Image

K2A bygger i Örebro

Bygg/Arkitektur Svenska Studenthus, dotterbolag till K2A, har beviljats bygglov för att uppföra tre hus med totalt 285 studentlägenheter i anslutning till Campus Örebro Universitet. Marken förvärvas från Örebro kommun. Byggnadsarbetena påbörjas inom kort och de första lägenheterna beräknas stå klara under höstterminen 2015.
Publicerad den 20 Mars 2015
Johan Knaust Bild: K2A
Johan Knaust

– Vi är mycket glada över att snart kunna erbjuda attraktiva studentlägenheter i ett mycket bra läge vid Örebro Universitet. Genom att uteslutande inrikta oss på studentbostäder kan vi anpassa såväl produktion som förvaltning till studentbostädernas speciella förutsättningar. Svenska Studenthus vill helt enkelt erbjuda den bästa bostaden under studietiden och även vara den bästa förvaltaren av studentbostäder, säger Johan Knaust, vd för K2A.

– Svenska Studenthus har som mål att under 2015 bli Sveriges största rikstäckande privatägda studentbostadsföretag. Vi har idag – förutom i Örebro – fastigheter och/eller pågående studentbostadsprojekt i Stockholm, Gävle, Umeå och Kiruna, och jag ser fram emot att hitta fler orter där vi kan bidra till att skapa levande campus med både bostäder och utbildningslokaler.

– Örebro växer så kraftigt att vi behöver fler byggare och fastighetsägare för att klara tillväxten. Svenska Studenthus är ett ambitiöst fastighetsbolag som visat att de både kan klara korta byggtider och bidra till att kostnaderna för nya bostäder pressas. Industriellt trähusbyggande kan bidra både till att lösa bostadsbristen och till att klara klimatmålen, säger Björn Sundin, ordförande (S) i Programnämnd Samhällsbyggnad, Örebro.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är ett modernt fastighetsbolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade hyreslägenheter för alla typer av boenden. Vi utvecklar och erbjuder moderna, funktionella bostäder med effektiv kundnära förvaltning.

K2A:s fastighetsbestånd är koncentrerat till Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter.

K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus fokuserar särskilt på utveckling av studentbostäder och erbjuder idag studentbostäder i Stockholm, Örebro, Gävle, Umeå och Kiruna. Svenska Studenthus kommer framöver även att kunna erbjuda stude...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Nytt JV hämtar vd hos noterat bolag

Bolag Fastighetschef lämnar för att ta över ny vd-stol.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY