från oss redan från start. I det höga tempo som nu råder kan vi bidra med överblick och lyfta fram långsiktigt hållbara värden i planeringen, säger Jakob Örtendahl, arkitekt och studiochef för stadsbyggnad på Semrén & Månsson i Stockholm.

I Stockholm är kontorets stadsbyggnadsstudio redan väl etablerad. Bland pågående uppdrag märks till exempel planstrategiska projekt på Ekerö och i centrala Älta. För att möta en ökande efterfrågan på byggherredrivna planer har studion även initierat nya samarbeten i områden där man sedan tidigare är aktiva. Nu byggs verksamheten ut till huvudkontoret i Göteborg, dit Elin Johansson rekryterats som ny studiochef.

– Jag har jobbat i tidiga skeden i hela mitt yrkesliv. Med tjugo års erfarenhet från den offentliga sektorn kan jag vägleda både kunder och medarbetare i de tidiga processerna så att vi lättare når den höga kvalitet vi alla eftersträvar, säger Elin Johansson.

Elin Johansson har en bakgrund som samhällsplanerare och kommer närmast från rollen som planchef på Stadsbyggnadskontoret i Göteborg. På Semrén & Månsson kommer hon, utöver att leda stadsbyggnadsstudion, att dela ansvaret för kontorets bostadsstudio med befintliga studiochefen Jens Ragnarson. Med sin gedigna kunskap om samhällsplanering och Plan- och bygglagen blir hon en nyckelresurs inte minst i arbetet med byggherredrivna planprocesser.

– Redan för fyra-fem år sedan var vi med och tog fram modellen för det som i dag kallas Bostad 2021 – satsningen som ska ge Göteborg 7 000 nya bostäder till jubileumsåret 2021. Idén var att snabba upp planprocessen genom visionsstyrd planering och en integrerad tidsplan med bygglov och genomförande. Det fungerade då och det fungerar nu, men kräver helhetssyn och kompetenta samordnare processen igenom, säger Sophie Dufva, arkitekt och kontorschef på Semrén & Månsson i Göteborg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige