Image
Johanna Belsing.
Johanna Belsing. Bild: Newton

Newton internrekryterar ny vd

Karriär Johanna Belsing är ny vd på Newton Kompetensutveckling. Hon efterträder grundaren Anders Carlson, som tidigare i år sålde Newton till Storskogen.
Publicerad den 7 Oktober 2021

1 oktober 2021 tillträdde Johanna Belsing befattningen som ny vd på Newton Kompetensutveckling. Styrelsens beslut grundar sig mot den breda kompetens och kunskap som Johanna besitter. Hon har arbetat på bolaget i tio år och innehaft många roller, senast som utbildningschef och vice vd.

– Jag är väldigt stolt över min egen och Newtons resa fram till idag och jag ser fram emot möjligheten att få leda Newton in i framtiden. Samhället i stort och företagen har stora behov av kompetensutveckling och kompetensförsörjning framöver. Det känns bra att tillsammans med ägarna, medarbetarna, kunderna och partners få fortsätta utvecklingen av bolaget, säger Johanna Belsing.

Anders Carlson, grundare och avgående vd:
– Jag är mycket nöjd och glad över denna rekrytering. Under de tio år som Johanna har varit anställd på Newton så har hon och jag arbetat väldigt nära. Framför allt inom ekonomi, utbildningsleverans och nu på senare tid även med företagsstrategiska frågor där Johanna också är mycket kompetent.

Tillsammans med Newtons nya ägare, Storskogen, ska Johanna aktivt arbeta med nya uttalade tillväxtmål och samtidigt parallellt bibehålla den höga kvalitet som Newton sedan många år är kända för. Visionen är att fortsätta växla upp verksamheten inom kompetensutveckling, rekrytering och organisationsutveckling.

– Vi ser stor potential i att bygga vidare och utveckla Newton tillsammans med Johanna och ledningsgruppen. Johanna är en viktig del med sin mångåriga erfarenhet från såväl utbildningsverksamhet som strategiskt ledarskap, säger Newtons styrelseordförande Lina Falk Jimenez, Storskogen.

Om Newton
Sedan juni 2021 är Storskogen ny ägare av Newton Kompetensutveckling AB. Newton erbjuder yrkeshögskole-, diplom- och företagsinterna utbildningar samt genom dotterbolaget Newton Rekrytering även tjänster inom rekrytering och interim. Bolaget grundades 1993 och förser samhället med kompetensutveckling inom fastighet, bygg och IT. Varumärket är sedan 15 år en av landets ledande yrkeshögskolor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige