Image

Idéburna verksamheter samlas i Fabege-fastighet

BOKSLUT Genom framgångsrikt uthyrningsarbete har Fabeges fastighet Duvan 6 på Klara Södra Kyrkogata i Stockholm utvecklats till ett nytt centrum med ett flertal organisationer med anknytning till idéburen verksamhet.
Publicerad den 11 Februari 2009

Stockholms Stift och Föreningen JAG - Jämlikhet, Assistans, Gemenskap, en ideell riksorganisation som arbetar för att förbättra villkoren för medlemmarna som alla har flera omfattande funktionsnedsättningar och nedsatt intellektuell förmåga - har redan flyttat in på totalt cirka 2 800 kvadratmeter.

Senare under 2009, när ytor blir lediga, ansluter Arbetsgivarföreningen KFO (som ger service till i första hand kooperativa företag, ideella organisationer och folkrörelser) och Sensus - ett studieförbund och idéburen organisation som verkar i hela landet och i nära samspel med ett stort antal medlemsorganisationer, som kyrkor och humanitära organisationer - till Duvan. De hyr totalt cirka 2 000 kvadratmeter.

– Det är mycket roligt att uppleva hur våra hyresgäster i Duvan själva arbetar för att fastigheten ska bli ett centrum för idéburna verksamheter och uppmanar oss att se till att fler sådana organisationer och företag flyttar dit, kommenterar Christian Hermelin, vd för Fabege.

– Vår sektor är på stark frammarsch i samhället, och det känns helt rätt att manifestera detta i ett gemensamt hus. Därför är vi glada att vi tillsammans med vår hyresvärd kan hjälpas åt att hitta ännu fler passande hyresgäster, säger Arne Mårtensson, vd på Arbetsgivarföreningen KFO.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige