Image

NCC bygger nya hyresrätter i Gävle

Bygg/Arkitektur NCC börjar bygga de 150 första av de totalt 750 hyresrätter som Gavlegårdarna planerar i Gävle. Om två år står 112 lägenheter i Sätra och 38 lägenheter i Hemsta klara. Uppdraget är en del i Sabos avtal för att skapa fler hyresrätter i Sverige. Ordern är värd 138 miljoner kronor.  
Publicerad den 4 Oktober 2016

– Gävle växer i snabb takt och bostadsbristen är stor. Vi har i uppdrag att bygga i snitt 150 bostäder per år, totalt 750 fram till år 2020. Den byggtakten har vi inte haft på 25 år i Gävle. Trots att nya bostäder alltid blir dyrare än äldre kan vi tack vare kombohus-konceptet bygga bostäder till ett pris som ger fler ett nytt hem i Gävle, säger Gavlegårdarnas vd, Cathrine Holgersson.

Byggarbetet börjar i november och i slutet av 2018 kan inflyttningen börja. Sabos kombohus är ett ramavtal med bland andra NCC som underlättar för kommunala bostadsbolag att bygga nya hyresrätter tack vare enklare upphandling och nyckelfärdiga hus till lägre priser.

– Vi är glada att bidra till att ge Gävleborna moderna bostäder till rimlig hyra. NCC:s folkboende passar både unga och gamla. Vi har hittills byggt 2 700 lägenheter enligt konceptet från Lycksele i norr till Trelleborg i söder. Hälften är hyresrätter, säger Olle Andersson, produktionschef på NCC.
  
Alla bostäder i NCC Folkboende har balkong. Konceptet har kort byggtid och låg byggkostnad tack vare noggrann planering och en standardiserad produktion, där en stor del gjuts och tillverkas på plats.

Markkostnaden blir också lägre eftersom Folkboende är punkthus som byggs på höjden och därför kräver mindre tomt. 

Sätra får tre hus med 112 lägenheter i åtta våningar. Ett lika högt hus byggs i Hemsta med 38 lägenheter. Totalt rymmer de 28 ettor på 36 kvadratmeter, 62 tvåor på drygt 50 kvadratmeter och 60 treor på drygt 60 kvadratmeter.

Lägenheterna i Hemsta får även inglasade balkonger.
NCC:s arbete i Sätra beräknas klart senhösten 2018 och i Hemsta årsskiftet 2018/2019.

Affären orderregistrerades  i tredje kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige