Image
Christian Olofsson.
Christian Olofsson. Bild: Idun Fastigheter

Idun köper byggrätt i Karlstad

Transaktioner Idun Fastigheter genomför sin tredje affär med förvärv av en byggrätt på Bryggudden i Karlstad. Där avser Idun att uppföra 22 lägenheter i bostadsrättsform klara för inflyttning 2024.
Publicerad den 13 December 2021

– Det är Brygguddens sista obebyggda bostadstomt vi förvärvat med ett utmärkt läge i direkt anslutning till kanalen, säger Idun Fastigheters grundare och vd Christian Olofsson.

Byggrätten har förvärvats av Gyllenius Invest. Hofbro Fastigheter (F.d. Prepart Real estate) ansvarar för för genomförandet av projektet och har både deltagit i framtagandet av detaljplanen och varit rådgivare vid förvärvet.

– För Idun är förvärvet glädjande. Det är bolagets tredje förvärv och vi ser fram emot att nu komma igång med projektet, säger Christian Olofsson.

AG Advokat, med Johan Lindberg som ansvarig delägare har varit rådgivare vid förvärvet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

AG Advokat på Branschguiden

AG Advokat är en affärsjuridisk byrå med spetskompetens mot fastighetsbranschen och entreprenadsektorn.
Med mer än 30 års erfarenhet och över 60 jurister erbjuder vi djupgående branschkunskap och lämnar rådgivning med fokus på affärsmässiga lösningar. Vi gör det komplexa enkelt. Oavsett om det avser tidiga skeden, projekt, byggande, hyra, transaktion, finansiering, offentlig upphandling, avtal eller tvist är vi en självklar samarbetspartner. AG Advokat är en av Sveriges främsta advokatbyråer inom våra verksamhetsområden, med flera omnämnanden hos svenska och internation...

Läs mer om AG Advokat på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Kicki Björklund: "Vi borde inte prata om utsatta – utan eftersatta – områden"

Bygg/Arkitektur Som tidigare vd för Bostadsbolaget är Kicki Björklund engagerad i hur bostadsområden ska kunna utvecklas och göras tryggare. Engagemanget mattas heller inte av – trots att hon numera är pensionär. Det Kicki Björklund framför allt saknar i branschen är långsiktighet. – Fastigheter är en viktig del i alla människors liv och samtidigt en stor investeringsbransch. Det går liksom inte riktigt ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige