Image
Här kommer Riksbyggen att uppföra det nya kvarteret.
Här kommer Riksbyggen att uppföra det nya kvarteret. Bild: Fojab arkitekter

Riksbyggen får markanvisning i Skarpnäck

Bygg/Arkitektur Riksbyggen har tilldelats en direktanvisning för cirka 100 bostadsrätter i Skärgårdsskogen, Skarpnäck. De nya bostäderna får ett naturnära läge i Skarpnäck med närhet till service, handel och kommunikationer som T-bana. Byggstart är preliminärt planerad att kunna ske under 2026.
Publicerad den 11 Maj 2021

– Vi är väldigt glada över markanvisningen och möjligheten att vara med och utveckla området Skärgårdsskogen. Riksbyggens kommande bostäder kommer att få ett mycket bra läge i området och vi tar med oss våra stora kunskaper om ett mer hållbart bostadsbyggande till det kommande projektet, säger Peter Arvidsson Ekman, chef för affärsutveckling på Riksbyggen Bostad Stockholm.

Sammanlagt planeras för cirka 800 bostäder i Skärgårdsskogen. Planområdet omfattar cirka 107 000 kvadratmeter och ligger mellan Skarpnäcksstaden och Flygfältsgatan i södra delen av Skarpnäck.
– Hållbarhet ur en både social- och miljömässig aspekt kommer att vara viktiga för Riksbyggen vid genomförande av projektet. Område som erbjuder närhet till Nackareservatet, Skarpnäck Sportfält, Ältasjön samt mycket bra kommunikationer med tunnelbana, säger Peter Arvidsson Ekman.

Området kallas för Skärgårdsskogen för att den upplevs som en skärgårdsskog med vacker hällmark med inslag av tallar.
– Redan nu på ett mycket tidigt stadium i processen har vi en tydlig ambition att behålla så mycket som det går av den befintliga vackra naturen inne på den blivande gård i Riksbyggens kvarter, berättar Peter Arvidsson Ekman.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY